27.06.2017.

Počinje Ljeto u Samoboru

Družite se, igrajte, vježbajte i uživajte

Turistička zajednica grada Samobora i ove godine organizira projekt Ljeto u Samoboru u trajanju od 29. lipnja do 31. kolovoza 2017. godine. Suorganizatori su Gradska knjižnica Samobor, Pučko otvoreno učilište Samobor, Komunalac Samobor, Samoborski muzej, FitnessOF by Out Fit i Laboratorij zabave. Pokrovitelj projekta je Grad Samobor.

Program Ljeto u Samoboru održavat će se na četiri lokacije i to: Trg Matice hrvatske, park na Trgu Matice hrvatske, zelena površina iza kina i Gradska knjižnica Samobor - Dječji odjel.

U sklopu projekta omogućit ćemo građanima Samobora i posjetiteljima našega grada besplatno sudjelovanje na raznim aktivnostima na otvorenom kao što su ljetno kino, sportska rekreacija, društvene igre (šah na otvorenom, jenga, složi 4 u vrstu, školica...) i likovne radionice.

Program Sportska rekreacija sadrži kreativne vježbe za cijelu obitelj (poligoni, zabavne vježbe loptom, povlačenje užeta, aerobne vježbe...). U toku ovih aktivnosti sudionici će moći napraviti mobility test. Radi se o testiranju fleksibilnosti tijela i uočavanju disbalansa u tijelu koji mogu uzrokovati kronične bolesti, a koje se lako ispravljaju ukoliko se na vrijeme uoče. Vježbe i testiranja će se održati u suradnji s trenerima tvrtke FitnessOF by Out Fit.

U suradnji s Laboratorijem zabave realizirat ćemo novi internacionalni humanitarni projekt Buddy Bench/Frendovska klupa koji je osmišljen u cilju prevencije i suzbijanja vršnjačkog nasilja, poticanja inkluzije, sklapanja novih i njegovanja starih prijateljstava među djecom vrtićke i osnovnoškolske dobi. Djeca će sama oslikavati i ukrasiti klupe i tako se uključiti u ovaj humanitarni, edukativni, interaktivni i zabavni projekt. Sve kroz igru i druženje!

Svi programi u sklopu projekta Ljeto u Samoboru su besplatni.

T.I.

 
27.06.2017.

U Bunkeru održana prva radionica za mlade iz projekta "Hrabro kroz život"

Leon Lučev oduševio mlade Samoborce

Samoborski Bunker je 24. i 25. lipnja ugostio prvu od niza radionica projekta psihosocijalne podrške za mlade "Hrabro kroz život", koje organizira i vodi samoborski Volonterski centar "Kad bi svi... ". Glumačko-pedagošku radionicu naziva "Artikulacija prisutnosti", koju je osmislio i već nekoliko godina diljem Hrvatske vodi naš poznati glumac Leon Lučev, imali su priliku pohađati i mladi Samoborci.

Ove radionice Leona Lučeva godinama su po anketnim listićima talenata proglašavane kao jedne od najkorisnijih i najpraktičnijih, koje on kao autorski projekt primjenjuje i na širu populaciju u smislu oslobađanja emocija i otpuštanja strahova. Dojmove doživljenog najbolje iskazuju riječima polaznici:

Marta: "...Voditelj radionice Leon Lučev savršeno je pristajao temi radionice i na savršen je način prenio njezinu bit. Nije se ponašao kao neki stranac ili neki umišljeni voditelj koji je došao da nam svoja mišljenja utjera u glavu, već je na jednostavan, nenametljiv i dobronamjeran način podijelio svoje stavove, dopustio da o njima promislimo te razmislimo, a zatim ih prihvatimo ili odbacimo. Nakon tako malo vremena, meni se, a vjerujem i svima, nije činilo da ga znam tek dva dana, već gotovo cijeli život... Hvala Leonu na predivnom druženju i divno provedenom vremenu te se iskreno nadamo da će ga putevi ponovno dovesti u naš mali grad velikoga srca, Samobor!"

Tina: "Dojmovi se neće sleći još tjednima. Leon je izuzetna osoba i predavač, pronašao je ponešto za svakog i vremena za svakog od nas. Osobno mi je pomogao oko mojih životnih izbora, prihvaćanja same sebe te opuštanja, bilo na sceni ili u životu. Previše je dojmova da se to stavi u nekoliko rečenica, jer mogla bih napisati cijelu novelu o ovome iskustvu. Za kraj moram zamoliti da nam Leona, kojeg smo svi strašno zavoljeli, vratite i dogodine na nastavak ovog divnog iskustva. Zahvaljujem još jednom Leonu na poukama te na odnosu koji je izgradio s nama. Nadam se da ćemo upoznati još puno tako divnih ljudi i naučiti toliko koliko smo naučili u ova dva dana".

Ova je radionica, zahvaljujući potpori Zagrebačke županije, za sve mlade sudionike bila besplatna.

Vesna Jelinčić

 

Počinje Ljeto u Samoboru

U Bunkeru održana prva radionica za mlade iz projekta "Hrabro kroz život"

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002