25.01.2017.

Predstavljeni sadržaji i aktivnosti budućeg Centra za mlade

Na proljeće svi u Bunker!

Kako se kraju privode građevinski i ostali radovi na uređenju i opremanju zgrade Centra za mlade u bivšoj vojarni, tako se intenziviraju i aktivnosti kojima će se odrediti sadržaji koji će se u centru odvijati. Projekt "Bunker", na kojem već duže vrijeme usko surađuju samoborsko Pučko otvoreno učilište, Savjet mladih Grada Samobora i gradski Odjel za društvene djelatnosti, poprima sve konkretnije oblike pa je tako u utorak, 24. siječnja, organizirano predstavljanje ovog projekta u Maloj dvorani POU-a.

Uz predsjednika Savjeta mladih Dominika Baltića, ravnateljicu POU-a Jelenu Vojvodu i zamjenicu gradonačelnika Sanju Horvat Iveković, koji su prezentirali osnove programa i aktivnosti koje će se u centru provoditi, tribini se odazvao velik broj naših mladih sugrađana, ali i onih nešto starijih, koji kroz rad s mladima u raznim udrugama ili društvima sudjeluju u kreiranju njihovog slobodnog vremena. Svi su oni bili pozvani da svojim idejama, primjedbama i prijedlozima dograde postojeći projekt te iskažu svoje potrebe.

Nije trebalo dugo da se popuni velik pano, predviđen upravo za to da svatko može napisati svoju želju ili zamisao kako najbolje iskoristiti multifunkcionalni prostor od 1300 m2 budućeg Centra za mlade. Potrebe su velike, a nakon što je ravnateljica POU-a Vojvoda naglasila kako će cijeli prostor imati predviđeno mjesto za zabavu, učenje, radionice, rad udruga i savjetovanje, mlade je ipak najviše zanimalo hoće li se moći konačno organizirati koncerti i slična druženja, uz kafić o kojem bi sami brinuli, jer to im najviše nedostaje. Žele oni i besplatne instrukcije, filmske radionice, školu plesa i još puno toga, ali svjesni su da je zapravo najvažnije to što će dobiti prostor za okupljanje, koji mladima u Samoboru već desetljećima nedostaje.

Zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković podsjetila ih je i na bivši SOK, u kojem su nekada odrastale i družile se generacije Samoboraca, a vjeruje da će im "Bunker", sa svime što će im ponuditi, dati prostora i mogućnosti da vremenom ostvare sve svoje potrebe.

M.K.

 

Predstavljeni sadržaji i aktivnosti budućeg Centra za mlade

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002