27.02.2017.

20. Svetonedeljski fašnik

Brezju i nagrada i priznanje

Pet mjesnih odbora, kuburaši, Blaž i Antimon iz Večernje škole, pojedinačne maske i nezaboravan koncert Mladena Grdovića i grupe Romantic, na prepunom svetonedeljskom trgu su u subotu, 25. veljače, obilježili ovogodišnji jubilarni 20. Svetonedeljski fašnik. Pod voditeljskom palicom Darka Janeša i Majka sve je započelo pucnjevima iz kubura svetonedeljskih Gromovnika. Uslijedio je nastup 5 mjesnih odbora na glavnoj pozornici - Jagnjić Dol, Strmec, Sveta Nedelja, Brezje i Novaki, nakon čega je žiri odlučio da je MO Brezje s temom "Regrutacija" osvojio prvo mjesto, drugo mjesto osvojio je MO Jagnjić Dol s temom "Cigani", trećeplasirani bio je MO Strmec s temom "INA-MOL-HEP", četvrto mjesto pripalo je MO Sveta Nedelja s "Kolinjama", a peto mjesto pripalo je MO Novaki s temom "Majstori po kućama".

Lijepe nagrade za scenski nastup osvojili su redom i mjesni odbori Brezje, Jagnjić Dol i Strmec, a i svi ostali mjesni odbori za sudjelovanje su dobili pečenog odojka i 20 litara vina. Turistička zajednica grada Svete Nedelje dodijelila je i posebno priznanje Mjesnom odboru Brezje za 20 godina sudjelovanja na Svetonedeljskom fašniku.

Nagrade, priznanja i zahvalnice mjesnim odborima, kao i nagrade sponzora za najbolje pojedinačne maske uručio je gradonačelnik Grada Svete Nedelje Drago Prahin.

Natjecale su se i pojedinačne maske, koje su osvojile vrijedne nagrade sponzora, a najboljima su proglašene Zlurada i Gavran, Elvis, ATT Brezje, Šnajderica Štefica i Kolinje.

Na pozornici su se atraktivnim koreografijama predstavile i Svetonedeljske mažoretkinje.

Subotnje fašničko prijepodne po tradiciji je pripalo najmlađima pa je tako pozornicom prodefiliralo oko 600 maskiranih mališana svetonedeljskih vrtića i škola. Dječji fašnik otvorio je njegov stalni voditelj Kristijan Ugrina Kiki te Strmečki mališani s fašničkom himnom i Svetonedeljske mažoretkinje. Između vrtićkih i školskih nastupa uslijedile su atraktivne koreografije maskiranih članica Plesnog kluba Balans. Svi su, naravno, bili počašćeni krafnama i sokovima te besplatnim facepaintingom, kao i novčanim nagradama koje će iskoristiti za prigodne izlete.

Organizatori ovogodišnjeg Svetonedeljskog fašnika bili su Turistička zajednica grada Svete Nedelje, Grad Sveta Nedelja i Komunalno poduzeće Svenkom.

S.S.

Fotografije: Fotoklub KLIK Sveta Nedelja

 

20. Svetonedeljski fašnik

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002