13.07.2006.

Tko to uništava školu u Farkaševcu

Zašto nas krivite?

Profesorice PO Farkaševec!

Ovaj tekst pišemo iz razloga što ne volimo nepravdu, ta nepravda je načinjena nama sumnjama koje su bez ikakvog temelja izrečene u prošlom izdanju župnog glasnika ˝Kristofor˝ napisane od strane neupućenih profesorica PO Farkaševec.

Na početku da kažemo da nam je strašno žao što na ovakav način moramo saznati i odgovarati na netočne krivnje, jer profesorice, ovo nisu neke političke novine stoga vas molimo da takve stvari izričete negdje drugdje.

Za sve loše što se događa oko škole u Farkaševcu (razbijene boce, upotrebljene injekcije, razbijanje i demoliranje parka, itd.), po vašem tekstu, ˝zaslužni˝ su mladi iz susjedstva koji su prije polazili ovu školu što smo velikim dijelom mi, mladi Farkaševca.

To nas jako ljuti zbog toga što smo mi naučeni da ono što je naše ne uništavamo, a školu i sve u Farkaševcu smatramo svojim i kad god vidimo nekog da uništava spriječimo ga i upozorimo da to više ne čini.

Ono što se događa noću mi ne možemo spriječiti, pa tako niti neznamo ništa o provali u kojoj su razbijeni računalo i pisač. Navodite da je u školu lako provaliti zbog slabog krova i slabih prozora koji se lako otvaraju, mi Vas pitamo zašto je to tako?

Zar je teško popravit prozore koji su takvi već dugi niz godina? Možda se provale u školu događaju samo zato što je lako provaliti. Ne smatrate se i Vi bar malo krivim za to?

Školsko igralište već je godinama mjesto okupljanja i druženja za svu djecu i mlade, nije to samo mjesto uništavanja i destrukcija kako vi zbog vaše neupućenosti mislite.

Možda kad bi koji puta izvan vašeg radnog vremena došli do škole, vidjeli bi koliko tu ima djece svih dobi, druženja, igre i radosti. A pitamo se i koju na to Vi aktivnost i sadržaje nudite preko praznika i slobodnih dana, koja mjesta nam preporučujete za druženje i igru.

U ovom tekstu ste nas povrijedili i zadnjom rečenicom u kojoj pišete kako biste voljeli da zajedničkom akcijom oplemenimo okoliš za sve vaše učenike. Prošlo ljeto mi smo imali tri cjelodnevne akcije u kojima smo očistili i uljepšali okoliš oko škole, igralište i cijelo selo, a da nas u tome nije podržao niti jedan djelatnik ove škole niti bilo koji sadašnji učenik, nego svi dobri ljudi kojima se zahvaljujemo i ovim putem najavljujemo ovo ljeto još veće i češće akcije. Nadamo se i Vašoj nazočnosti!

Mladi Farkaševca

Napiši pismo

Zašto nas krivite?

Arhiva 2006

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002