21.08.2012.

Počeli radovi na uređenju buduće policijske postaje

Jedna od najvećih kapitalnih investicija

Počeli radovi na uređenju buduće policijske postaje

Kako je već bilo najavljivano, po okončanju javnog natječaja počeli su radovi na uređenju nove zgrade samoborske policijske postaje na prostoru nekadašnje Vojarne Taborec. Radovi na rekonstrukciji zgrade počeli su 20. kolovoza, a početak radova obišli su samoborski gradonačelnik Krešo Beljak, zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, predstavnici samoborske gradske uprave i izvođača radova, tvrtke Zagrebgradnja.

Gradonačelnik Beljak tom je prigodom istaknuo da početak radova označava pokretanje još jedne kapitalne investicije na području Grada Samobora. Podsjetivši da je prema planu Samobor u bivšoj vojarni već krenuo s uređenjem nekih objekata, gradonačelnik je rekao da će uređenje nove policijske postaje biti do sada najkapitalniji i najvidljiviji radovi na tom području.

- U ime Grada Samobora mogu izraziti žaljenje što dinamika oko ideje uređenja ovog prostora i realizacija iste nije išla onim tijekom koji smo priželjkivali ali, nažalost, živimo u takvoj državi u kojoj vlada birokracija, a ne ljudi s idejama i vizijama. Kako bilo da bilo, iskoristili smo u okvirima mogućeg najbolje što smo mogli, osigurali smo sredstva i danas su započeli radovi na uređenju jedne od zgrada koje su nekada pripadale vojsci, a koja će za nekoliko mjeseci postati zgrada nove policijske postaje za područje Samobora i Svete Nedelje. Na taj način otvaramo novu stranicu u životu Samobora, jer jedna vrlo važna funkcija centralne vlasti seli na novu poziciju, dok se u centru grada, u postojećoj zgradi policije, otvara prostor za nove sadržaje koje ćemo znati iskoristiti – istaknuo je samoborski gradonačelnik Krešo Beljak. Dodao je kako je s MUP-om dogovoreno da će cjelokupna investicija biti vrijednosti do 7 milijuna kuna te da rekonstrukcija zgrade bude gotova za 120 dana, dakle negdje do kraja godine, a nakon toga slijedi preseljenje.

Inž. Krešimir Nevistić iz Zagrebgradnje rekao je kako jamče da će rekonstrukcija objekta biti dovršena prema ugovornoj obvezi u predviđenom roku, dodavši da je zgrada veličine 20 x 70 metara, i to u tri etaže, što je površina nešto veća od oko 4200 kvadratnih metara te da će najveći radovi bitI u unutrašnjosti objekta i na krovištu.

M.Š.

 

Počeli radovi na uređenju buduće policijske postaje

Arhiva 2012

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002