07.08.2019.

Gradonačelnik Grada Samobora Krešo Beljak komentirao medijske napise

Ništa ne radimo protuzakonito

Uobičajeno mirno samoborsko ljeto malo su ove godine uzburkali medijski napisi o nekoliko tema. Jedna od njih bila je gradnja kampa u zoni oko jezera Bobovica, a druga nelegalna gradnja objekta čiji je investitor gradski pročelnik Upravnog odjela za provođenje dokumenata prostornog uređenja i gradnju Mladen Ogrinc. Zapravo, dojučerašnji pročelnik, jer je na njegovo mjesto imenovan Davor Bošković kao v.d. pročelnika. Te teme i napise prokomentirao je samoborski gradonačelnik Krešo Beljak. Prvo slučaj Bobovica.

- Nema tu ništa skrivenoga ili tajnoga, niti išta protuzakonito. Pojavila se određena ideja da se na tom prostoru uredi kamp i vidjet ćemo kako će se sve to skupa odvijati. Ono što je bitno je da se do sada prema proceduri nije prekršio zakon, a on se ni ubuduće neće prekršiti. Pitanje je kome to smeta da se Samobor razvija i dobije novu turističku destinaciju po kojoj bismo bili još prepoznatljiviji. Očito nekome to smeta i onda rovare i traže način kako da spriječe određene stvari. To neću dopustiti, kao što neću dopustiti, budite uvjereni, da se bilo što radi mimo zakona. Dakle, ta inicijativa o uređenju jezera Bobovica ići će na Gradsko vijeće i svi će biti upoznati s projektom. Prema proceduri i zakonu smo radili svih proteklih 10 godina pa nema smisla da sada nešto skrivamo - kaže gradonačelnik Beljak.

Što se druge teme tiče i pročelnika Ogrinca Beljak napominje.

- Doista ne znam što se pročelniku Ogrincu dogodilo. Niz godina smo dobro surađivali i u jednom trenutku se njemu nešto dogodilo, što točno morat ćemo utvrditi. No, moram istaknuti da je on izgubio povjerenje, i moje i mojih zamjenika, što znači da više ne može biti pročelnik. Zato je imenovan vršitelj dužnosti. Ima li u ovom slučaju elemenata kaznenog djela ili prekršaja to ćemo uskoro utvrditi i sukladno tome pokrenuti sankcije i sve prijaviti nadležnim institucijama. Očito se dogodio prekršaj, jer ne bi odmah išao rušiti vlastiti objekt. Nadam se da je to dobra škola i za sve ostale koji su imali namjeru graditi mimo propisa. No, u međuvremenu smo doznali da bespravnu gradnju imaju još neki političari i to iz opozicijskih stranaka, oni koji su najglasniji - utvrdio je Beljak.

Na kraju samoborski gradonačelnik Krešo Beljak nije htio komentirati priopćenje gradskih vijećnika Irene Franceković i Vladimira Skendrovića.

- Ne bih nešto komentirao, samo ću reći da će izbori biti za dvije godine pa će građani imati priliku ocijeniti i rad nas kao trenutačne gradske uprave i isto tako opozicije. Ono što traži opozicija je njihovo legalno pravo, ali o tome tko će voditi grad ipak odlučuju građani na izborima - istaknuo je na kraju gradonačelnik Grada Samobora Krešo Beljak.

M.Š.

 

Gradonačelnik Grada Samobora Krešo Beljak komentirao medijske napise

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002