15.09.2006.

Tak gadne ceste nema nadaleko...

Tak lepi gradić, a tak grda Betonka...

Pozdrav svima. Ja sam Samoborka koja se odselila igrom slučaja u Sv. Nedjelju. Kak još uvijek (i nadam se još dugo) imam familiju u Samoboru često dolazim u Samobor. Najgori dio koji moram podnesti kad idem familiji je "betonka". Tak gadne ceste nema nadaleko. Ko bu to rešil. Pitam se pitam... Kaj zna ko odgovor....

Stvarno, tak lepi gradić i tak perspektivna općina a niko ni prstom ne mrdne. A već 20 kilometri dalje imaju primjer kak se grad održava i kak se ceste popravljaju.

Jadranka

15.09.2006.

Zbrka među Šujsterima, Hoferima i matičarima

Boris, pa kega si ti to oženil?!?

Poštovani!

U Vašoj arhivi vjenčanih navodite da su dana 12.08.2006. godine brak sklopili Boris Hofer i Janja Šujster. Prema mojem skromnom saznanju gospodin Boris Hofer je toga dana brak sklopio s Tanjom Šujster, odnosno sa mnom.

Nemam informaciju je li Vam se greška potkrala slučajno ili Vam je dostavljen netočan podatak, ali Vas u svoje i u ime svoga supruga ljubazno molim da ga korigirate.

Unaprijed hvala i puno uspjeha u daljnjem radu. Srdačan pozdrav.

Tanja Hofer Šujster, prof.

A čujte, jedne noći nis imal niš za delat, pa sam se sel za kompjuter i počel zmišlavat ko bi se z kim mogel oženit. I tak vam to na koncu ispadne.

A možda se vu životu pokaže da je Borisu bilo bolše da je oženil Janju neg Vas, Tanju. A i Vama se z vremenom to morti pokaže kak bolša solucija. Makar Vam se, ovak dok ste još friški, to baš i ne čini... Ko bi se to skupa mogel znati...

Zapraf, bilo je tak, ili su nam možda iz Matičnega ureda poslali krivo napisano.

Ko bi se više sega tega zmislil...

Urednik

15.09.2006.

Evo nam i malo poetskih reagiranja

Zakukao samoborski puk

Samoborska molitva

Dragi bože ti na nebu

kaj to od nas sutra bu.

Prodaju nas, gaziju nas

a svi k tebi dižu glas.

Svi te diče, slavu daju

a vu žepu fige maju.

Ne mole se oni znaj

za kruh beli i domaći čaj.

Iščeju te Bože dragi

da nas gaze crni vragi.

Kaj mi puk, siroti, plahi

da smetamo mladoj snahi.

Snaha sto jezika ima,

guja prava- sa sto glava.

Svaka glava krinku nosi

danas taj - a sutra ko si?

A ta snaha - naša Vlada -

baš je draga naša mlada.

Sve se smije,grohotom nas bije

da bol nose i pete generacije.

Daj nam Bože onda stoga

nemoj biti lica stroga

kad i mi Ti stanemo pred noge

i iznesemo probleme te mnoge.

Bol nas jede i site i gladne

kad gledamo te opčinare jadne.

Težak bremen taj na pleći vleče

pune ruke, žepi mu i vreće.

Dragi Bože zato nam pritekni

grmi, sijevaj, u srce zasjekni,

da mognemo reći bol otkud je došla,

djeci da ne lažemo da bu brzo prošla.

Vatrom, munjom s neba nam uteci,

- laž što je, varka - ti odsjeci.

puk samoborski

15.09.2006.

Tko je to tamo zaprisegnuo?

Hoćemo imena!

Dobar dan.Zanima me da li je ikako moguće dobiti popis vojaka vojarne Taborec koji su imali svečanu prisegu 09.09.2006.? Bila bih Vam jako zahvalna na odgovoru.

Dalija

Možemo Vam pomoći samo savjetom. Nazovite vojarnu Taborec,

Urednik

15.09.2006.

Reagiranje na posjetu samoborskih prosvjetara Asizu

Više, manje, oko svetog Franje...

U zadnjem broju Glasnika (br. 66 od 15. rujna) na otprilike pola stranice objavljen je tekst i fotografije o posjetu samoborskih prosvjetara u Asiz koji potpisuje Irena Skupnjak. Kako nemam baš ništa protiv vjere (bilo čije, jer ju smatram osobnim izborom), pa tako ni franjevaca i fra Nikole (i sama sam ga slušala nekoliko puta - zaista divno priča), ipak me zasmetala jedna stvar. Naši samoborski prosvjetari, kao i svi ostali prosvjetari u ovoj državi, plaćeni su od te iste države da našu djecu uče razumijevanju i toleranciji ili bi barem tako trebalo biti. Potpuno je nevažno u kojem i kakvom su aranžmanu išli u Asiz, jer vjerujem da su ga sami i platili, ali u javnost ne bi smio ići ovakav tekst, inspiriran isključivo vjerskim sadržajima. Prosvjetari su tu da prosvjetljuju i valjda su na tom putu van Hrvatske vidjeli i čuli i nešto drugo (geografski, povijesno, kulturno...) osim o sv. Franji, a što će prenijeti i djeci u razrede. Ako je pak svrha izleta bila zaista samo vjerska (osobna), a u tekstu nema rečenice koja bi opisala nešto van toga, drugi puta to neka ostane među njima samima. Jer, novine čitaju i roditelji djece koju oni trebaju svojom širinom prosvijetliti i koju im povjeravamo upravo zato da im šire obzore i otvaraju oči.

horvat

15.09.2006.

Bolje spriječiti nego liječiti

Pridodno i neprirodno osjemenjivanje

Zašto ste spriječili mogučnost komentiranja posljednjeg članka Drage Plečka? Naime, on je nažalost u pravu. Tvrtke poput Monsanto, DuPont i još nekih kontroliraju okupaciju genetski uzgojenim sjemenkama koje po plodnosti i otpornosti nemaju premca, ali su temeljito sumnjive zdravstveno. Dr Engdahl nije usamljen, već i niz drugih vrhunskih znanstvenika upozorava na to da su te sorte opasne po zdravlje. Teza o sperimicidima u kukuruzu koji jer neko vrijeme uzgajan u Kini nije teorija zavjere već istina. Pesticid koji jedino može zatvoriti krug savršenog prinosa se zove Roundup i ako zemlje svijeta nasjednu i počnu primjenjivati GM sjeme i spomenuti pesticid te tako potisnu prirodno sjeme biti će taoci Monsantoa i sličnih multinacionalnih kompanija. To će jače oružje od nafte! Norveška na dalekom sjeveru, a šuška se i Švedska, stvara goleme zalihe PRIRODNOG sjemena koje zamrznuto čeka kako bi se te zemlje mogle oduprijeti najnovijem obliku kolonijalizma. Nevjerojatno kako taj Plečko ko iglom pogodi u ono najosjetljivije - unaprijed. Pročitajte knjige koje vam je preporučio OBAVEZNO! Probudite se i odlučujte sami o svojoj sudbini i sudbini svoje djece. Ne nasjedajte lažima i propagandi multinacionalnih kompanija koje već i u Hrvatskoj imaju one koji će vam za svemoćni dolar uvaliti i najveći otrov.

Dr sci. Dalibor Horvat, agronom

Napiši pismo

Tak lepi gradić, a tak grda Betonka...

Boris, pa kega si ti to oženil?!?

Zakukao samoborski puk

Hoćemo imena!

Više, manje, oko svetog Franje...

Pridodno i neprirodno osjemenjivanje

Arhiva 2006

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002