25.05.2002.

Odgovor Branka Adameka nepoznatom piscu iz DC-a

Tko je spominjao Svetu pričest?

Poštovano uredništvo,

S obzirom da se u odgovoru GO DC Samobor, a na reagiranje samoborskog ogranka Liberalne stranke na dostupne podatke o osnivanju Gradske organizacije mladeži DC-a u Celinama spominje moje ime, molim vas da sukladno Zakonu o javnom priopćavanju objavite ovaj moj odgovor u slijedećem broju vašega lista.

Prije odgovora na spomenuta reagiranja, želim naglasiti da sve prihvaćene odluke na Predsjedništvu našeg ogranka Liberalne stranke potpisuje imenom i prezimenom predsjednica ogranka kao legalni i legitimni predstavnik stranke, bez obzira koji je član ogranka autor prijedloga te odluke. Zato, jer se ne radi o "ghost writeru" kako vi navodite, daleko bih više volio da se ovim odgovorom mogu obratiti osobi od krvi i mesa – autoru teksta, a ne imaginarnom GO DC.

No, pođimo redom. Osnivačkoj skupštini Gradske organizacije mladeži DC-a u Celinama nisam prisustvovao, kao ni itko drugi iz LS-a, jer nije nitko ni bio pozvan na taj zasigurno svečani čin. Radi toga su sva naša reagiranja, a koja sam sasvim slučajno ja artikulirao u pismenom obliku i iza čega stojim, bila inicirana objavljenim člankom i fotografijom u "Samoborskim novinama" od 12. travnja 2002. čiji je novinar bio sigurno nazočan. To što sve piše u tom članku i tko je na objavljenoj fotografiji, zaista izaziva reakciju. Narod veli - ako laže koza, ne laže rog.

Posebno mi je drago i čestitam GO DC – Samobor da je u relativno malom selo kakvo su Celine uspio okupiti i primiti u svoje redove 19 punoljetnih osoba. Ako je to istina, a zašto ne vjerovati GO DC – Samobor kao potpisniku reagiranja, naš samoborski kraj razlikuje se od gotovo svih hrvatskih krajeva u kojima vlada "bijela kuga" i gdje nema mladih ljudi, gdje su sela prepolovljena ili čak što više, u potpunosti napuštena. To je posebno vrijedno saznanje koje ulijeva određeni optimizam i nadu za bolje sutra.

Postavljam pitanje GO DC – Samobor, zar je novinarska patka ili istina, da je vaš predsjednik, inače dugogodišnji veoma sposoban i cijenjen politički djelatnik, povukao paralelu između ulaska u svijet politike i svijet vjere, a sam čin ulaska u stranku s prvom pričesti? Znamo u kojoj dobi se prima prva pričest – sigurno ne sa punoljetnošću. Ova usporedba (ma koliko bila nespretna i neukusna) i objavljena fotografija sa koje se može očitati ime, prezime i dob svakog djeteta izazvali su naše reagiranje, a smatramo da zavređuje komentar svih prozvanih u našem članku, pa i Crkve.

Nadalje, mi liberali smatramo da nije primjereno da predstavnici gradske uprave, u ovom slučaju predsjednik Gradskog vijeća i dogradonačelnik Grada budu nazočni stranačkim aktivnostima ove vrste. O tome će vjerojatno biti još komentara.

U nadi da smo barem djelomice raščistili nastale nesporazume koji su proizašli iz reagiranje LS-a na dostupne podatke o osnivanju Gradske organizacije mladeži DC-a u Celinama, bez želje za skupljanjem jeftinih političkih bodova, srdačno pozdravljam osobu, ma koja to je, a koja stoji iza članka potpisanog kao GO DC – Samobor.

Branko Adamek

25.05.2002.

Kucanje na otvorena vrata

Vozni red - ima, nema...

Poštovani uredniče.

Molim Vas da objavite barem dio voznog reda samoborskog prijevoznika "Autoturist" i " Samoborček". Sramota je da taj prijevoznik nema svoju vlastitu stranicu s voznim redom. Ako ima uputite me na njihovu adresu.

Hvala

Interesiraju me autobusne linije za Zagreb i Rude, Smerovišće, Grdanjce...planinarske linije

V. Ravram

Žao nam je što još uvijek na našim stranicama niste otkrili VOZNI RED javnog gradskog prijevoza s ovog područja. Kliknite INFO na naslovnoj stranici i otkrit ćete čudesan svijet servisnih informacija. Između ostalog i pregledan Vozni red.

