09.06.2008.

Sanja Krapinec najavljuje petu produkciju Plesnog kluba Balans u samoborskom kinu 15. lipnja

Plesat će se maraton

Sanja Krapinec najavljuje petu produkciju Plesnog kluba Balans u samoborskom kinu 15. lipnja

Došlo je vrijeme za još jednu u nizu sjajnih plesnih produkcija kojima Plesni klub Balans tradicionalno stavlja točku na uspješnu plesnu sezonu. U njoj su, osim brojnih zapaženih nastupa na samoborskim i svetonedeljskim manifestacijama, članovi Balansa prošli čitavu Hrvatsku, a ostvarili su i vrhunske natjecateljske rezultate. Da podsjetimo, s ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske u cheer, pom pon i show danceu Balansice su se vratile s jednim naslovom prvakinja u kategoriji show cheer juniori, 3 srebra (show cheer juniori i kadeti i show dance kadeti) i broncom (show dance kadeti).

Veliko finale sezone bit će peta po redu plesna produkcija koja će se održati 15. lipnja u samoborskoj kino dvorani. Do sada su vjerni pratitelji Plesnog kluba Balans mogli uživati Na putu oko svijeta, Nedjeljnoj spitzi, Božićnoj čaroliji i Plesu zvijezda, a što je pripremljeno za najnoviju plesnu produkciju otkrila nam je voditeljica kluba Sanja Krapinec.

Produkcije Plesnog kluba Balans započele su u Zagrebu, a sada ste, iako službeno svetonedeljski klub, izgleda produkcije odlučili udomaćiti u Samoboru?

Produkcije radimo dva puta godišnje, jednu Božićnu za prikaz rada jesen/zima te drugu završnu za prikaz druge polovice rada. Tako je 2006. prva bila u Zagrebu, u Centru za kulturu Trešnjevka, s obzirom da su i moji plesni počeci vezani uz tu pozornicu. Iz dana u dan je sve više zainteresiranih, a pogotovo nakon naših nedavnih nastupa na stadionu NK Samobora (Sajam mogućnosti i završna utakmica sezone, op.n.) gdje smo se predstavili s navijačkim sekcijama. Interesantni smo polaznicima, jer se u našem klubu ne pleše svake godine isto, nego, kako se polaznici sami profiliraju, mogu isprobati sve tehnike i vrste plesa pa vidjeti što im odgovora, u čemu će se naći. Inače, želja nam je do kraja godine pronaći prostorije za klub u Samoboru, ovdje imati svoje središte.

Što se same produkcije tiče, što se sprema za nju?

Peta po redu produkcija zove se Plesni maraton, bit će u nedjelju, 15. lipnja, u 17 sati u samoborskoj kino dvorani. Program će voditi Drago Celizić, koji nam uvijek rado pomogne i odazove se našim pozivima. Nadam se da će produkcija pokazati koliko smo ove godine naglasak stavili na kvalitetu, što će se najviše vidjeti u grupama od početnih prema neprednima.

Zašto baš Plesni maraton?

Kao jedna od najtežih atletskih disciplina za koju je potrebno prijeći puno kilometara, povučena je poveznica s nama plesačima kojima je potrebno puno otplesanih kilometara tijekom godine kako rezultati ne bi izostali. Predstavit će se grupe od kadeta do seniora, po raznim stupnjevima, od početnih do naprednih i natjecateljskih. Ova produkcija je ujedno i kraj naše sezone dvoranskih treninga, jer nas nakon toga čeka samo još završni tulum na kojem ćemo dijeliti diplome i dobro se zabaviti. Naravno, to ne znači da ćemo biti neaktivni preko ljeta, jer će nas se moći vidjeti na StreetArtu, u Koprivnici...

Predstavit će se sve grupe?

Neće biti najmlađih, predškolaca, za koje smo imali posebno organizirane priredbe u prostorima gdje vježbaju. Njih smo ovaj put poštedjeli, jer smo se dosta proširili u zadnjih godinu dana pa će biti veća gužva nego do sada. I na pozornici, iza nje, ali i u publici. Predstavit će se naše navijačke (cheerleading) sekcije SVN Fighters, Wild Cats i Thunders, natjecateljske grupe, male i velike Superice, i ostale grupe koje djeluju unutar našeg kluba.

Na koji se način može doći do ulaznica?

Ovaj put smo odlučili da ulaz bude slobodan obzirom da se uvijek traži karta više, tako da ovoga puta svi koji nas žele vidjeti mogu doći i zaplesati s nama.

Kruno Solenički

 

Sanja Krapinec najavljuje petu produkciju Plesnog kluba Balans u samoborskom kinu 15. lipnja

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002