12.01.2017.

Ponovno oboren karataški rekord za Grand Prix u Samoboru

KARATE - Svi na vrhunski karate!

Ponovno oboren karataški rekord za Grand Prix u Samoboru

U Samoboru se će se od 13. do 15. siječnja održati 26. po redu tradicionalni međunarodni karate turnir Grand Prix Croatia, pod pokroviteljstvom Grada Samobora, Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Samobora.

Tehnički organizator je Karate klub Samobor, dok je suorganizator kao i svake godine do sada Hrvatski karate savez.

Sponzori natjecanja su tvrtka Facies iz Svete Nedelje, Anindol iz Samobora, Funda iz Zaprešića, Pride iz Zagreba, Sportski objekti Samobor, Cambium Networks iz Zagreba i Fitness klub Samobor.

Medijski pokrovitelji su Sportske novosti, Radio Samobor, CRO Ring i Glasnik Samobora i Svete Nedelje.

Ove godine po prvi puta se turnir održava u tri dana, tako da je petak predviđen za natjecanje kadetkinja i kadeta u borbama, subota za juniorke, juniore, mlađe seniorke i mlađe seniore u borbama te seniore open u borbama te seniorke i seniore u katama.

Nedjelja je natjecateljski dan predviđen za nastup mlađih uzrasnih kategorija u katama i borbama te kadete, juniore, mlađe seniore i sportaše sa zdravstvenim poteškoćama u katama.

U tri dana turnira na samoborskim tatamijima će nastupiti rekordnih 2081 natjecateljki i natjecatelja iz 236 klubova i nacionalnih selekcija iz 26 država (Hrvatska, Azerbajdžan, Bjelorusija, Bugarska, Rusija, Slovačka, Italija, Mađarska, Srbija, Rumunjska, Malta, Švedska, Slovenija, BiH, Njemačka, Francuska, Ukrajina, Austrija, Izrael, Latvija, Nizozemska, Kosovo, Češka, Makedonija, Danska, Poljska).

Prvog dana nastupit će ukupno 424 sportašica i sportaša, drugog dana će na tatami izaći mlađi, njih 731, a u nedjelju čak 926.

Ukupna brojka od 2081 prijave je daleko premašila očekivanja organizatora i predstavlja apsolutni rekord svih dosadašnjih turnira. Prošlogodišnji rekordni odaziv je bio 1800 natjecateljki i natjecatelja iz 23 države.

Radi tehničkih nemogućnosti (premale sportske dvorane) organizator je, nažalost, morao zatvoriti prijave 10 dana prije početka turnira.

U najatraktivnijoj muškoj seniorskoj kategoriji, u kojoj se dodjeljuje bogat nagradni fond, prijavljeno je 52 natjecatelja, a među njima je i kompletna selekcija hrvatskih seniora koji konkuriraju za mjesto u nacionalnoj selekciji.

Svi prijavljeni u open kategoriji itekako ulijevaju povjerenje da se sa sigurnošću mogu očekivati vrlo atraktivne i neizvjesne borbe.

Najbolji u otvorenoj kategoriji će otići kući s 2.000 EUR-a, drugoplasirani s 500 EUR-a i sedmodnevnim ljetovanjem u apartmanima Funda na Šolti, trećeplasirani s 500 EUR-a, dok će četvtoplasiranome pripasti 250 EUR-a.

Najatraktivniji natjecatelj finalnog dijela turnira će osvojiti još dodatnih 500 EUR-a nagrade organizatora.

Sve dobne i težinske kategorije su dobro popunjene, tako da će biti vrlo teško doći do odličja na 26. Grand Prixu Croatia, a u konkurenciji kadeta, juniora i mlađih seniora prijavljeno je niz aktualnih medaljaša s najvećih karate smotri - svjetskih i europskih prvenstava.

