30.03.2019.

Uređenje sportskih terena kod OŠ Bogumila Tonija

Novi sadržaji za najviši standard rada

Na samoborskom Gradskom vijeću bilo je riječi o uređenju sportskih terena OŠ Bogumila Tonija, a evo i detaljnijeg pojašnjenja.

Postojeća polivalentna asfaltna igrališta kod OŠ Bogumila Tonija sagrađena su ranih 80-ih godina, trenutno se nalaze u lošem stanju, jer preko 20 godina nije presvučena asfaltna ploha, zbog čega su igrališta dotrajala i derutna.

Trenutno se ovdje nalaze dva otvorena tenis terena, teniski zid, prostor balona s umjetnom travom za mali nogomet, atletska borilišta te vanjska igrališta za košarku i multifunkcionalno za nogomet i rukomet.

Novo sagrađeno rukometno igralište rezultat je povećanih potreba škole, osobito obzirom na broj učenika, a kraj njega uredit će se i teren odbojke na pijesku. Ova igrališta nisu predmet podzakupa te će ih moći neograničeno koristiti učenici i svi građani.

Kako bi se osigurao bolji standard, postoji sportska i ekonomska opravdanost davanja u podzakup dijela igrališta, jer će se tako dobiti dva nova natkrivena i grijana prostora gdje će se sportski i rekreativni sadržaji odvijati kroz cijelu godinu.

Teniski tereni bit će na raspolaganju školi i učenicima od 8 do 14 sati, a igralište s umjetnom travom od 8 do 18 sati.

S idejnim projektom suglasan je Školski odbor i ravnateljica OŠ Bogumila Tonija te osobito nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture, jer će se na ovaj način dobiti novi sadržaji primjereni najvišem standardu rada s učenicima pete škole po veličini u Hrvatskoj.

Prema idejnom rješenju investitor, Tenis klub Stars, uklonit će postojeći balon za mali nogomet, zajedno s umjetnom travom, te teniski zid. Na mjestu postojećeg balona izvest će se teniski teren s tvrdom podlogom te natkriti šatorom aluminijske konstrukcije. Također će se izgraditi teren za padel s cjelokupnom konstrukcijom i podlogom. Na postojećem vanjskom nogometnom terenu, investitor će postaviti umjetnu travu te ograditi teren sa zaštitnom ogradom, dok će na košarkaškom igralištu postaviti plastificiranu podlogu za igru "ulične košarke".

TK Stars će se obvezati na 20-godišnje ulaganje u te objekte u ukupnoj visini od milijun i 650 tisuća kuna s PDV-om, a istekom ugovora navedena ulaganja postaju vlasništvom OŠ Bogumila Tonija.

P.A.

 

Uređenje sportskih terena kod OŠ Bogumila Tonija

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002