26.07.2006.

Malo od Tumpleka

Ne zna baš...

Ove stranice mjesečno bilježe 30.000 posjeta!

Valjda je i vama jasno zašto.

Zato jer ne kasne vise 3 tjedna.

Kako financijski taj Glasnik stoji to ne znam.

Koliko ima volontera ne znam. Ali su pravi lokalni rodoljubi. I recite na vrijeme o svojim financijskim problemima. Inace nisam u Dalmaciji ali se bojim pozara korova u centru Samobora.Vidite po ul.Kresimira.IV s desne strane odmah iza Konzuma.

Lijep pozdrav. Komunalac nemre nis napraviti jer je to privatno vlasnistvo, koji sanjaju o super lovi 2008-2010 i uopce ih obrada zemljista ne interesira.

Vas Tumplek

26.07.2006.

Sjeća li se netko ovoga?

Sram vas bilo, liberali!

Sjeća li se netko ovoga?

23.12.2004.

"O Mastenovom masteniranju

Vođa iz malog sokaka

Iako vrlo nevoljko i nažalost, moramo ipak reagirati na Mastenovo masteniranje u Glasniku od 27.11.2004., str. 15, pod naslovom "Četrnaestero slavnih". Napis je, naravno, pun autorove samohvale sebe i svoje stranke (HDZ), te podcjenjivanja i omalovažavanja svega i svakoga izvan tog kruga nadljudi (Übermensch). Zapravo, poznati sindrom osoba koje svoj kompleks manje vrijednosti kompenziraju tako da o drugima loše govore, kako bi u svojim očima izgledali najbolje. Tomislav Masten je očito žrtva vlastite veličine. On se, po vlastitim riječima, žrtvuje za dobro stranke, a kako je to HDZ, onda je to samo po sebi razumljivo žrtva za hrvatski narod. Naime, na pitanje kako još do 30. godine svog života nije uspio diplomirati na fakultetu koji je upisao, T.M. odgovara:

"...jasno mi je da vi ne možete shvatiti što znači usporedo uz studij voditi jednu gradsku organizaciju HDZ-a...".

Pritom navodi kako se radi o gradskoj organizaciji koja ima preko 800 članova, da bi se stekla predodžba kako te ljude treba znati i umjeti voditi. Veliki je to samoborski vođa. Vođa iz malog sokaka. I vođa daje na znanje neznalicama:

"U ovome gradu postoji stranka koja se je rješila balasta prošlosti i koja je svakim danom sve jača."

Što se tiče "balasta prošlosti", nedavno je izvješće državne revizorice Šime Krasić pokazalo da je u vrijeme HDZ-ove vladavine 95 posto pretvorbi državnih u privatna poduzeća bilo protuzakonito provedeno. Od toga je 80 posto popapala maca zastare po zakonima donesenim u vrijeme također hadezeovske vladavine. A kako su nastala ta državna poduzeća? Tako da su nacionalizirane radne organizacije udruženog rada. To su bile firme de iure (pravno i zakonski) u vlasništvu radnika. Bila je to takozvana druga – hadezeovska nacionalizacija.

Nakon radnika opljačkani su ubogi penzioneri. Ako je T.M. u to vrijeme bio još premlad da shvati što se događa oko njega, danas bi morao znati zašto se u narodu govori o "pljački stoljeća". Ili, što znači novoskovani pojam u hrvatskom jeziku KUTLERAJ, pojam za pretvaranje zaposlenih u nezaposlene, a bezgaćaše u milijunaše. Kako ste se to vi, gospodo u HDZ-u rješili "balasta prošlosti"? Pa vaš su "balast prošlosti" stotine tisuća nezaposlenih i preko milijun ubogih umirovljenika i "200 bogatih obitelji"... A taj je balast još uvijek tu (istina, umirovljenika je sve manje) i neriješen je! Pa ne možete mu tek tako jednostavno okrenuti leđa i reći: mi gledamo neopterećeno u budućnost. Ili vi i to možete?

Ima još tog vašeg hadezeovskog neriješenog balasta iz prošlosti koliko hoćete, a već je sve veća gomila u sadašnjosti. Uzmimo samo najnoviji "balast" Miomira Žužula, pored svih njegovih "prošlih" od kojih je samo jedan – samoborska Čaraparna. A i Žužul osobno samo je jedan "uspješni" iz Tuđmanovog projekta "200 bogatih obitelji". Afere s Hebrangom, Glavašem... Afera s prisluškivanjem, preslušavanjem i prismotrom novinara bio je "balast prošlosti" HDZ-a, a ovih je dana ponovno i sadašnjosti. Samo se sada zove Afera Helena Puljiz. Inovacija je u činjenici da je sada i sam predsjednik Republike bio meta interesa nalogodavaca. U Zadru maršira U-kolona u crnim uniformama sa slikama Pavelića i Gotovine (sic!). Među njima članovi HDZ-a, a s njima i visokopozicionirani hadezeovac i predsjednik Gradskog vijeća Zadra Davor Aras. Ako jesu ili budu zbog toga izbačeni iz stranke, koliko još takvih prikrivenih ostaje čekajući svoj trenutak u HDZ-u?

Očito da HDZ dlaku mijenja, ali ćud nikako. Šteta. Pobjedom HDZ-a na izborima dragi Bog im je bio milostiv. Kaznio ih je pokorom da u muci moraju popraviti sve ono što su pokvarili, pa da im grijesi budu oprošteni. Umjesto smjernosti pokornika i dalje vlada bahatost silnika. Stoga ništa čudno što se predsjednik samoborskog ogranka HDZ-a tako ponaša kako se već ponaša. Blati i omalovažava neistomišljenike, prijeti, imputira i insinuira nepoštenje članovima naše stranke, a da pri tom ne navodi ništa konkretno, niti imena, niti činjenice. I ovaj je lokalni predsjednik dokaz da će se HDZ riješiti svog ogromnog balasta prošlosti i sadašnjosti tek onda kad će dosljedno postupiti po onoj narodnoj: riba od glave smrdi, ali od repa se čisti. Naravno, ne samo u Samoboru.

LIBERALNA STRANKA, ogranak Samobor /23. 12. 2004./

sram Vas bilo sve u Liberalnoj stranci! sa HDZ-om ste danas u koaliciji i ovo pismo (s čijim se navodima inače u potpunosti slažem) je za Vas samo prazno slovo na papiru...

Vlado Gotovac, bl.pok.

Napiši pismo

Ne zna baš...

Sram vas bilo, liberali!

Arhiva 2006

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002