01.11.2008.

Kyokunshikai karate i oko njega

Postoji ili ne postoji

Poštovani uredniče, hvala kaj ste izbacili sa stranica tekst o KYUKOSHIKAI-U, jer njima definitivno nije mjesto na športskim stranicama!

SVE, ALI BAŠ SVE SA ČIME SE BAVE ČLANOVI I TRENERI TIH UDRUGA JE ILEGALNO I BEZ IKAKVE OSNOVE ZAKONA O ŠPORTU!

SVE TURNIRE, UKLJUČUJUČI I NJIHOV TURNIR IDUĆEG VIKENDA, SU ILEGALNI I BEZ UPORIŠTA NACIONALNOG SAVEZA!

Gdin. Kupres, sve kaj ste napisali u svojim komentarima, daje sliku o Vama kao športskom radniku,(tj. nestručnoj športskoj osobi) tj. o osobi koja o realnom i ispravnom pogledu na šport, nema baš nikakvog poima! A to kaj ste napali sve od SŠS, LEGALNI KARATE SAVEZ I KARATE PRIZNAT KAO ŠPORT (I OD STRANE HOO), PA DO VAŠEG BEZOBRAZLUKA NAPASTI VRH ŠPORTA HOO,osjetit ćete vrlo brzo Vi i Vaši istomišljenici, kojima je bitan samo i isključivo VLASTITI PROFIT!!!!!! TAKVIMA I VAMA SLIČNIMA DEFINITIVNO TREBA STATI NA KRAJ!!!!!

upučeni u pravi šport

Nisam ja ništa izbacio.

Isteklo mu je vrijeme.

Urednik

01.11.2008.

Život u informativnoj blokadi

Badava vam trud, informirači...

Dragi sugrađani,

Često smo svjedoci najava nekih događaja u novinama ili na Radiu Samobor, i nakon što se oni dogode i prođu, nikada ne čujemo što se zapravo tamo dogodilo, dakle nitko ništa ne napiše i ne objavi. Isto se tako i ne objavi ako se taj događaj ne održi, kako bi se skrenula pažnja na eventualni nekvalitetan i neodgovoran rad od strane neke institucije ili zajednice. Kao da to netko samo napiše, a ne pretpostavlja da netko, stvaran, to i čita i sluša.

Novine, kakve god bile, nemaju dovoljno čitatelja u Samoboru, a novinari nemaju dovoljno samoinicijative i kreativnosti da kvalitetnijim člancima i temama privuku pažnju šire javnosti. Stiče se dojam da to zapravo i ne žele. Nema komunikacije s institucijama Grada kako bi građani bili bolje i detaljnije obaviješteni i informirani o tekućim događajima vezanima za pojedine djelatnosti i za život Grada uopće. Nema fotografija s terena iz svakodnevnog života Grada, s ulica, u novinama nema tema zajedničkih svim građanima.

Građani Samobora žive u «informativnoj blokadi». Nitko ne želi pokrenuti nekoliko info-mjesta, info pult-eva, info-ormarića, za nas cca 40.000 građana Samobora, gdje bi se svakodnevno ažurirali događaji, po mjestima održavanja, sudionicima, vremenu, temama, datumu, a mi bi građani bili informirani o svemu na jednom mjestu.

Informiranost u Gradu funkcionira po principu «rekla-kazala», jer na Radiu Samobor i u novinama saznate za sve ono što se već, davno, dogodilo.

Ako se ne vozite baš tom gradskom cestom u kojoj je, na banderama, izvješen transparent nećete ni na tu manifestaciju stići jer se vozite pogrešnom ulicom Grada u kojoj ne žive osobe koje postavljaju transparente ili osobe koje sudjeluju u toj manifestaciji.

Voljeli bi kad bi Radio Samobor bio u Samoboru. Kako bi djelatnici Radia znali kakvo je vrijeme u Samoboru, i kako bi bili svakodnevno u kontaktu s građanima Samobora. Izlazak na teren ne bi bio problem, jer su za pet minuta i na Trgu, i na placu, i kod kina, i na autobusnom kolodvoru, i imaju mogućnost velike mobilnosti u smislu prikupljanja dnevno svježih i aktualnih izvještaja s terena iz života građana Samobora.

Zašto ni ti novinari sa Radia ne izlaze među ljude na teren, nema direktnih kontakt-emisija sa terena, nema direktnih intervjua sa mjesta događanja, nema kontakt emisija s građanima Grada, s kojima bi se uspostavila kvalitetnija i toplija komunikacija? Kao da to, zapravo, ne žele.

