21.11.2011.

Humanitarni božićni koncert za djecu udruga Nova budućnost i Idem

Pomoć djeci za njihovu bolju budućnost

Humanitarni božićni koncert za djecu udruga Nova budućnost i Idem

Kako s riječi prijeći na djela pokazuje naš sugrađanin Natko Gaberc, koji se primio organizacije humanitarnog koncerta čiji je prihod namijenjen radu udruga koje se skrbe o djeci udruga Nova budućnost i Idem.

Otkuda i zašto inicijativa za humanitarni koncert?

Kroz druženja s određenim ljudima, koji imaju doticaj s humanitarnim udrugama Nova budućnost i Idem, došao sam do spoznaje da je tim udrugama potrebna financijska pomoć. U tom trenutku odlučio sam napraviti humanitarni božićni koncert, na kojem planiram prikupiti određeni iznos sredstava koja bi se donirala ovim udrugama. S obzirom da sam kroz godine profesionalnog bavljenja glazbom na Hrvatskoj radio televiziji surađivao s mnogim poznatim pjevačima, odmah sam nazvao svoje prijatelje Đanija Stipaničeva, Miroslava Živkovića, našu samoborsku glazbenu scenu – Franju Sinu Gluščića, Singrlice, Klapu Samoboru, Dječji zbor Samoborček i predložio da nastupe na koncertu. Oni su to s oduševljenjem prihvatili i nastupit će bez ikakve naknade pa im na tome moram unaprijed zahvaliti. Nakon što sam definirao koncept koncerta i izvođače, složio sam i veliki tamburaški orkestar, budući da na prostoru Zagrebačke županije vodim nekoliko KUD-ova i folklornih ansambala. U orkestru će tako biti veći broj mojih učenika, jer svi, nažalost, ne mogu stati na pozornicu, pa će njih oko 50 svirati uz ove izvođače. Nakon definiranja umjetničkog dijela koncerta, krenuo sam i u organizacijski dio te sam sada u završnoj fazi priprema pa bi krajem studenoga u prodaji trebale biti ulaznice i plakati.

Kada je koncert planiran i kolika će biti cijena ulaznica?

Cijena ulaznice bit će 25 kuna. Mislim da to nije previše s obzirom na humanitarnu svrhu i na trud oko organizacije koncerta, uvježbavanja orkestra i renomirana imena koja će nastupiti, a karte se mogu kupiti u Turističkoj zajednici Grada Samobora i Pučkom otvorenom učilištu Samobor. Koncert će biti održan 9. prosinca (petak) od 19 sati i 30 minuta u novoj Sportskoj dvorani Samobor.

Imena koja će nastupiti garantiraju vrhunski program.

Koncert je humanitarni i božićni pa će se na programu naći naše božićne pjesme i one najpoznatije strane božićne pjesme, nekoliko instrumentalnih kompozicija pisanih za tamburaški orkestar, bit će tu i svjetskih evergreena i domaćih upješnica, a imena izvođača garantiraju da će to biti vrhunska izvedba.

Treba istaknuti da sredstva od humanitarnog koncerta idu udrugama koje skrbe o djeci.

To su udruge koje svaka na svoj način skrbe o djeci. Udruga Nova budućnost ima tri kuće u Samoboru u kojoj su djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi, dok Udruga Idem pomaže nadarenoj djeci i onoj s posebnim potrebama. Kroz razgovore s njihovim predstavnicima upoznao sam se detaljnije s problematikom koju moraju rješavati. Kao i u cijelom društvu, i kod njih je izražen problem sa sredstvima za skrb djece koja nemaju drugu mogućnost u životu nego ovu da im netko pomogne. Redoviti izvori financiranja nisu im dovoljni i zato se nadam da će se prodati sve ulaznice, jer cjelokupni prihod od prodaje namijenjen je djeci u tim udrugama. Tu moram istaknuti da je ZAMP izašao u susret i sklopili smo ugovor prema kojem su me oslobodili plaćanja autorskih naknada za koncert pod određenim uvjetima. Većeg dijela naknade odrekli su se PRO-TON i Lite Me, koji su osigurali razglas i rasvjetu, Grad Samobor kao pokrovitelj izašao je u susret za besplatnu dvoranu i pozornicu, kao i Sportski objekti Samobor i Komunalac d.o.o. Samobor. Za uređenje pozornice uskočila je cvjećarna Frezija, za plakate i karte pomogao mi je Zoran Bauer te tvrtke Printera grupa i Offset.hr, financijski je pomogla Zagrebačka županija, kao medijski pokrovitelji pomoći će Glasnik SSN, Radio Samobor i Radio SVN, a voditelj programa će biti Drago Celizić, koji je također uvijek spreman pomoći. Hvala svima koji sudjeluju i nadam se da će dvorana biti rasprodana.

M.Š.

Natko Gaberc

Rođen je 1980. u Brežicama. U Samoboru pohađa OŠ B. Tonija i osnovnu Glazbenu školu F. Livadić, a po njihovu završetku pohađa i paralelno završava Gimnaziju A.G. Matoša u Samoboru i srednju Glazbenu školu B. Berse u Zagrebu. Po završetku srednjoškolskog obrazovanja upisuje Građevinski fakultet u Zagrebu te istovremeno počinje raditi kao profesionalni glazbenik u Tamburaškom orkestru HRT-a, s kojim sudjeluje u stvaranju velikog broja audio i video snimki, televizijskih emisija te održavanju koncerata s mnogim eminentnim glazbenicima na koncertnim turnejama diljem Hrvatske, Europe, Sjeverne i Južne Amerike, Australije, Azije i Afrike. Početkom 1999. godine osniva FA Petkov Breg te u njemu i danas djeluje. Osim spomenutog, trenutno djeluje kao umjetnički voditelj, dirigent i aranžer i u KUD-u Mala Gorica, KUD-u Klinča Sela, TO Čabdin i FA Mladost iz Samobora. Pojavljuje se kao autor pjesama na festivalima zabavne i kajkavske glazbe. Kao dipl.ing. građevinarstva 2008. prelazi s mjesta profesionalnog glazbenika u tamburaškom orkestru HRT-a na radno mjesto stručnog suradnika za komunalne poslove u Gradu Samoboru te je i danas zaposlen u gradskoj upravi Grada Samobora na mjestu stručnog savjetnika za kapitalne investicije i vodno gospodarstvo. Sretno je oženjen i ponosan otac trogodišnjeg sina.

 

Humanitarni božićni koncert za djecu udruga Nova budućnost i Idem

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002