15.06.2002.

Vapaj iz Bregane

Pomognite da zadržimo učiteljicu!

Štovani,

Ovim putem želim Vam ukazati na problem jednog II. A razreda Osnovne škole Milana Langa u Bregani.

Priča počinje samim upisom djece u prvi razred.

Nakon što djeca upoznaju svoju učiteljicu Gabrijelu Žokalj, nakon sedam dana učiteljica odlazi na porodiljski.

Naša djeca koja su tek krenula u školu i nisu stekla potpunu sigurnost u školi, mijenjaju tako osobu s kojom borave po 4-5 sati u školi. No, to je tek početak. Nakon sedam dana dolazi učiteljica Jasna Tucman. Gotovo cijelu godinu stiče povjerenje naše djece i uspješno s njima provodi nastavni program na zadovoljstvo naše djece, a i nas roditelja.

Tri tjedna je do završetka školske godine. Sazvan je roditeljski sastanak na kojem je roditeljima rečeno da od ponedjeljka našoj djeci dolazi učiteljica s početka priče, gđa. Žokalj, a dosadašnja dobiva otkaz. Tri tjedna prije kraja! Užas! Naravno, na sastanku nema ravnatelja škole niti bilo koga nadležnoga kome bi roditelji postavili koje pitanje Tko će našu djecu ocijeniti za njihovo kakvo - takvo znanje? Osoba koja je vjerojatno stručna, ali s tom djecom je provela jedva sedam dana?! No, pomirili smo se s tim i krenula su naša djeca završiti prvu godinu školovanja sva u šoku i nesigurnosti sa starom - novom učiteljicom.

Prošlo je ljeto i stvari su polako "legle" i kod roditelja i kod djece. Dolazimo prvi dan u drugi razred. U razredu nas čekaju dvije učiteljice. Gđa Žokalj i gđa Lastovčić Andreja. Možda ste i sami Već pogodili. DOBILA SU DJECA NOVU UČITELJICU!!! Naravno, ravnatelja (kojemu ni ime ne znam, a nije ni toga vrijedan) niti koga drugog na sastanku nije bilo. I krenuše naša djeca ponovo ispočetka. Stekli su oni uzajamno povjerenje, uče, pjevaju i igraju se sa svojom učiteljicom. Već treći, tj. četvrti put djeca su zavoljela učiteljicu Andreju Lastovčić.

Danas, 10.06.2002. godine sazvan je roditeljski sastanak. Pogodite ponovno zašto. Naša učiteljica trebala bi dobiti otkaz. Naravno, nikog od odgovornih iz škole nije bilo. Mi roditelji smo ogorčeni od prvog do zadnjeg. Moje dijete je plakalo svaki put kad je stara učiteljica odlazila.

Mi smo danas potpisali peticiju sa zahtjevom da nam ostave učiteljicu s našom djecom. Da preispitaju svoju odluku. Učiteljica Andreja Lastovčić trebala bi dobiti otkaz zbog navodnog manjeg broja upisane djece u prvi razred. Saznali smo da škola ne želi kao prije dvije godine napraviti tri odjeljenja sa po 20 učenika, već dva od po 30 učenika. Samo da Vam kažem - naš razred ima 21 učenika i svi se odlično slažu usprkos stalnom mijenjanju učiteljica dobri su đaci.

MOLIMO VAS POMOZITE NAM DA ZADRŽIMO UČITELJICU.

Ispred svih roditelja II. a

HVALA.

Bregana , 10.06.2002.

Krešimir Andričević (jedan tata)

Provjerom navoda g.Andričevića kod pedagoginje Osnovne škole Milana Langa u Bregani Marice Marjanović, saznali smo da se “za sada ne može sa sigurnošću tvrditi postoji li višak učiteljica, budući da županijski Ured za prosvjetu još nije dostavio Rješenje o broju odjela”.

Nadamo se da će đaci zadržati svoju učiteljicu, a škola optimalni odgojni i obrazovni standard.

Uredništvo

Napiši pismo

Pomognite da zadržimo učiteljicu!

Arhiva 2002

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003