05.06.2006.

U Gradskoj vijećnici Grada Samobora predstavljene su 2. izmjene i dopune Prostornog plana Zagrebačke županije

Po skrivećki se ukida eksploatacija plavog kamena u Lipovcu

U Gradskoj vijećnici Grada Samobora 26. svibnja je održano javno izlaganje 2. izmjene i dopune Prostornog plana Zagrebačke županije. Poziv je objavljen u Večernjem listu, a na web stranici Grada Samobora o tome nije bilo ni riječi. Naravno, nikome nije palo na pamet da pozove gradske vijećnike i predstavnike mjesnih odbora, što i nije bila obveza Grada Samobora, ali... Slučajno ili namjerno, ne znam.

Važno je znati da se Plan mijenja u dijelu prometnih rješenja, formiranja gospodarskih zona, eksploatacije mineralnih sirovina i u provedbenim mjerama. O svim ovim temama u Samoboru se ima što reći. U svakom od ovih poglavlja imamo problema koje bi trebalo riješiti. Možda je baš zato određen termin javnog izlaganja - petak u 14 sati. Jer, ako dođe manje ljudi bit će manje pitanja i manje problema za rješavanje.

S obzirom na uvodno iznesene teme izmjena i dopuna, dao sam primjedbu i zamolio da se aktualnim izmjenama Prostornog plana omogući legalizacija eksploatacije plavog kamena u Lipovcu, što zbog nekih odredbi u važećem Prostornom planu Zagrebačke županije nije moguće. Od tog posla nekoliko obitelji živi već generacijama, to je jedino nalazište arhitektonskog kamena na našem području, a pozitivno mišljenje za to dali su Ministarstvo kulture, Uprava za zaštitu prirode i Javna ustanova Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje. Stanovnici ulice Ljudevita Posavskog u Lugu tražili su da se preispita trasa obilaznice za kamionski promet koja bi trebala ići njihovom ulicom jer, kako kažu, na terenu nema dovoljno prostora da se "provuče" koridor propisan odredbama županijskog plana.

Predstavnik izrađivača plana pozvao nas je da iznesene primjedbe još jednom napišemo i dostavimo u Županijski zavod za prostorno planiranje. Dodao je da iste u ovom trenutku neće biti razmatrane, jer nisu prvi prioritet, već će se razmotriti prilikom sljedeće veće izmjene plana koja se planira na jesen!

Čemu javno izlaganje, naša priča i njihovo zapisivanje naših primjedbi, ako mi to ionako moramo još jednom napisati, platiti poštarinu i urudžbirati u Županijskom zavodu za prostorno planiranje? A čemu sve to kad je odmah rečeno da nismo prvi prioritet te da će se naše primjedbe razmatrati drugom prilikom? Zbog forme, naravno.

Netko tko razmišlja o problemima i potrebama svojih stanovnika inicirao je izradu Izmjena i dopuna Prostornog plana Zagrebačke županije. Za tog se i radi "točkasta" izmjena plana. Na žalost, naši "gradski poglavari" ne samo da nisu tražili da se određeni problemi na našem području riješe, već se nisu potrudili ni dati šansu stanovnicima da se u većem broju uključe u javnu raspravu i sami iznesu primjedbe.

Zato je javno izlaganje bilo kad je bilo i zato je javnost obaviještena kako je obaviještena. Forma je zadovoljena, a to je izgleda najvažnije.

Marijan Lukšić

Marijan Lukšić

05.06.2006.

Samoborci osvojili kup

Pokvareni sudec

samo podsjećam da su naši dečki osvojili kup zagrebačkih županija pobjedom nad vinogradarom 7 - 6 (nakon izvođenja 11 - eraca)

može koje slovo o tome a pogotovo o onom pokvarenom sudcu

fanatik

05.06.2006.

Otvoreno pismo Poglavarstvu Grada Samobora

Znate li vi uopće tko su ti dečki?!

Štovane dame i gospodo!

Znate li tko su: Jerko Filipović, Luka Bošnjaković, Karlo Kupres, Hrvoje Đurin?

Znam da znate.

