21.07.2006.

Novosti iz Hebrangove

A kaj je s NK Samoborom?

Kaj bi mogli objaviti (saznati) neke novosti o nk samoboru. Novi igrači (ako ih ima) ko je sve otišao itd. hvala.

Inače, prvenstvo počinje 26.08.2006 u gostima kod Lučkog..... hvala

bo(r)g i hrvati

Hvala. Bit će.

21.07.2006.

Eksploatacija pijeska iz Smerovišća vremenski je ograničena

Do kada se to misli delat?

Poštovani,

pitam se do kad se taj pesak iz Dmerovišća uopće misli pelati? Kaj još 100 godina misli Kodrić to delat? Jel ima neko ko zna kak dugo bu Samoborka još izvlačila taj kamen od tam? Ak je to još par let onda zakaj se uopće dela cesta?

Andro

21.07.2006.

Najnovije o obilaznici

Obilaznica kroz Otruševac, Veliku Jazbinu i Breganu zbog diplomatskih stanova

Poštovani sugrađani!

Dužnost mi je obavijestiti Vaše čitatelje o slijedećem. Danas, u pauzi aktualnog sata Gradskog Vijeća predtavnike 3 mjesna odbora (gosp. Žganjer iz Otruševca, gosp. Petrić iz Velike Jazbine i moja malenkost iz Luga) primili su gradonačelnik gosp. Filipec, dogradonačelnik gosp. Masten, predsjednik Gradskog vijeća gosp. Makarun i gosp. Kušić. U pola sata razgovora svašta se moglo čuti, no da rezimiram:

1. U Prostorni plan Grada Samobora uvrštena je i B varijanta obilaznice (od groblja Otruševac - kroz šumu - Stračevićeva - betonka) ali u znatno skupljoj varijanti (s tunelom na dijelu Starčevićeve). U planu je, ali Grad za to nema novaca pa će se držati varijante A.

2. Gradonačelnik: ˝Varijanta B je dijelom planirana kroz vrlo vrijedno zemljište. Znate da je na tom dijelu planirano stanovanje u perivoju. Tu su planirani diplomatski stanovi.˝

3. Varijanta A je: kad se izbije u Otruševcu na županijsku cestu pustit će se promet kroz Otruševac, Veliku Jazbinu po postojećoj cesti(!!!) pa prema Bregani na Krležinu i onda betonka.

4. Ljudevit Posavski u Lugu ˝gubi ˝status obilaznice, ali će se graditi obična sabirna cesta.

5. Gosp. Makarun me podsjetio na onaj crtić Stripy jer nam se cijelo vrijeme smijao u lice.

6. na sjednici Gradskog vijeća u jesen bit će i točka dnevnog reda o obilaznici

Ponavljam: građani ova 3 mjesna odbora slažu se da treba riješiti problem prometa kroz staru gradsku jezgru.

Danas bijah u Uredu državne uprave u Zagorskoj ulici i za obilaznicu nije izdana građevinska dozvola. Samo je tražena za Ludvić i Dubravu. Postoji Stručna podloga za utvđivanje uvjeta zaštite okoliša (za obilaznicu - varijanta A) koju je izadio gosp. Miroslav Jaić, dipl.ing.agronomije (ne piše kada je izrađena). Citiram: ˝Unutar razmatranog područja Grad Samobor nema posebno zaštićenih prirodnih vrijednosti...˝ smatramo da se to rješenje (op. varijanata uz Grgosovu špilju i Balagove dvore) najbolje uklapa u prostorne i prirodne osobitosti predmetnog područja Samoborskog gorja.˝

Gosp. Jaiću, ako niste čuli za hrvatske zaštićene bisere Grgosovu špilju i Balagove dvore s parkom te štićenike u Centru Lug, onda ste zasigurno već odavno znali gdje su na zaista vrijednom zemljištu planirane urbane vile iliti diplomatski stanovi!

Martina Glasnović Horvat

Napiši pismo

A kaj je s NK Samoborom?

Do kada se to misli delat?

Obilaznica kroz Otruševac, Veliku Jazbinu i Breganu zbog diplomatskih stanova

Arhiva 2006

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002