14.09.2013.

Na Rujanfestu se predstavili i Samoborci

Kušali se specijaliteti i družilo u Srakinom gnezdu

Na Rujanfestu se predstavili i Samoborci

Na Trgu Zagrebačke županije na Rujanfestu su se u petak, 13. rujna, predstavili i samoborski fašnički likovi. Uz pjesmu i pripetavanja najavili su 188. Samoborski fašnik, a u Srakinom gnezdu mogao se kušati samoborski gastro brand bermet i muštarda obitelji Filipec te Rudarska greblica.

Nakon nastupa fašničkih likova i pripetavanja sa Željkom Turkom, gradonačelnikom Grada Zaprešića, organizirano je druženje u samoborskoj kućici - Srakinom gnezdu, gdje su fašnički likovi počastili goste specijalitetima samoborskog kraja. Srakino gnezdo uređeno je u duhu političke satire te su i ovaj puta ilustracije Nika Titanika i Nike Baruna uvelike dočarale fašničke spelancije.

Ostale dane vikenda u vrijeme trajanja Rujanfesta Srakino gnezdo čuvat će samoborski proizvođači uz mogućnost prodaje: OPG Jaić – proizvodi od kupine i RE-NI – pekarski proizvodi i slastice s predstavljanjem Mlina iz bajke i ponude brašna.

Kulturno umjetničko društvo Oštrc i Tamburaški ansambl Bez kontrole na pozornici Trga Zagrebačke županije nastupit će u subotu, 21. rujna, od 18:00 sati.

Z.Š.F.

 
14.09.2013.

Samoborski HSLS protiv kamiona na Trgu kralja Tomislava

Za novu regulaciju, ali...

Samoborski HSLS protiv kamiona na Trgu kralja Tomislava

Samoborski se HSLS aktivno uključio u raspravu o novoj regulaciji prometa u središtu Samobora i tim povodom sročio priopćenje za javnost:

"Podržavamo najavljenu novu regulaciju u dijelu da se u dvjema ključnim ulicama centra Samobora, Livadićevoj i Obrtničkoj promet regulira jednosmjerno, ali isključivo za osobne automobile, a ne za kamione i autobuse. Nužno je dovršiti obilaznicu za kamione u koju je uloženo preko 16 milijuna kuna i maknuti teški promet iz centra grada. Sigurnosti školske djece OŠ Samobor nova regulacija prometa koristila bi isključivo ako bi se njome vozili osobni automobili, jer bi kamioni dodatno ugrozili školsku djecu u prometu. Treba povećati broj pješačkih staza i veću angažiranost prometnih policajaca u frekventnom periodu u jutarnjim satima. Iako je informacija o kojoj se raspravljalo na sjednici Gradskog vijeća dobila suglasnost MUP-a, a prema elaboratu čiji se detaljan uvid nije dobio, i konačnu odluku prema zakonskim ovlastima donosi gradonačelnik, nedopustivo je da se nije napravila šira javna rasprava sa stanovnicima Livadićeve, Starogradske, Gornjeg kraja, Hamora, kao ni tražilo stručno mišljenje konzervatora. No, prije donošenja i takvog rješenja za osobna vozila, nužno je potrebno urediti (rekonstruirati) priključak Šmidhenove ulice kod Suda. Naime, kolnik na dijelu Šmidhenove od Trga do Gajeve ne odgovara svojim konstruktivnim elementima za dvosmjerni promet, preglednost je slaba, nema nogostupa potrebne širine. Tlocrtni elementi priključka kod Suda (zakrivljenost) ne omogućuju normalu trajektoriju vozila.

Samobor, koji je u svjetskim razmjerima poznat kao turistički grad i grad kulture, sasvim sigurno ne treba kamione u samom gradskom centru koji bi devastirali jedinstvenu arhitekturu građevina u gradskoj jezgri, a i dodatno ugrozili sigurnost školske djece u prometu."

U ime Izvršnog odbora HSLS-a Ogranak Samobor

Linda Rossini Gajšak, dr.med., v.r.

Predsjednica HSLS-a ogranak Samobor

Gradska vijećnica GV Grada Samobora

 

Na Rujanfestu se predstavili i Samoborci

Samoborski HSLS protiv kamiona na Trgu kralja Tomislava

Arhiva 2013

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002