Vezano za vrlo lošu informiranost, nas, građana Samobora, molim Vas za predstavljanje osoba koje rade na Radiu Samobor. Tko su ti ljudi? Koje su njihove stručne kvalifikacije? Da li su školovani za rad s ljudima i za komunikaciju putem etera? Tko stoji iza njihovog «sirovog i neobrazovanog» pristupa građanima putem etera?

Sve vaše vijesti, osvrti i članci su hladni i distancirani. Ne pišete ih građanima grada Samobora. Ničim ne pokazujete želju za čitaocima ili slušaocima istih, ne dotiču nas, kao da sve to pišete za neku arhivu, ne prikazujete život nego samo bilježite podatke i odlažete ih. To nije posao novinara, već statističara i arhivara. Čemu pisati vijesti i članke koje nitko ne želi slušati ili čitati? Što Vam se dogodilo? Ovo što vi sada radite nije novinarstvo.

Mi, građani Samobora, mislimo da to nije uredu i nije fer prema nama. Mi želimo, i putem Radia i putem novina, biti svakodnevno i pravovremeno informirani.

Kako Vam mi, građani Samobora, možemo pomoći da shvatite da smo mi živi i da postojimo. Da je Vaš rad opravdan samo ako je našao svog čitaoca i slušaoca, a ne da bi vi pisali "dnevnike događanja" samo za sebe. Nas stanovnika ima oko 40. 000, i da se Vi morate potruditi da informirate sve nas, na način da nam pokazujete da ste svjesni te odgovornosti prema svima nama, vezano za vrstu posla kojom se bavite.

I da mi želimo baš Vas, nama važne ljude, i koji ćete poštujući nas, profesionalno prenositi vijesti i događaje, koje mi sami nismo u mogućnosti u tom trenu pratiti, a za što ćemo Vam mi biti zahvalni.

Marko Markić

01.11.2008.

Samoborček i Autoturist usrećili studente

Bravo za autoprijevoznike!!!

svaka čast samoborčeku i autoturistu što su napokon uveli studentske pokaze s cijelim voznim područjem. mi iz svete nedelje tako se od 1.10 vozimo za 175 kn mjesečno u svim smjerovima,i na svim autobusnim linijama... svaka čast!!!!!!!!!!!!

napokon

01.11.2008.

Stanje u samoborskim bankama i kako ga spriječiti

Siguran je jedino "domino efekt"

Dvoumuo sam se ima li smisla osvrnuti se na vaše anketno pitanje oko sigurnosti štednje u samoborskim bankama, ali evo ipak... Najprije, neki pomisle da je riječ o Samoborskoj banci ali nije tako, već u svim bankama. Takvo pitanje se može primjeniti na skoro sve hrvatske gradove. Najprije, skoro ni jedna banka nema obilježja koja krase njeno ime. Dvije najveće su prodane talijanskim grupacijama, druge dvije imaju korijene u austrijskim selendrama a ova naša (jadna)otišla je navodno u Krapinu??! Zapravo to me previše niti ne zanima, već odgovor na vašu anketu. Taj ima dva ključna elementa, dakle ne može se gledati površno ni jednostrano. Prvi: danas je evidentno da je neminovan daljnji pad vrijednosti dionica svih banaka na svim kontinentima. Iznimke nisu vrijedne spomena, a i one će se pridružiti ostalima. Analiza tog fenomena (prošlo je 80 godina) koji se rijetko ponavlja iziskuje više prostora. Drugi: onaj koji je izravan odgovor na anketno pitanje. NISU SIGURNI. Zahvatit će ga SIGURNO domino efekt. Objašnjenje: globalna recesija, urušavanje faktora zaposlenosti i svih posljedica, neosjetljivost bogatih i opće siromaštvo jedne milijarde ljudi, migracije u potrazi za hranom i ono najružnije: bogati i Amerikanci neće mijenjati svoje životne navike pod cijenu Trećeg svjetskog rata. Naravno, oni misle kao i uvijek da se to njima neće dogoditi. Suština odgovora se odnosi na POVJERENJE jednih, a sigurnost kod drugih je na "telećim nogama" kad počnu pitanja u stilu " pa kaj još uvijek držiš nofce tam ili tam?" Nisam vas imao namjeru strašiti već podrobnije informirati.... Autor je radio u Samoborskoj, Jugoslavenskoj izvoznoj i kreditnoj te Vukovarskoj banci.

m. vlahović

Napiši pismo

Postoji ili ne postoji

Badava vam trud, informirači...

Bravo za autoprijevoznike!!!

Siguran je jedino "domino efekt"

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002