07.08.2012.

Gradonačelnik Beljak sa suradnicima obišao ljetna gradilišta

Svi radovi prema planu

Gradonačelnik Beljak sa suradnicima obišao ljetna gradilišta

U Samoboru se i ovo ljeto radi na komunalnoj infrastrukturi, a kako se provode radovi na uređenju prometnica provjerio je u obilasku gradonačelnik Krešo Beljak, u čijoj su pratnji bili zamjenik gradonačelnika Željko Stanec i pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Zvonko Župančić. Obilazak je obuhvaćao radove u Cvjetnoj ulici u Bregani, novoasfaltiranu ulicu Volavec u Podvrhu, uređenu ulicu u Bobovici, novoasfaltirane Planinsku i Domobransku u Kladju te Jakšinu u Maloj Rakovici, kao i radove u Svetonedeljskoj i Perkovčevoj u Samoboru.

- Grad Samobor se može pohvaliti da svi ovogodišnji radovi idu prema planu. Mogu reći da je to nešto usporenije u odnosu na prošlu godinu, jer su na početku godine postojali objektivni problemi zbog donošenja novog Zakona o fiskalnoj odgovornosti pa su, u principu, natječaji kasnili. No, moram istaknuti da smo ove godine napravili napredak u odnosu na prošlu, jer smo natječaje podijeli na manje projekte. Prije smo imali situaciju da se jedan izvođač javi na sve natječaje i onda je trpjela dinamika radova. Ove godine to nije moguće pa imamo više izvođača uključene u radove i svaki od njih mora poštivati zadanu dinamiku. Očekujem da će svi ovi radovi u gradu i u mjesnim odborima biti gotovi do 1. listopada – istaknuo je tijekom obilaska gradonačelnik Beljak.

Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec dodao je da će u Svetonedeljskoj biti uređeno novo parkiralište s 30-ak mjesta, s tim da će se sačuvati tamošnje drveće. U obuhvatu radova na križanju Svetonedeljske, Mirnovečke i Petra Krešimira IV napravit će se manji kružni tok, a prije njega i dvije uzdignute plohe s pješačkim prijelazom. No, još će neko vrijeme ostati u funkciji i semafori. Inače, u dijelu Perkovčeve, Svetonedeljske i Petra Krešimira IV bit će postavljen novi asfalt. Stanec je najavio da će se kružni tok igraditi i na križanju Ulice Andrije Hebranga s Voćarskom i Ulicom Bleiburških žrtava (kod nogometnog stadiona). Već je o tome bilo upita i na Gradskom vijeću pa je napravlujena projektna dokumentacija i očekuje se još suglasnost policije. Kada sve bude riješeno, krenut će izgradnja i tog rotora.

Uz ove radove na prometnicama, gradonačelnik Beljak je najavio da nas u drugoj polovici kolovoza očekuje i početak radova na velikim projektima, kao što su izgradnja novog dječjeg vrtića u bivšoj vojarni, u kojoj će početi i preuređenje zgrade za potrebe policijske postaje. Također, počet će i izgradnja vodovoda u naselju Vratnik.

Gradonačelnik Beljak na kraju je pojasnio kako je Komunalac preuzeo županijske ceste moram reći i to prema, u ovom trenutku, privremenom rješenju, jer Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture još nije do kraja donijelo svu potrebnu dokumentaciju. Stoga je zahvalio županu Zagrebačke županije Stjepanu Kožiću što je izašao u susret pa je napravljen svojevrsni presedan i ishođeno je privremeno financiranje dok se ne usvoje svi podzakonski akti i potom u potponosti riješi preuzimanje županijskih cesta. Inače, za izvanredno održavanje u proračunu je osigurano 6,9 milijuna kuna, a za pojačano i redovno 10,5 milijuna kuna, rekao je zamjenik gradonačelnika Željko Stanec.

M.Š.

 

Gradonačelnik Beljak sa suradnicima obišao ljetna gradilišta

Arhiva 2012

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002