21.12.2012.

GIMNASTIKA - Međunarodni božićni turnir – Samobor, 15. prosinca

Ove godine – u počast Krsti Mesiću

GIMNASTIKA - Međunarodni božićni turnir – Samobor, 15. prosinca

U subotu, 15. prosinca, u Samoboru je održan Međunarodni božićni turnir u sportskoj gimnastici u organizaciji Gimnastičkog kluba Samobor, jedinog gimnastičkog kluba u Samoboru i Zagrebačkoj županiji. Ove godine gimnastički je turnir održan u čast nedavno preminulom osnivaču GK Samobor - Krsti Mesiću, profesoru tjelesne i zdravstvene kulture, ravnatelju OŠ Bogumila Tonija, svestranom sportašu i dugogodišnjem sportskom djelatniku. Tim povodom natjecanju su nazočile njegova supruga Dragica Mesić te kćeri Petra i Aleksandra s djecom. Ovo je, inače, mnogima najdraže natjecanje, što organizatoru čini veliko zadovoljstvo i daje elana da svake, pa tako i ove godine, u Samoboru okupi više od 100 gimnastičarki iz klubova diljem Hrvatske te naših susjeda iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Prije dodjele medalja svim natjecateljicama, trenericama, sutkinjama i gostima dobrodošlicu u Samobor poželio je dogradonačelnik Grada Samobora Hrvoje Frankić, a tijekom cjelodnevnog natjecanja što se u gimnastičkoj dvorani zbiva došli su vidjeti i ravnatelj SOS-a Vladimir Čerkez te tajnik samoborskog i županijskog športskog saveza Juro Horvat, koji se rado odazvao i pozivu da gimnastičarkama dodijeli medalje i diplome.

Natjecanje su započele vježbačice u kategoriji mlađih kadetkinja u C programu. Najbolje su rezultate ostvarile prvoplasirana Dušica Kasun i drugoplasirana Erin Bakran iz GK Dubrava iz Zagreba te trećeplasirana Laura Gotić iz GK Vindija iz Varaždina. U konkurenciji 61 djevojčice, (8 slovenskih vježbačica nastupilo je izvan konkurencije), najbolje plasirana Samoborka bila je Helena Kirschenheuter na 25. mjestu. Lorena Bartaković zauzela je 32. mjesto, a od 34. do 36. mjesta poredale su se Sara Kormoš, Heidi Peucelle i Maja Pleško.

U istoj kategoriji nastupilo je 10 ekipa. Prvo mjesto osvojila je 1. ekipa GK Karlovac, drugo GK Novi Zagreb, a treće GK Dubrava. Samoborke su zauzele 7. mjesto.

U kategoriji kadetkinja u C programu nastupilo je 18 gimnastičarki, a najbolje su bile Tia Delić pa Nina Mezak iz GK Rijeka i Lucija Gračanin iz GK Vukovar. Tri samoborske vježbačice, Dunja Šagud, Jesen Kovaček i Sara Petrić, zauzele su 7., 10. i 16. mjesto. Ekipno Riječanke su zauzele 1., a vježbačice Sokola iz Karlovca 2. mjesto.

U kategoriji juniorki u C programu prva 3 mjesta odnijele su Vukovarke Ivana Kiralj, Dragana Bijelić i Tea Stojšić, dok je jedina Samoborka u ovoj kategoriji Stella Peucelle među 13 vježbačica zauzela 5. mjesto. Vukovarke su i ekipno bile prve, dok su se na 2. mjesto popele Slovenke iz GIB-a Šiška iz Ljubljane.

U kategoriji mlađih kadetkinja u B programu najbolje su se plasirale vježbačice ZTD-a Hrvatski sokol iz Zagreba Lucija Ožegović, Nika Jerman i Majda Grgić. Među 7 mlađih kadetkinja Katja Žganjer Knežević iz GK Samobor osvojila je 5. mjesto. ZTD Hrvatski sokol iz Zagreba imao je 2 ekipe, kojima je pripalo 1. i 2. mjesto.

Ira Benčić iz GK Rijeka, Orhideja Leščak iz GK Vindija iz Varaždina i Nina Mucić iz GK Rijeka tri su najbolje (i jedine) vježbačice s nastupom u kategoriji kadetkinja u B programu.

Juniorke i seniorke u B programu nastupile su u zajedničkoj kategoriji. Za 1. se mjesto izborila Vanda Žic iz GK Rijeka, a od 2. do 5. mjesta poredale su se Samoborke Marija Sara Mihelić, Anamarija Kovačić, Paula Stier i Karla Kovačić. Samoborke su jedine kao ekipa stale na postolje. Karli Kovačić ovo je bilo posljednje natjecanje u gimnastici za GK Samobor. Svoj sportski put nastavit će u atletici. Među Samoborkama na natjecanju su zbog ozljeda nedostajale Dora Živković i Lucija Kirschenheuter, koja se priključila sutkinjama.

U A programu nastupile su Ana Sambolec iz GK Vindija u kategoriji djevojčica i Rahela Leščak iz GK Vindija te Ema Mihelić iz GK Samobor u kategoriji mlađih kadetkinja.

Sve ostale rezultate možete vidjeti na www.gk-samobor.hr.

K.K.

FOTO: Mlađe kadetkinje C ekipno

 

GIMNASTIKA - Međunarodni božićni turnir – Samobor, 15. prosinca

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002