25.01.2003.

Skupština NK Samobor

Novi predsjednik Mislav Maroević

U prostorijama NK Samobor u Hebrangovoj ulici održana je 23. siječnja Skupština kluba. Izabran je novi Izvršni odbor, te, ono što je najvažnije, novi predsjednik NK Samobor. Skupštinari su za predsjednika izabrali Mislava Maroevića, a za njegovog zamjenika Mirka Šintića. U novi izvršni odbor izabrani su, osim tog dvojca i Miljenko Bošković, Željko Jurković, Stjepan šančić i Nediljko Žaja. Osim ove šestorice, jedan član Izvršnog odbora dolazi iz Komunalca, poduzeća bez kojeg bi funkcioniranje kluba bilo nezamislivo, a bit će izabran naknadno.

Izabran je i novi Nadzorni odbor, u sastavu Josip Tuk, August Šoić i Drago Plečko kao predsjednik.

Direktor i stegovni sudac bit će izabrani na prvoj sjednici Izvršnog odbora.

Na Skupštini je istaknuto da su, zahvaljujući Gradu Samoboru i Samoborskom športskom savezu financijske dubioze svedene na nulu, da je klub konsolidiran, a da se kvalitetniji rad vidi na svim područjima, od rada s mladima do seniorske momčadi.

Formiranjem nove uprave, mišljenja su u klubu, uredno financiranje ne bi smjelo doći u pitanje. Za normalan rad kluba nedostaje oko 200.000 kuna, za što bi se trebali pobrinuti novi članovi klupske uprave. Za nadati se je da će svoju sposobnost dokazati koristeći svoje poslovne, a ne političke veze, te dodatni prihod osigurati marketingom, a ne zahtjevima prema gradskom proračunu.

I.H.

 
25.01.2003.

Od 21. - 23. veljače na Sljemenu

TROFEJ VJEVERICA - po prvi puta kao FIS natjecanje!

Grupa entuzijasta Skijaškog kluba Samobor prije desetak je godina osmislila i pokrenula organizaciju međunarodnog skijaškog natjecanja za djecu, nazvavši ga Trofej vjeverica po maloj, svima poznatoj životinjici, živahnim stanovnikom naših šuma.

Godine 1994. održano je prvo natjecanje u veleslalomu na Sljemenu, uz svečanu ceremoniju otvaranja na Trgu kralja Tomislava u Samoboru, uz sudjelovanje svih skijaških klubova iz Hrvatske, te gostiju iz Slovenije, Smučarski klub Krško iz istoimenog grada.

Iz godine u godinu natjecanje je poprimalo kvalitetu i oblik jednog dobro organiziranog međunarodnog natjecanja za kategorije mlađih i starijih djevojčica i dječaka (12-15 god.).

Ideja vodilja u samom začetku i realizaciji prvog Trofeja vjeverica bila je da se jednog dana natjecanje prijavi Međunarodnoj skijaškoj federaciji (FIS), te da se održava po njenim pravilima i propozicijama.

Ove godine, u čast 10. Trofeja vjeverica, u dogovoru s Hrvatskim skijaškim savezom kao krovnom skijaškom organizacijom u Hrvatskoj, natjecanje je po prvi puta prijavljeno FIS-u, te je već ove sezone ušlo u njihov službeni kalendar. U dogovoru s Hrvatskim skijaškim savezom natjecanje se i dalje odvija u tehničkoj organizaciji Ski kluba Samobor.

Od ove skijaške sezone (2002/03.) po prvi puta na natjecanju sudjeluju službene reprezentacije zemalja članica FIS-a, što daje konačno pravu težinu, odnosno vrijednost ovom natjecanju, a organizatorima, sponzorima i pokroviteljima još jednu priliku da se Hrvatska, uz vrhunske skijaške rezultate, dokaže i kao organizator velikih međunarodnih skijaških natjecanja, a ovo je prvo takve vrste u novoj hrvatskoj povijesti. Biti će to i dobra proba za "pravo" skijaško natjecanje na Sljemenu - ono u Svjetskom kupu, koje se već duže vrijeme najavljuje, a zahvaljujući velikim uspjesima hrvatskih skijaša i skijašica.

Ne smije se zaboraviti da su svojim sudjelovanjem i pobjedama Trofej vjeverica ovjekovječili danas naši najbolji skijaši, od Janice i Ivice Kostelića do Nike Fleiss i Ane Jelušić, a tradiciju nastavljaju danas popularni "simpići".

Predsjednik organizacijskog odbora ovogodišnje "Vjeverice" je Reno Fleiss. Generalni pokrovitelj cijele priredbe koja će se održati na Sljemenu od 21. do 23. veljače je Grad Zagreb, a pokrovitelj je i Grad Samobor, te Turistička zajednica Grada Samobora.

Otvorenje ovog velikog i za Samobor značajnog sportskog događaja bit će neposredno pred otvaranje ovogodišnjeg Samoborskog fašnika, u petak, 21. veljače, na Trgu kralja Tomislava.

Ivica Horvat

 
25.01.2003.

Natjecateljski pogon Ski kluba Samobor u Austriji se priprema za naredna natjecanja

STAZAMA JANICE, IVICE, NIKE I ANE!

Natjecateljski pogon Ski kluba Samobor u Austriji se priprema za naredna natjecanja

Samoborski su mali skijaši od 4. do 11. siječnja ove godine disciplinirano i po predviđenom programu izvršavali svoje obveze na treningu u St. Osvaldu.

Rezultati ne bi smjeli izostati.

 

Skupština NK Samobor

Od 21. - 23. veljače na Sljemenu

Natjecateljski pogon Ski kluba Samobor u Austriji se priprema za naredna natjecanja

Arhiva 2003

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2002