24.02.2017.

IN MEMORIAM

IVAN PAAR, dipl.ing. geodezije (31.01.1950. - 25.12.2016.)

IN MEMORIAM

25. prosinca 2016. prerano nas je u 67. godini napustio naš sugrađanin Ivan Paar, dipl.ing. geodezije.

Cijeli svoj život proveo je u svom rodnom Samoboru, iz kojeg potječu i njegovi preci unatrag nekoliko stoljeća.

Gospodin Paar svojim nas je radom, ljubavi i odanošću prema svom gradu zadužio kao čovjek, prijatelj, stručnjak i nadasve humanist koji je bezuvjetno pomagao svakome tko je zatražio njegovu ljudsku i stručnu pomoć. Njegovo je zvanje značilo svakodnevno susretanje s ljudima koji su dolazili iz svih dijelova njegovog i našeg prelijepog samoborskog kraja, tražeći njegovu pomoć u rješavanju brojnih problema vezanih uz zemljišne, vlasničke i susjedske odnose kojima se bave katastarski uredi i gruntovnice. Odlaske na teren, što podrazumijeva stručan rad na mjestima gdje se izvode i pronalaze rješenja za radove vezane uz njegovu struku, obavljao je s radošću i entuzijazmom svojstvenim njemu, jer je i na taj način upoznavao ljude, a čovjek i njegovo pravo na pravedno i pošteno uvijek mu je bilo prije i iznad svega na ljestvici moralnih vrijednosti.

Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Samoboru, a diplomirao je na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U gimnazijskim i studentskim danima bio je član Folklornog ansambla Joža Vlahović s kojim je predstavljao Samobor u brojnim državama Europe. Bio je član i jedan od osnivača prvog rock sastava u Samoboru Tužna nedjelja. Amatersko bavljenje filmom donijelo mu je 1. nagradu na Državnom natjecanju amaterskog dokumentarnog filma za film Putovanje u Rusiju.

Svoj nadasve plodni radni vijek započeo je u Zavodu za kartografiju Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje je uz sve obaveze koje podrazumijeva rad na fakultetu, surađivao i u izradi planova gradova Varaždina, Šibenika, Zadra i Slavonskog Broda.

Ljubav prema Samoboru i Samoborcima bila je jača od izazova karijere znanstvenika pa se početkom 80-ih godina prošlog stoljeća zapošljava u samoborskom Katastru i na taj se način svojim znanjem stavlja na raspolaganje svojim sugrađanima. Od tada pa sve do odlaska u mirovinu 1. siječnja 2016. godine obavljao je poslove inspektora-stručnog suradnika, stalnog sudskog vještaka za geodetsku struku i poslove voditelja Odjela za katastar nekretnina u katastarskim uredima Jastrebarsko i Samobor. Katastarski ured u Samoboru pod njegovim je vodstvom postao najuređeniji i najažurniji ured u Zagrebačkoj županiji. Svojom ustrajnošću uspio je u nakani da se, usprkos materijalnim problemima, provede informatizacija Katastarskog ureda u Samoboru, a svi djelatnici informatički educiraju. Jednako tako zalagao se da se na području Samobora provedu i nove katastarske izmjere, čime su vlasnici nekretnina dobili uvid u najažurnije katastarsko-zemljišnoknjižne podatke. Kao voditelj Katastarskog ureda u Jastrebarskom dao je velik doprinos u preseljenju ureda u nove, moderne i informatički potpuno opremljene prostore. Bio je član Društva inženjera i tehničara Grada Samobora, Zagrebačke udruge geodeta i Hrvatskog geodetskog društva, kroz čije je članstvo sudjelovao u organizaciji i radu Susreta geodeta Hrvatske.

Međunarodni simpozij o inženjerskoj geodeziji – SIG2016, koji je održan u svibnju prošle godine u Varaždinu u organizaciji Hrvatskog geodetskog društva i Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, bio je posljednji znanstveno-stručni skup na kojem je aktivno sudjelovao i na kojem je s ponosom pratio svog sina Rinalda, koji je nastavio njegov profesionalni put.

S jednakim ponosom pratio je i svog mlađeg sina Mihaela koji je njegovu ljubav prema glazbi ostvario kroz tople, a sada i sjetne zvukove klarineta.

Svoju ljubav prema profesiji, ljubav prema životu i vrijednostima koje život čine prenio je na svoju obitelj, prijatelje i kolege i u svima nama utjelovio one važne i duboke životne trenutke koji nam daju smisao i u kojima nalazimo utjehu zbog njegovog preranog odlaska.

Ivan Paar bio je čovjek širokih nazora, ispunjen vedrinom i životnom radošću. Takvim ćemo ga uvijek pamtiti.

Djelatnici Odjela za Katastar nekretnina Samobor

U četvrtoj godini svog postojanja Samoborski puhački ansambl Camerata Cantilly ostao je bez svog suosnivača i prvog dopredsjednika gospodina Ivana Paara.

Od samog osnutka njegova je uloga u radu Ansambla i Udruge bila ključna. U vremenima kada je bilo teško djelovati, a kamoli započinjati umjetničke projekte, iskazao se kao vizionar i pokretač, kao vrsni organizator te, konačno, kao realizator ideja i smjernica koje su Ansambl dovele do njegove pune afirmacije.

Iako sam nije bio glazbenik, bio je pravi entuzijast posvećen glazbi i zvuku kakav se dotad rijetko mogao čuti na hrvatskim pozornicama. Radio je neprimjetno, bez isticanja i daleko od pozornice. Vrline koje su ga u životu krasile utkao je u svoj rad u Ansamblu i trajno ih prenio na sve nas. Svoj uspjeh Camerata Cantilly uvelike duguje njemu.

Nedostajat će nam na našim putevima i u našim srcima.

Samoborski puhački ansambl Camerata Cantilly

 

IN MEMORIAM

Arhiva 2017

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.
Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Air Max 90,Air Max 95 Sneakers,Adidas Yeezy 350 Boost V2,Yeezy 750 Boost Schuhe,Adidas Zestra
Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Air Max 90,Air Max 95 Sneakers,Adidas Yeezy 350 Boost V2,Yeezy 750 Boost Schuhe,Adidas Zestra