Dakle... Osim kaj su Samoborci, učenici samoborskih škola (doduše, ne svi), oni su i sudionici raznih natjecanja učenika u tehničkim i ostalim disciplinama na natjecanjima škola u RH i inozemstvu, s kojih se redovito vraćaju vratova iskrivljenih od težine medalja, osvojenih na tim natjecanjima.

Namjerno ne želim nabrajati rezultate ovdje nabrojanih, medalje i uspjehe, jer bih time možda nehotice uvrijedio ostale, kojima ne znam imena i zato im se ovom prilikom ispričavam. Njima ionako nije do promocije, oni žele učiti i raditi. Eeee, tu ima jedan problemčić... Nemaju gdje.

Molim vas, dragi poglavari, da im hitno, a možda "već jučer", poklonite prostorije ili, što je još puno bolje, izgradite potpuno novi CENTAR TEHNIČKE KULTURE.

Znam da znate da je to potrebno i znam da znate da za to ima novaca i puno više nego je potrebno. Nedajte da prođe još jedan tjedan bez odluke o tome. I ne zaboravite - dok ste vi na godišnjem odmoru, na moru ili u planinama, znajte da tamo negdje u srednjoj školi, bez klime i bez naknade, rade i školuju se novi šampioni.

Znam, znam - nogomet, umjetna trava, rasvjeta, Derby, Svjetsko prvenstvo, crkva... Znam li ja kol'ko to sve košta? Možda bolje da ne znam.

I još samo nekaj: znate li tko je Ivan Vlainić?

Srdačan pozdrav

Danijel Kalaica

05.06.2006.

Među najboljim informatičarima je i jedan Samoborac

Bravo za Jerka Filipovića i ekipu!

Po povratku iz Amerike, sve čestitke zagrebačkim srednjoškolcima (MIOC) na fenomenalnim rezultatima u informatici, a posebno našem Samoborcu Jerku Filipoviću! Bravo Jerko!

fulir

05.06.2006.

Nogometna molba

Dajte mi ih!

pozdrav...moze molba...kaj mi mozete poslat popis (ak imate) svih igraca nk samobora i članova uprave. tvorac stranica nk samobor

samobor.nk@gmail.com

hvala unaprijed

bo(r)g i hrvati

Nemamo

Urednik

05.06.2006.

Iskopčali im struju, a oni upalili agregat

Maknite taj agregat!

Molimo Vas da nam pomognete u rješavanju problema suživota sa stanarima u zgradi Starogradska 17 a.

U stanu na toj adresi, a koji je dodijeljen obitelji Čačković, već duže je vrijeme zbog neplaćenih računa iskopčana struja.

Stanari su u neposrednoj blizini stambenih prostora i naših drvarnica postavili agregat koji proizvodi buku, a ispušnim plinovima zagađuje zrak te predstavlja potencijalnu opasnost od požara.

S obzirom da gospođa Čačković povremeno navrati u svoj stan zamolili smo je da riješi taj problem. Obećala je da će to riješiti te da je to samo privremeno.

Jasno nam je da nije jednostavno uplatiti cijelo dugovanje HEP-u od 19.000 kn pa smo je uputili da potraži pomoć i pokuša dogovoriti plaćanje na rate.

Unatoč tome što smo stanare Zdravka Čačkovića i Daria Bašića upozorili da nam rad agregata smeta, on radi i dalje.

Zamolili smo i gospođu Vesnu Petrić da razgovara s gospođom Čačković, što je i učinjeno, ali očito bez rezultata, jer se ništa bitnoga nije promijenilo.

Ponovo smo o ovome razgovarali s pročelnikom Upravnog odjela za prostorno uređenje, stambene i komunalne poslove gospodinom Željkom Kovačićem, dogradonačelnikom gospodinom Tomislavom Mastenom, a sve u želji da pronađemo neko humano rješenje.

Molimo odgovorne u čijoj su nadležnosti i spomenuti stanovi da nas zaštite i omoguće nam normalan život.

Stanari Starogradske 17 i 17a

Napiši pismo

Po skrivećki se ukida eksploatacija plavog kamena u Lipovcu

Pokvareni sudec

Znate li vi uopće tko su ti dečki?!

Bravo za Jerka Filipovića i ekipu!

Dajte mi ih!

Maknite taj agregat!

Arhiva 2006

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002