12.02.2002.

Po drugi put iz Nizozemske

Evo me opet!

Dobro jutro!

Evo mene ponovo iz kisne Holandije!

Ne znam da li ste znali da se ovog trenutka u Holandiji završava eksperiment s Internetom.

Prošle dvije godine su se ovdje raznorazni tehničari bavili s problemom Interneta. Neki ljudi mogu samo koristiti telefonski priključak, drugi pak samo kabel, neki ISDN i sve u svemu jedan skuplji od drugog sistema.

Tada su tehničari dosli na ideju da sprovedu Inetrnet preko 220 V u domaćinstvu. Što bi reklo da u svojoj kući jednostavno kompjuter uštekaš u struju i imaš Intetrnet.

Znači, nikakvih telefona, ISDN-a ili kablova.

Jednostavan sitem, svaka kuća ima struju (naravno, međutim ne svaka kuća u Hrvatskoj ili negdje u svijetu ima kabel ili ISDN. Troškovi za takvu upotrebu Interneta bi se jednostavo priračunali mjesečnoj pretplati za struju, koja bi čak bila manja nego za telefonske troškove prosječnog korisnika Interneta. Eksperiment je već pri kraju i rezultati su jako pozitivni. Firma koja je izvela pokus (NUON) spremna je od sljedeće godine implementirati takvu upotrebu Interneta!

Mislim da bi ovakvo rješenje bilo jako pozitivno za stanovništvo Samobora, a i šire okolice.

Za sada toliko od vjernog čitaoca iz Holandije.

Pozdrav Igor!

Igor Vujica

Dragi Igore,

drago nam je da se već drugi put javljaš iz Nizozemske, ali bi nas razveselilo da napišeš nešto o sebi. Čime se baviš i u kakvoj si vezi sa Samoborom.

Javi se opet.

Pozdrav!

Urednik

12.02.2002.

Pozdrav iz Nizozemske

dobro jutro!

Pozdrav iz kišne Holandije,

Čitam ove samoborske stranice na internetu i fino sam se iznenadio. Međutim primjetio sam da ima jako malo informacije za mladež, po statistikama su najveći korisnisi interneta izmedju 11 - 20 godina, ako se ne varam.

Internet je u ovom trenutku bolji medij za privući omladinu nego televizija.

To je bilo moje misljene,

Srdačni pozdrav iz Holandije.

Igor Vujica

12.02.2002.

Nastavlja se polemika gradskih organizacija HDZ-a i DC-a

Mržnja pod krinkom dobra katolika

Obzirom da ste u pretposljednjem broju vašeg lista u rubrici GO HDZ (čitaj: Bedeničić) prostački izvrijeđali predsjednika GO DC, sama ta činjenica zapravo jasno pokazuje prema kome u politici ovog grada Bedeničić osjeća najveći kompleks manje vrijednosti.

To je i logično, jer dok je dotični, rame uz rame s predsjednikom Tuđmanom, sudjelovao u najvažnijim pobjedama hrvatske politike, g.Bedeničić je ulazio u povijest nečuvenim skandalom pokušaja oduzimanja koncesije Radiju 101 i imenovanjima najbližih suradnika koji su jedini željeli biti slijepi poslušnici jednog nesvršenog studenta bez ikakva iskustva u gospodarstvu, poduzetništvu ili bilo kakvu drugu odgovornijem poslu. Dok se Hrvatska još borila za međunarodni ugled, Bedeničić je kao glavnog savjetnika uposlio (na račun poreznih platiša i preko 2000 nezaposlenih ovog grada) čovjeka kojeg na naslovnicama lokalnih novina nazivaju Turbolopina! Nije li dovoljno reći da "njegovi" dogradonačelnici nisu imali ni četverogodišnju srednju školu?

U živom sjećanju je i njegov briljantan kadrovski potez postavljanja na mjesto tajnika g.Maglića, notornog kosovca koji je u procesima protiv Hrvata zbog nacionalizma u kasnim sedamdesetima svjedočio kao svjedok optužbe. Nevjerojatno, ali istinito. Toliko o antikomunističkoj retorici Bedeničića u posljednjem broju.

Sve te vulgarne objede pune mržnje dolaze od čovjeka koji se godinama napreže javnosti prikazati mirnim obiteljskim čovjekom i bogobojaznim katolikom. Njegov pretposljednji tekst otkriva svo to mučno licemjerje građansko-primitivme provenijencije.

"Neka baci kamen prvi onaj...", je li vam to zvuči poznato, g.Bedeničiću?

Upravo je moralno mizerno da ostavku ne daje gradonačelnik protiv kojeg građani skupe više tisuća potpisa, na glavnom samoborskom trgu, ispod njegova vlastita ureda. Bedeničić je nije dao.

Što reći o tome da je vlastitoj tvrtki udijelio radijsku koncesiju (u postupku je njeno oduzimanje) dok je bio član Vijeća za telekomunikacije, kršeći time osnovne norme pravne države?

Što odgovoriti Bedeničiću, koji je u najtežim gospodarstvenim prilikama u Hrvatskoj po restoranima i na račun "reprezentacije" rasipao stotine tisuća kuna (navodno 480.000 kn!)?

Nekako se čini da baš nije razmišljao dati dragocjene kune za branitelje i invalide rata, vrtiće, škole, one s problemima ovrhe itd., s kojima danas pokušava manipulirati.

Razina nekulture i bijesa u napadima na predsjednika DC-a ne može izbrisati činjenicu da je glavni samoborski trg unakažen pod vlašću Ivana Bedeničića. Na kraju smo doživjeli i to da se kocke na tom trgu raspadaju nakon rekordno kratkog vremena, iako postoji pravovremeni pismeni nalaz/upozorenje jednog ljubljanskog instituta da se radi o materijalu izrazito niske kvalitete. Nesposobnost ili kriminal, pitanje je sad! No, o tome uskoro mnogo više u medijima na nacionalnoj razini.

Kolika je Bedeničićeva medijska prisutnost u negativnom kontekstu vidi se iz nedavne "proslave" 5-godišnjice pokušaja otimanja "stojedinice", kada je taj radio posvetio gotovo pola programa ismijavanju upravo Bedeničića, frustrirana čovjeka gladna vlasti i opsjednuta mržnjom.

Dragi naš gospodine Bedeničić, ma koliko bila jaka vaša noćna mora vezana uz osobu predsjednika DC-a, pitajte se na trenutak iskreno: spadate li doista u istu ligu?

Iziđite na ulice Samobora ili Zagreba, pa ćete saznati tko ste u očima ljudi.

GO Demokratskog centra Samobor

P.S. Vaša konstatacija da je strah dominantan osjećaj u Hrvata, točna je. No, jesu li kolone nezaposlenih nastale za vaše vladavine g.Bedeničiću ili u posljednjih sedam mjeseci vlasti ove koalicije? Znakovita je i vaša teza da je nedemokratski jednog čovjeka zamijeniti povjerenstvom od tri člana iz različitih stranaka (slučaj Povjerenstva za samoborski fašnik). Pa, zna se kako i kojim stilom "demokracije" ste odluke donosili vi.

Da ne bi bilo nejasnoća: DC nema ama baš ništa protiv HDZ-a, ali ima protiv lopova u HDZ-u. Na vama samima je da zaključite koji bi to mogli biti.

Napiši pismo

Evo me opet!

Pozdrav iz Nizozemske

Mržnja pod krinkom dobra katolika

Arhiva 2002

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003