06.11.2016.

Redovna izvještajna skupština Gradske organizacije HSS-a Samobor

Učvrstili pozicije i povećali broj članova

Dvoranu samoborskih srednjih škola u subotu, 5. studenoga, dupkom su ispunili delegati i članovi samoborskog HSS-a, koji su održali svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu, na kojoj su morali donijeti nekoliko odluka prije predstojećih lokalnih izbora.

Od 8 točaka dnevnog reda, najvažnije su bile sljedeće dvije: izbor predstavnika Gradske organizacije u Skupštinu Županijske organizacije HSS-a i izvješće predsjednika o radu GO HSS-a te prijedlog programa rada za sljedeće jednogodišnje razdoblje.

Predsjednik Krešo Beljak je, pozdravljajući nazočne, najprije zahvalio skupštinarima na zaista velikom odazivu (skupštini su nazočila 242 delegata od njih 357 pa su sve odluke pravovaljane), kao i na podršci i razumijevanju tijekom kampanje za parlamentarne izbore, na što mu je odgovoreno burnim pljeskom.

Prije njegovog izlaganja o radu stranke, jednoglasno su prihvaćeni Poslovnik o radu, zatim prijedlog o četvero novih predstavnika HSS-a u Skupštini Županijske organizacije, kao i dodatni broj samoborskih delegata u Glavnoj skupštini HSS-a. Sve to najveća gradska organizacija HSS-a u Hrvatskoj, a to je naša samoborska, kako je rekao predsjednik radnog predsjedništva Žarko Adamek, zaslužila je povećanjem broja svojih članova tijekom prošle i ove godine.

U svojem izvješću o radu u protekloj godini, parlamentarnim izborima, planovima za sljedeću godinu i predstojećim lokalnim izborima, Beljak je, suvereno i bez zadrške, govorio o svemu što se događalo u stranci unazad desetak godina, od kada je na čelu samoborskog HSS-a. Još jednom pojasnio je i razloge ulaska HSS-a u Narodnu koaliciju na prošlim parlamentarnim izborima, što smatra čistim i poštenim, jer kao predsjednik stranke nije više želio i htio dozvoliti da HSS bude tek prirepak HDZ-u, a SDP se u tom smislu, kao noseća stranka Narodne koalicije, pokazao iznimno korektnim partnerom. Unatoč gubitku izbora ove koalicije, HSS danas u Hrvatskom saboru ima 5 zastupnika, što stranku vraća na razinu koja joj povijesno pripada i sada je HSS ponovno relevantan u političkom životu naše države.

Istaknuo je i kako je trenutna situacija u stranci komplicirana, ali će se riješiti poštivanjem svih unutarstranačkih pravilnika i Statuta stranke. No, nova izborna skupština težit će i izmjenama Statuta, prema kojima će lokalne organizacije imati više autonomije i moći će birati one političke partnere s kojima će moći polučiti najbolje rezultate u svojoj sredini, bez obzira na to što će vrh stranke odlučiti na državnoj razini.

Što se tiče Grada Samobora, Beljak bi želio da HSS uđe u povijest i po trećem uzastopnom mandatu u gradskoj vlasti, što nikome do sada nije uspjelo, jer samoborski HSS je politički brend koji je dokazao da se s iskrenim i pouzdanim partnerima, a u Samoboru je to SDP, može puno učiniti na dobrobit grada i građana koji u njemu žive. Zato je posebno zahvalio svojoj zamjenici Sanji Horvat Iveković i samoborskom SDP-u, kao i svom stranačkom kolegi i zamjeniku Željku Stancu, koji u svako doba mogu na svoja leđa preuzeti sav teret vođenja našega Grada.

Njegovo izlaganje, izražavajući mu svesrdnu podršku, prokomentirali su i gosti: Marija Ledinski Anić, Dragutin Vinovrški Pentek, Sanja Horvat Iveković, Željko Car i Stjepan Kožić, a posebno nadahnuto i iskreno samoborskim HSS-ovcima obratio se glavni tajnik HSS-a Ilija Ćorić.

M.K.

 

Redovna izvještajna skupština Gradske organizacije HSS-a Samobor

Arhiva 2016

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002