05.03.2013.

Potpisana koalicija SDP – HNS – HSU - HSLS za Zagrebačku županiju

Ivanu Posavec Krivec za županicu!

Potpisana koalicija SDP – HNS – HSU - HSLS za Zagrebačku županiju

U Hotelu International 5. ožujka je potpisana koalicija SDP – HNS – HSU - HSLS za Zagrebačku županiju. Sporazum su potpisali predsjednici stranaka, Mihael Zmajlović (SDP), Josip Jambrač (HNS), Stjepan Orgulan (HSU) i Željko Fadljević (HSLS). Istaknuta je želja za promjenom modela upravljanja Zagrebačkom županijom iz političkog u projektni model, za što Zagrebačka županija ima stvaran i mjerljiv potencijal.

Gostima i uzvanicima se potom predstavila i kandidatkinja za županicu Zagrebačke županije, Ivana Posavec Krivec, aktualna načelnica općine Križ i saborska zastupnica SDP-a. U svom obraćanju istaknula je zaostajanje Zagrebačke županije po svim bitnim segmentima, što, prema njezinim riječima, ne bi trebao biti slučaj, s obzirom na snagu i potencijal u gospodarskom smislu.

Predstavljeni su i kandidati za zamjenike županice: Ivona Beus Richembergh (HNS) i prof.dr. Boško Pribičević (SDP).

S.S.

 
05.03.2013.

Izvještajno-izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Samobor

Najvažnije: nabava autocisterne

Izvještajno-izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Samobor

Na dan osnivanja društva pred 123 godine, 2. ožujka održana je izvještajno-izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Samobor. Skupštini su, između ostalih, prisustvovali gradonačelnik Krešo Beljak, pročelnik za gospodarstvo i financije Željko Radovanić i zapovjednik JVP Samobor Mladen Žitković.

Zapovjednik Vladimir Domin je izvijestio da je 2012. godine bilo 127 aktivnosti u kojima je sudjelovalo 711 članova koji su utrošili 1987 sati rada te izvršeno 2426 prijevoza pitke vode, za što je utrošeno 5132 sati rada.

U planu rada za 2013. godinu prioritet je nabava autocisterne, zamjena dotrajale vatrogasne opreme, uređenje dvorišta zamjenom dotrajalog asfalta te uređenje vatrogasnog spremišta i doma.

Skupština je izabrala novo rukovodstvo: Jurica Domin je predsjednik, Vladimir Domin zapovjednik, tajnik je Nevenko Barković, uzabran je i novi Upravni odbor, zapovjedništvo i Nadzorni odbor, a usvojen je i novi Statut.

Gradonačelnik Krešo Beljak pohvalio je rad društva koje već 123 godine brine o pomoći građanima u raznim situacijama, a posebno u gašenju požara te elementarnim nepogodama. Naglasio je da će Grad pronaći sredstva za nabavu auto cisterne, jer je ona važna, osim za vatrogasnu djelatnost, i za dostavu vode građanima.

Vatrogasna odličja "Vatrogasni veteran" primili su Jurica Domin, Vladimir Domin, Branko Kruhan i Marinko Tončinić.

Vatrogasnu spomenicu za 50 godina članstva u DVD-u primio je Alojz Vrbančić, za 30 godina Goran Barković i Damir Domin te za 10 godina Karlo Trnar i Marko Petroci.

Povelja počasnog člana dodijeljena je Stanislavu Hercegu.

Zahvalnice su primili gradonačelnik Krešo Beljak, Željko Radovanić, Miroslav Rubinić, Hrvoje Vučković i Saša Štajnkler.

B. Bogolin

Fotografije: R. Bogolin

 

Potpisana koalicija SDP – HNS – HSU - HSLS za Zagrebačku županiju

Izvještajno-izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Samobor

Arhiva 2013

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002