22.09.2008.

Za pretvorbu komunjara u hadezenjare potreban je samo jedan rat i 10.000 mrtvih

Božićna čestitka Luke Bebića

Na današnjoj sjednici SO Metković, u želji da se što prije provedu u djelo riječi druga Tita i zaključci sjednice Predsjedništva SKJ i 23. sjednice CK SKH, predsjednik Luka Bebić izložio je program djelovanja Skupštine mjesnih organa u suzbijanju nacionalizma i šovinizma i svih drugih pojava kontrarevolucionarne djelatnosti. Zaključeno je da se odmah poduzmu mjere za likvidaciju ogranka Matice hrvatske kao osnovnog žarišta nacionalističkih i šovinističkih djelatnosti."

Dio je to članka što ga je 24. prosinca 1971. godine, dakle na Badnjak, objavila "Slobodna Dalmacija", a u toj božićnoj čestitki što ju je poslao Luka Bebić još piše kako su općinari s njim na čelu zatražili "brže, energičnije i efikasnije poduzimanje svih mjera koje zakon predviđa protiv nacionalizma i šovinizma i drugih neprijateljskih djelatnosti.

Tako je to bilo 1971.

Smrt komunizmu - sloboda saborskim zastupnicima!

22.09.2008.

O svima se piše, samo o Lisjaku ne

Kratko, jasno i blabla

Kratko i jasno.Pišete o nogometu,karateu,blabla...Zalaj ne napišete niš o malom andriji lisjaku-koji se kandidiral za olimpijske igre 2012 i stalno ima super rezultate? mislim da zasluzuje

jabadabadu

22.09.2008.

Još malo o Betonki, a u svjetlu odluka Poglavarstva

Manji nedostaci, ili veliko sranje?

Gospodine uredniče, Vaše novine su dva put objavile (28.08. i 29.08. 2008.) da je s “Betonkom” sve u redu, te da će biti puštena u promet 01.09.2008. godine. U tim tekstovima objavili ste da su predstavnici Grada Samobora sudjelovali u radu komisije učinjenog kod primopredaje radova na rekonstrukciji i puštanju u promet “Betonke”. Deset dana (11.09. 2008.), nakon puštanja u promet Gradsko Poglavarstvo daje negativno mišljenje u vezi izvedenih radove. U cijeloj situaciji nije mi jasno tko tu koga laže.

Naime, za petak, 29. kolovoza, zakazana je inspekcija učinjenog tijekom rekonstrukcije pa će tako "Betonkom" proći predstavnici investitora, izvođača radova, gradova Samobora i Svete Nedelje, policije i ostalih nadležnih službi kako bi dali zeleno svijetlo za povratak prometa s prvim danom rujna.

Samoborski glasnik 28.08.2008. godine

U petak, 29. kolovoza, "Betonka" je (tj. Ulica grada Wirgesa na samoborskom području i Ulica dr. Franje Tuđmana sa svetonedeljske strane) dobila zeleno svjetlo, nakon što su je obišli predstavnici investitora, izvođača radova, gradova Samobora i Svete Nedelje, policije i ostalih nadležnih službi. Uočeni manji nedostaci rješavat će se tijekom vikenda i narednih dana.

Samoborski glasnik 29.08.2008. godine

- To je šlamperaj i mi trebamo tražiti zatvaranje ceste, jer ne želimo prihvatiti odgovornost ako se na njoj nešto dogodi – bila je to najjasnija reakcija gradonačelnika Antuna Dubravka Filipca kada se povela rasprava o informaciji o obnovi Ulice grada Wirgesa od ipsilona do Svete Nedelje.

Samoborski glasnik 12.09.2008. godine

S poštovanjem, vjerni čitatelj Glasnika

A možda među "predstavnicima investitora, izvođača radova, gradova Samobora i Svete Nedelje, policije i ostalih nadležnih službi" kao "predstavnik" Grada Samobora nije bio gradonačelnik Filipec... Kaj velite na to? Možda je bil negdje drugdje, na nekom drugom zadatku, ili možda čak na godišnjem odmoru!? I tek kad je videl kakvo je svarno stanje i sranje zazeblo ga je oko srdca junačkoga i - deri! Tak to kod nas ide.

Jer, može biti da su njegovim zamjenicima i pročelnicima "uočeni manji nedostaci", za njega neoprostive greške... Kaj velite na to?

Za nekoga je ravno krivo, a za nekoga je pravo, za nekoga je bolje da visi na dva kraja, za nekoga da visi na jedan, a nekome je draže da uopće ne visi.

Tak je to kod nas.

Urednik

22.09.2008.

Još malo opaski o cesti koja spaja dva grada - prijatelja

Betonka nije za divljake!

Svaka obnova prometnice je pozitivna, pa tako i nedavno obnovljena Samobor-S.Nedjelja. No da li je moglo bolje? Svakako je, a ponajviše zbog dugotrajnosti radova. Zašto? Pa eto, cesta je ponajviše zahvalna za kulturne i defenzivne vozače. Za one "divlje" koji misle da sve mogu svakako NE. Ravna kao pista jednostavno izaziva stiskanje gasa, isprekidana linija potencira pretjecanje, a solidan jarak sa svake strane nudi letenje i prevrtanje. Pitam se zašto prije tehničkog pregleda ama baš nitko nije uočio da bi bilo pametno postaviti odbojnike i neko ograničenje brzine npr. 80 na sat? Naravno i nogostup barem sa jedne strane ne bi škodio.

instruktor vožnje

Napiši pismo

Božićna čestitka Luke Bebića

Kratko, jasno i blabla

Manji nedostaci, ili veliko sranje?

Betonka nije za divljake!

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002