Sretno u vožnji.

Urednik

25.05.2002.

O polemici Jazbinski - Perković

Manje zlobe i ružnih riječi

Prije svega želim Vam zahvaliti što se toliko trudite nasmijati nas, jer ne vidim drugog razloga zašto bi inače objavili one dvije reakcije od gospođe Jazbinski i gospodina Perkovića, prepune zlobe i ružnih riječi. Pokazali su nam to dvoje samo još jedan način uludog trošenja danas tako dragocjenog vremena i energije – na nesvrhovite i uzaludne rasprave. U oba teksta se jasno osjeća da i jedan i drugi žele promijeniti svijet i koliko god sam im zahvalna na tome, mislim da su odabrali pogrešan put. Svi smo u jednom trenutku svog života bili toliko gorljivi da promijenimo svijet, pardon, tuđi način razmišljanja, pa mi nije nikad bilo jasno zašto se oni najgorljiviji ne bi zajedno našli i promijenili nešto, barem dali na glasanje (tako to rade u civiliziranom svijetu) tko je u pravu i čija je vjera vrjednija. Zašto su svi jedan protiv drugog kad smo svi ionako zajedno u istom sosu? Jedino što je svima nama potrebno, a ne samo ovim žučnim braniteljima vlastitih uvjerenja, jest jedna obična ljudska iskrenost i to na jednoj jedinoj razini – pravoj. Onaj tko može biti iskren prema sebi, neka prvi baci kamen. Bez “glava u mulju”, bez novinarskih ambicija, bez moraliziranja ili filozofiranja! Ovdje više nije stvar u svoj sili osobnih stajališta zbog kojih su tolike druge usijane glave gubile same sebe, već u tome da smo spremni slušati druge i čuti ih, te možda učiti ne samo na vlastitim greškama. Još uvijek smo svi djeca, samo što sada više ne uzimamo slatkiše jedan od drugog, sad se lijepo izvrijeđamo preko novina, kako to već rade zreli ljudi. Glavno da se ponos sačuva, om ionako ne daje nikakvog kruha (kojeg smo stalno gladni), a ono što daje, kao što se dalo primjetiti na gotovo školskom primjeru, jest samo uvreda. Ako ostanemo ovako, pod ovim uvjetima svoji, mislim da ćemo vrlo lako postati upravo poput onih koje svi zajedno stalno kritiziramo – egoistične ovce.

Zahvalna što i ja imam priliku dati svoje mišljenje

K.P. (me i adresa poznati uredništvu)

25.05.2002.

Iz DC-a niječu zlouporabu djece u političke svrhe

Članovi DC-a - punoljetnici

obzirom da ste objavili tekst g.Branka Adameka, potpisan od strane gđe Milek, a pod naslovom "LS Samobora o osnivanju Gradske organizacije mladeži DC", molimo Vas da objavite ovaj naš demanti nekih netočnosti iznesenih u tom tekstu, očito inspiriranom mogućnošću ubiranja političkih bodova na brizi za djecu, koja u ovom slučaju blago rečeno nije potrebna.

Naime, u Celinama je spomenutog datuma u Mladež DC-a primljeno 19 članova, od kojih su svi punoljetnici, a o primanju nekakove osnoškolske mladeži nije bilo niti može biti govora! Potpisnica očito niti nije bila na skupu DC-a, već je "to vidjela na fotografijama" (pardon, ne ona, već njen "ghost writer").

Dakle, nema potrebe uzbunjivati stranke, župnika i svekoliko pučanstvo jer majice i kape koje imaju klinci slučajno okupljeni na skupu ostaci su predizborne kampanje i, kao besplatni, jednostavno razgrabljeni. Štoviše, isti su "pioniri" počašćeni kolačima i sokom, kojih se podosta našlo u prostorijama DVD Celine i to bez natpisa koji bi ograničavao dob konzumenata. Na kraju, svi su maloljetnici prostor napustili bez partijskih knjižica, "titovki" i kratkih plavih hlačica, žalosni da još ne mogu biti članovi DC-a.

GO DC Samobor

Napiši pismo

Tko je spominjao Svetu pričest?

Vozni red - ima, nema...

Manje zlobe i ružnih riječi

Članovi DC-a - punoljetnici

Arhiva 2002

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003