19.09.2013.

Centru za odgoj i obrazovanje Lug predana donacija Lidla

Više za zajednicu

Centru za odgoj i obrazovanje Lug predana donacija Lidla

U sklopu velikog donacijskog programa "Više za zajednicu", vrijednog gotovo pola milijuna kuna, Lidl Hrvatska kontinuirano donira humanitarne udruge i ustanove u Hrvatskoj. Na prijedlog Liduške Veseli, djelatnice Lidla, jedna od ovih donacija uručena je u četvrtak, 19. rujna, i Centru za odgoj i obrazovanje Lug.

Donaciju u vidu prehrambenih proizvoda robnih marki Lidla ravnateljici ustanove Željki Stergar uručila je Lana Jugo, voditeljica odnosa s javnošću Lidla. Uz zahvale i međusobne izmjene prigodnih priznanja, ravnateljica i predstavnice Lidla pozvale su i druge tvrtke da pomognu na svoj način te zaželjele dobru suradnju i ubuduće.

M.K.

 
19.09.2013.

151. samoborska brigada obilježila 22. godišnjicu mobilizacije

Dani ratne slave i na filmu

151. samoborska brigada obilježila 22. godišnjicu mobilizacije

Udruga branitelja 151. samoborske brigade organizirala je u srijedu, 18. rujna, obilježavanje 22. godišnjice mobilizacije ove slavne postrojbe. U prisustvu brojnih suboraca i roditelja poginulih branitelja položeni su vijenci u Parku domovinske zahvalnosti.

Sa zahvalnošću i ponosom o ratnom putu brigade govorio je izaslanik i savjetnik predsjednika RH Ive Josipovića Nikica Burić Čokot, prenijevši prisutnima iskrenu zahvalu predsjednika Republike na velikom doprinosu brigade i žrtvama koje je podnijela u Domovinskom ratu. Nikica Burić naglasio je da je brigada sudjelovala u svim većim ratnim operacijama, na bojištima od Zapadne Slavonije, Vukovara do Dubrovnika, te je njezin značaj u stvaranju naše neovisne države iznimno velik i stoga bi o njezinom ratnom putu trebalo više govoriti u školama i mladim naraštajima.

Ratni zapovjednik brigade, pukovnik Adolf Paar, osvrnuo se na probleme s kojima se susreću danas, nakon 22 godine, bivši branitelji koji su u ratu zadužili ovu zemlju pa smatra da bi društvo u cjelini, na čelu s državnim institucijama, trebalo povesti više brige i konkretnije sudjelovati u rješavanju njihovih problema.

Vijenac je položio i zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Ivica Pavlić.

Nakon polaganja vijenaca, većina nazočnih uputila se u gradsku vijećnicu, gdje je predstavljen dokumentarni film o 151. samoborskoj brigadi. Kako je film još u nastajanju, prikazani su tek najvažniji isječci s ratišta i općenito djelovanja brigade. Stjepan Črnjak je, kao jedan od koordinatora odbora zaduženog za ovaj film, zamolio prisutne, ukoliko posjeduju kakve snimke u svojim privatnim arhivima, da ih ustupe na korištenje kako bi se film upotpunio i dovršio za konačnu verziju. Uz već izdanu monografiju 151. samoborske brigade, ovaj film bit će stvarno svjedočanstvo i sjećanje na slavan put brigade u Domovinskom ratu.

M.K.

 
19.09.2013.

Vladimir Domin počasni zapovjednik VZ Zagrebačke županije

U znak sjećanja i zahvalnosti

Vladimir Domin počasni zapovjednik VZ Zagrebačke županije

Inicijativu za osnivanje Vatrogasne zajednice Zagrebačke župnije pokrenuo je početkom devedesetih godina prošlog stoljeća Vladimir Domin stariji te je 28. kolovoza 1993. u dvorani DVD-a Samobor održana osnivačko–izborna skupština.

Na skupštini je za predsjednika izabran Josip Pankretić, za tajnika Josip Kelšin, a za zapovjednika Vladimir Domin mlađi.

U dvadeset godina provedeno je niz aktivnosti u zaštiti od požara, organizirana su stručna školovanaja i osposobljavanja, vatrogasna natjecanja i nabavljena je neophodna vatrogasna oprema i tehnika.

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije zauzela je značajno mjesto u vatrogastvu Hrvatske, a njeni članovi zauzimaju odgovorna mjesta u vođenju Hrvatske vatrogasne zajednice.

U gradskim prostorijama u Sv. Ivanu Zelini održana je 28. kolovoza 20. svečana skupština Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, na kojoj je Vladimiru Dominu mlađem uručena povelja počasnog zapovjednika Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.

B. Bogolin

FOTO: Uručenje povelje počasnog zapovjednika Vladimiru Dominu mlađem

 

Centru za odgoj i obrazovanje Lug predana donacija Lidla

151. samoborska brigada obilježila 22. godišnjicu mobilizacije

Vladimir Domin počasni zapovjednik VZ Zagrebačke županije

Arhiva 2013

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002