14.02.2018.

Zagrebačkoj županiji nagrada i priznanje za doprinos razvoju poduzetništva

Mi smo "Stvaratelji za stoljeća"

Zagrebačkoj županiji nagrada i priznanje za doprinos razvoju poduzetništva

Zagrebačka županija ovogodišnji je dobitnik velike nagrade i priznanja "Stvaratelji za stoljeća" za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Županija je prestižnu nagradu osvojila u konkurenciji od 194 predložena kandidata iz 7 zemalja (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Makedonija, Njemačka i Srbija), a o dobitnicima je odlučivao neovisan trinaesteročlani Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja.

Veliku nagradu i priznanje "Stvaratelji za stoljeća" županija je zaslužila zahvaljujući statusu jedne od gospodarski najstabilnijih domaćih regija koja je u samom vrhu razvijenosti u Republici Hrvatskoj. Članove Međunarodnog komiteta naročito se dojmio čitav niz realiziranih i planiranih investicija koje krase Zagrebačku županiju te činjenica da je županija postala sinonim za učinkovitu javnu upravu koja je na raspolaganju investitorima i gospodarstvenicima od 0 do 24 sata prilikom realizacije njihovih investicija i poduzetničkih ideja.

Inače, Međunarodni komitet kojeg čini 13 istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, financije i poduzetništvo, na čelu s prof.dr. Sinišom Zarićem, odlučivao je o dobitnicima nagrada i priznanja u 6 kategorija: za životno djelo u poduzetništvu, za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi, za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu u srednjoj i jugoistočnoj Europi, za posebnu inicijativu i pregalaštvo u poduzetničkom stvaralaštvu na području srednje i jugoistočne Europe, za doprinos promociji poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi, te "Mladi stvaratelji za stoljeća" za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Prestižna nagrada za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i južnoj Europi županiji će biti uručena u Dubrovniku, 3. ožujka 2018. godine, u sklopu Regionalnog summita poduzetnika "300 najboljih", a nagradu će u ime županije preuzeti župan Stjepan Kožić, koji ovako komentira službenu objavu o osvojenoj nagradi i priznanju:

- Da se dobar glas daleko čuje potvrđuje i ovo regionalno priznanje na koje smo iznimno ponosni. Zagrebačka županija na čitav niz načina pomaže svoje gospodarstvo, naročito bespovratnim potporama za koje iz godine u godinu postoji sve veći interes među poduzetnicima - rekao je Kožić te dodao da je ova nagrada rezultat zajedničkih napora županije i županijskih gradova i općina da osiguraju adekvatne uvjete za razvoj poduzetništva na svom području.

- Prvenstveno mislim na 20 aktivnih poduzetničkih zona, u čiju je infrastrukturu u posljednjih 10 godina Zagrebačka županija uložila gotovo 35 milijuna kuna. Rezultati takve politike otvorenosti i naklonjenosti prema poduzetnicima vidljivi su i u indeksu razvijenosti, prema kojem je županija prešla u najrazvijeniju, četvrtu skupinu. Zahvaljujući sjajnom poslovanju županijskih poduzetnika broj nezaposlenih trenutno je najmanji od osnutka županije, a Zagrebačka županija bilježi i najveći rast zaposlenosti od svih županija u RH u razdoblju od 2011. do 2016. godine, i to 10,3% - istaknuo je Kožić.

I.P.

 

Zagrebačkoj županiji nagrada i priznanje za doprinos razvoju poduzetništva

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002