Interesantan je podatak da je 60% medaljaša s prethodnog prvenstva Europe za kadete, juniore i mlađe seniore održanog na Cipru u veljači sudjelovalo na 25. Grand Prixu Croatia (siječanj 2016.), što itekako govori u korist kvalitete ovog samoborskog turnira.

Kadetima, juniorima i mlađim seniorima je ovaj turnir zadnja provjera pred prvenstvo Europe, koje se održava u Sofiji od 9. do 12. veljače 2017. godine.

Potrebno je svakako spomenuti da su u programu turnira petu godinu zaredom i sportaši s posebnim potrebama, koji će nastupiti u katama u nedjelju u 12,30 sati.

PROGRAM NATJECANJA

Petak, 13. siječnja

17:00 - BORBE kadeti

Subota, 14. siječnja

09:00 - BORBE seniori U21

12:00 - BORBE juniori

15:30 - BORBE seniori open

KATE seniori

19:00 - Svečano otvaranje

19:15 - Finalna natjecanja: BORBE U21 muški/žene

FINALE

KATE seniori muški/žene

BORBE seniori open za 3. mjesto i FINALE

20:15 - Proglašenje pobjednika

Nedjelja, 15. siječnja

09:00 – 14:30

KATE POJEDINAČNO I EKIPNO

(mlađe uzrasne kategorije, kadeti, juniori, U21, osobe s posebnim potrebama)

14:30 – 19:00

BORBE POJEDINAČNO

(mlađe uzrasne kategorije - od 10 do 14 godina)

 
12.01.2017.

8. zimski kamp IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska - Topusko 2017.

KYOKUSHIN - Može se i na -10!

8. zimski kamp IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska - Topusko 2017.

Trodnevne pripreme za predstojeću sezonu članovi klubova Domenica Sveta Nedelja i Fortis Samobor odradili su tradicionalno u Top termama Topusko od 6. do 8. siječnja u sklopu zimskog kampa hrvatskog ogranka međunarodne IKO Matsushima Kyokushinkaikan karate organizacije.

Odrađeno je ukupno sedam treninga. Za razbuđivanje su poslužili jutarnji treninzi na -10 uz zaleđeno jezero na bijelim padinama Nikolina brda, dok su ostali treninzi održani u dvorani s ciljem podizanja razine bazične tehnike i kata te borbene tehnike i borbe.

Slobodno vrijeme iskorišteno je za sportske igre i kupanje na bazenima, od čega je, pogotovo najmlađim polaznicima, najzanimljivije bilo ono na vanjskom bazenu s lovljenjem sniježnih pahulja i grudanjem.

Dostignuti nivo sposobnosti i znanja bit će dobra podloga daljnjih priprema za predstojeće turnire od kojih je prvi Zemplen kup u veljači u Mađarskoj, a nakon toga slijedi 14. kup Domenice, koji će se 11. ožujka održati u novoj svetonedeljskoj školskoj sportskoj dvorani.

Za organizaciju ovogodišnjeg turnira pripreme u Domenici već su u punom zamahu, a nastup na turniru moguć je svima koji su voljni okušati se u karateu s punim kontaktom, uz rok prijave do 4. ožujka 2017.

Album fotografija pogledajte na facebook stranici Karate Kyokushinkai Croatia, a više o kampu te o predstojećim aktivnostima saznajte na web stranici www.karate-kyokushinkai.hr.

V.S.

 

Ponovno oboren karataški rekord za Grand Prix u Samoboru

8. zimski kamp IKO Matsushima Kyokushinkaikan Hrvatska - Topusko 2017.

Arhiva 2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.
Friend link:Nike Huarache Mens Shoes,Nike Air Jordan Sky High OG Shoes,Nike Air Max 1 Ultra SE Shoes,Nike Air Max 2016,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 Mid
Friend link:Nike Huarache Mens Shoes,Nike Air Jordan Sky High OG Shoes,Nike Air Max 1 Ultra SE Shoes,Nike Air Max 2016,2017 Nike Air Max,Nike Air Max 90 Mid