19.12.2019.

Svečano potpisivanje ugovora između Grada Samobora i tvrtke 3DZ Franchising Limited s Malte o nabavi dva 3D printera za MTS

Mali tehnopolis Samobor počinje s radom 1. lipnja

U četvrtak, 19. prosinca, u objektu 26 na prostoru bivše Vojarne Taborec, u jednoj od zgrada budućeg Malog tehnopolisa Samobor upriličeno je svečano potpisivanje ugovora između Grada Samobora i tvrtke 3DZ Franchising Limited, koja će MTS opremiti s dva 3D printera najnovije generacije.

Riječ je o tvrtki sa sjedištem na Malti, specijaliziranoj za trgovinu 3D opremom i sistemima iz područja 3D tehnologije, a s kojom je Grad Samobor potpisao ugovor o nabavi dva 3D printera, opremi za aditivnu proizvodnju od polimera, u vrijednosti 4.100.000,00 kuna s PDV-om.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Samobora Krešo Beljak i predstavnik tvrtke 3DZ Franchising Limited, direktor prodaje Alberto Ferlin.

Potpisivanju su nazočili i zamjenici gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i Željko Stanec, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić, resorni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i projekte EU Marinko Džepina, voditeljica projekta, viša stručna suradnica za gospodarstvo i razvojne projekte Martina Delišimunović, direktor Poduzetničkog centra Samobor Željko Radovanić, znanstveni novak i asistent na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu Tomislav Breški, a okupili su se i ostali službenici gradske uprave koji su potpomogli da se projekt ostvari.

Ugovor je potpisan u okviru projekta Mali Tehnopolis Samobor, koji je s 90% financijskih sredstava sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt je s provedbom započeo 1. studenog 2017. godine, a završava 1. lipnja 2020. godine, nakon čega počinje s radom.

Mali tehnopolis Samobor imat će višestruku funkciju - bit će to poduzetnički inkubator za poduzetnike početnike, pružat će poduzetničke potporne usluge kroz najam prostora, korištenje zajedničkih dvorana, održavanje edukacija koje se prvenstveno odnose na jačanje poduzetničkih vještina i podizanje konkurentnosti poslovanja kroz korištenje novih tehnologija te mogućnost korištenja aditivnih tehnologija. Upravo potpisom ovog ugovora, Mali tehnopolis Samobor bit će opremljen najnovijom generacijom industrijskih 3D printera.

Više o samoj 3D tehnologiji i printerima koje je Grad Samobor nabavio ispričao je Alberto Ferlin. Naglasio je primjere pozitivne prakse koji se provode diljem Europe, a posebice je istaknuo koliko korištenje novih tehnologije ubrzava i olakšava procese proizvodnje, prije svega pružajući širi dijapazon mogućnosti i znatno smanjenje troškova.

Gradonačelnik Krešo Beljak iskoristio je pak priliku da zahvali svima koji su svojim radom i znanjem doprinijeli realizaciji ovog projekta, a veliko je zadovoljstvo izrazio je i činjenicom kako Samobor ponovno prednjači i prvi u okruženju nudi mogućnost korištenja svima još prilično nepoznatih tehnologija, sve na najmodernijoj dostupnoj opremi.

M.S.

 

Svečano potpisivanje ugovora između Grada Samobora i tvrtke 3DZ Franchising Limited s Malte o nabavi dva 3D printera za MTS

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002