26.11.2006.

Po Samoboru kruže auti i raznorazne priče

Lepo nam je, dobro nam je i prav na budi!

Ove nedjelje na putu kući, prolazeći Livadićevom ulicom primjetio sam mnoštvo nepropisno parkiranih automobila i za divno čudo nigdje policajca. Kao što se to očekuje od savjesnog građanina nazvao sam 92 i upitao dežurnog radi li policija u Samoboru nedjeljom, jer izgleda da nitko ne vidi prekršaje i nitko ih ne kažnjava. Osobno volim da se red poštuje, ali me boli što smo mi Samoborci građani drugog reda jer se nas radnim danom kažnjava za krivo parkiranje, a goste koji dolaze nedjeljom ne. Po Samoboru kruži priča da je gradonačelnik osobno zamolio policiju da zbog turizma u Samoboru nedjeljom zažmiri na ovakvu sliku u gradu. Iskreno govoreći ne očekujem ni od gradonačelnika ni od policije da potvrdi gore navedeno, ali dvadesetak parkiranih auta bez i jedne kazne govori sasvim dovoljno. Uostalom nije jednom gradonačelnik porekao ono što je jasno i glasno izjavio, kad je shvatio da mu njegove izjave donose loš "image" kod njegovih voljenih birača. Zato se pitam po čijem ukusu je uređen ovaj grad u kome se građane tjera da kupuju u velikim trgovačkim centrima jer vas zaustavljanje za kupnju kruha kod Zemljiča može koštati od 5kn (koliko i kruh) pa sve do fantastičnih 900 ako ste se imali čast susresti s paukom. Kako to da dični gradonačelnik ne vidi da mu svako jutro roditelji koji vode djecu u školu i ostavljaju ih pred njegovom kućom nemaju gdje zaustaviti automobil a da ne učine prekršaj, a o parkiranju autobusa pred Lavicom da ni ne pričamo. Zadnji autobus koji sam vidio nepropisno parkiran pred Lavicom bio je srbijanskih registarskih oznaka i čuvala ga je policija- vjerovali ili ne. Sigurno je želja da se u Samoboru razvija turizam jača od svakog drugog zakona pogotovo ako se radi o sprezi lokalnih političara i lokalne policije.

I na kraju ako Gradsko poglavarstvo ne zna kako riješiti pitanje parkiranja, za početak može podići vikendom rampu i dozvoliti parkiranje na praznom parkiralištu kod muzeja. Naravno samo u slučaju ako u Lavici nema svadbe jer sam zaboravio gore navedenom dvojcu dodati i lokalne gospodarstvenike.

I na kraju poruka svim Samoborcima i Samoborkama: LEPO NAM JE, DOBRO NAM JE I PRAV NAM BUDI

Miljenko Borić, predsjednik podružnice HSP-a Samobor

26.11.2006.

Pak smo se poskliznuli!

A kaj to nije u nogometu?

Pročitam danas na htnet-u kako se otvara sezona klizanja u gradovima i gradićima lijepe naše. Pred vratima je i Odmorko odlično organiziran u Zagrebu,djeca imaju besplatno skijanje na Sljemenu, besplatno klizanje na svim zagrebačkim klizalištima. 1.12. i Velika Gorica dobiva klizalište, a koliko gradova sve više ulaže u izgradnju klizališta samo govori kako zdravo okupiti sve generacije i dobro se i zdravo zabaviti. Da li u ovom našem gradu ima sluha za ovakve ideje koje su sprovedive uz malo jači angažman određenih individua, ili će i ova godina proći uz objašnjenje nema novaca!

nije sve u nogometu

26.11.2006.

Što na umu to i u Konzumu

Rušiti ili popušiti

Hoce li grad rusiti stari konzum!?!ili nesto renovirati??

Konzum guy

Napiši pismo

Lepo nam je, dobro nam je i prav na budi!

A kaj to nije u nogometu?

Rušiti ili popušiti

Arhiva 2006

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2005

2004

2003

2002