03.05.2011.

U povodu sudjelovanja na državnoj razini smotre Lidrano 2011., pobliže smo upoznali Nevena Kotarskog

Krleža vs. breakdance

U povodu sudjelovanja na državnoj razini smotre Lidrano 2011., pobliže smo upoznali Nevena Kotarskog

Neven Kotarski učenik je osmog razreda škole Bogumila Tonija, koji je samostalnim scenskim nastupom na smotri Lidrano 2011 zaslužio nastup na državnoj razini, među tridesetak odabranih iz cijele Hrvatske. Ovo hvale vrijedno ostvarenje razlog je zbog kojeg smo pobliže željeli upoznati Nevena.

Kako provodiš slobodno vrijeme? Čime se baviš mimo školskih obveza?

Naravno da slobodno vrijeme provodim s društvom, subotom izlazimo van, a tijekom tjedna smo na igralištu ili na skate parku kod gornje škole. Uz to, svakodnevno prevalim bar 20 km biciklom. Time održavam formu, što mi olakšava treniranje breakdancea, čime se bavim posljednje dvije godine. Treniram u klubu Horti u Svetoj Nedelji. Našu skupinu čini dvadesetak, uglavnom mlađih dečki, a koreografije nam smišlja voditelj Matija. To je izuzetno zanimljiva i dinamična aktivnost, koja zahtjeva kondiciju i različite vještine, a najteže je stajati na glavi. Do sada smo imali više nastupa na lokalnim manifestacijama poput Fašnika. Radom na redovitim treninzima trudimo se podizati kvalitetu izvedbe, čime bismo mogli dospjeti na različite turnire, solo i grupna natjecanja.

Kako je jedan breakdancer završio u folklornoj nošnji izgovarajući Krležu na kajkavštini?

Slučajno! Govorio sam Krležino djelo Ni med cvetjem ni pravice u kategoriji samostalnog scenskog nastupa, kojeg sam upotpunio ubukavši narodnu nošnju ovoga kraja. I sam sam bio iznenađen uspjehom na međugradskoj razini, a prolazu na županijskoj razini se ni najmanje nisam nadao, jer su svi učenici bili jako dobri.

Na državno natjecanje smo išli u Šibenik. Iako sam često tamo ljetovao, ovaj put mi je bilo zanimljivo, jer smo se, između ostalog, okušali u igranju mini golfa. Na smotru je bilo pozvano oko 900 učenika, svi su imali jako dobre radove ili izvedbe, tako da me izuzetno ugodno iznenadilo mišljenje žirija, koji je rekao da bih, kad bi se radovi bodovali, zauzeo između 2. i 8. mjesta, tako da sam zapravo zadovoljan svojim nastupom. Tremu nisam imao iz jednostavnog razloga – tamo nisam nikog poznavao pa se nisam pretjerano zabrinjavao o dojmu kojeg ću ostaviti. U nošnji mi uopće nije bilo nezgodno, čak dapače, kasnije sam i u disko, organiziran za sudionike Lidrana, išao u njoj. Bilo je fora!

Sad si osmaš. Što ćeš biti na godinu?

Planiram se osposobiti za tehničara za mehatroniku u Samoboru. Nakon završetka škole mogao bih se baviti računalima ili čak i servisiranjem bicikala, što mi je također jako blisko i zanimljivo. Ni od breakdancea ne planiram odustati!

Ponosni na našeg Nevena, želimo mu puno sreće i uspjeha, kako u izvršavanju školskih obveza, tako i u breakdanceu!

Ivana Golić

 

U povodu sudjelovanja na državnoj razini smotre Lidrano 2011., pobliže smo upoznali Nevena Kotarskog

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002