31.10.2006.

Zakaj nema razgovora s gradonačelnikom?

Dajte nam Filipca!

Čemu služi internet - zakaj na portalu nema u rubrici Razgovor novi intervju s gradonačelnikom, a koji je već izašel u novinama?

ko tu koga

Intervju je tam gde treba. U čemu je problem?

Urednik

31.10.2006.

O stilu, jeziku i pismenosti našeg suradnika Drage Plečka

Dragec, pa kak ti to pišeš?!

Poštovani!

Pišem Vam jer me već duže vrijeme smeta (ne)pismenost jednog vašeg "novinara" - gospodina Plečka, koji naravno nije novinar ali kada se već odlučio zabavljati piskarajući u tamo nakakvim novinama na lokalnoj razini onda je barem mogao ponoviti pravila hrvatskog pravopisa i gramatike. Čitajući njegove zadnje članke o engleskim reprezentativcima i malim Samoborcima zaključujem da je čovjek elementarno nepismen i neinformiran u nekim stvarima. Žalosno da je jednoj visoko obrazovanoj osobi nemoguće zapamtiti osonove pravopisa. Kao studenticu novinarstva takve stvari me u najmanju ruku uzrujaju. Pa evo da navedem par primjera iz tog famoznog članka.

1) tekst započeti sa "čuvenom" Tko to kaže, tko to laže" ????? - nepotrebno komentirati

2) našeg današnjeg protivnika? - koliko me pamćenje služi, utakmica je odigrana 11. listopada, list je izašao 27. listopada!

3)atmosfera je bila "srdačna" a trener je doživio počast?

4) bogme, bogami i slično - kada ste posljednji puta vidjeli takvu frazu u bilo kojim iole ozbiljnijim novinama, osima ako se ne radi o kolumni?

5)gordi Albion je jedan, nema ih više

6) limači pod navodnim znakovima?

7) "veliki je test položen neočekivano visokom pobjedu mlađih pionira u gostima kod momčadi Dugog Sela, koje jue na svom terenu poraženo s uvjerljivih 0:3" - što je pisac želio reći?

8) sa strepnjom?

9) Ivanić Grad

10) hladan, a ne hladni tuš

11) samoborski limači? zvuči kao samoborske kremšnite

12) oni su još uvijek momčad

13) moja tastatura ima točku, zarez, upitnik i uskličnik. a vaša?

Možda zvuči pretenciozno ali neke stvari se ne mogu tolerirati.

S poštovanjem,

Sanja Vlahović, budući visoko obrazovani stručnjak koji će svoja znanja i mogućnosti znati iskoristiti za opći prosperitet i dobro a ne pričati neutemeljene gluposti i prodavati ih pod ozbiljnu znanost koja je zapravo miljama daleko

sanja

31.10.2006.

Društvo se od muzeja preselilo k Sami

Flaše lomim, ruke mi krvave...

Ovo pismo pišem jer mi nisu jasne neke stvari u ovom Samoboru. Mi građani Samobora platili smo kamere kod muzeja i zaštitara ili koga već smo da bi se "djeca" maknula od tamo. Djeca su se sada premjestila kod Same gdje bacaju kroz balkon čaše flaše a u konzumu ih je prepuno gdje si kupuju alkohol. Kad sam upitala radnice u konzumu zašto se to dozvoljava rekle su da su zvale i grad i policiju ali da nitko ništa ne poduzima.

Sad me zanima kad su oni kod muzeja intervencije su momentalne a kad su negdje drugdje onda nikoga nije briga??? Što je sa prostorom koji im je obećan??? Kaj sad na kraju ispada da se ono sve kod muzeja radilo samo da bu Filipec lepše spal???

Molim urednika da se malo raspita pa da nas obavjesti

hvala

nina

31.10.2006.

Pauk služba počela provoditi strahovladu

Čari našeg dragog Pauka

Kao što sam pretpostavljao, desilo se ono čega sam se pribojavao u komentaru na ovim stranicama, Pauk služba je počela provoditi strahovladu u Samoboru.

Po člancima 82 i 84 Zakona o sigurnosti u prometu na cestama, policijski djelatnik će kazniti, a pauk ukloniti, vozilo koje smeta ostalim vozilima, pješacima, zaklanja znak itd. Nijednu od stavaka iz tih članaka nisam prekršio, no sinoć sam okusio čari našeg dragog Pauka.

Mjesto gdje sam parkirao je ispred (a ne iza!) znaka zabrane parkiranja preko puta osnovne škole na Stražniku; pretpostavljam da su mjerodavni i postavili taj znak kako bi označili točku od koje počinje zabrana parkiranja. Nisam parkirao šleper, cisternu niti mješalicu, već obično osobno vozilo marke Polo, stoga nisam mogao zakloniti dotični znak; to ionako vrlo dobro čine grane oraha koje se nadvijaju nad znakom. Pješaci tuda ne prolaze jer ne postoji pločnik na toj strani ceste, a oko mene su se komotno mogla mimoći dva šlepera.

Sve u svemu, 450 kn za pauka plus 500 kn za kaznu za nepropisno parkiranje, a prigovor ne odlaže naplatu kazne... Zanima me, ako se moj prigovor kojim vrlo vrlo malim slučajem lucidnosti nadležne osobe i uvaži, da li ću dobiti novce natrag ili plaćam još jedan, i to prilično visok, porez na motorno vozilo?

Dabac

Napiši pismo

Dajte nam Filipca!

Dragec, pa kak ti to pišeš?!

Flaše lomim, ruke mi krvave...

Čari našeg dragog Pauka

Arhiva 2006

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002