21.07.2011.

Fantazija konačno dobila suglasnost na parcelacijski elaborat za vodeni park na Šmidhenu

"Zeleno svijetlo" za Fantasyland nakon 23 mjeseca čekanja!

Fantazija konačno dobila suglasnost na parcelacijski elaborat za vodeni park na Šmidhenu

Neslužbenu informaciju kako je konačno riješena najveća dosadašnja prepreka daljnjoj realizaciji projekta Fantasyland (bivši Šmidhen) tj. da je Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) konačno dala Fantaziji "zeleno svijetlo" na parcelacijski elaborat za vodeni park, potvrdio nam je u četvrtak, 21. srpnja, glavni izvršni direktor Fantazija projekta Artur Gedike.

- Sa svoje strane možemo potvrditi informaciju da je AUDIO dao suglasnost na parcelacijski elaborat za vodeni park. No, službeno to može potvrditi samo AUDIO. Iako je ovaj korak vrlo dugo trajao, drago nam je što smo, moramo reći konačno, dobili ovu suglasnost. To je prvi korak u planiranju i izradi dokumentacije potrebne za početak realizacije ovog, za hrvatski turizam bitnog i konkurentnog projekta – pojašnjava Gedike, koji s Fantazija projektom sada može, nakon vremenskog odmaka od čak 23 mjeseca, krenuti prema ishođenju ostalih dozvola za realizaciju investicije teške oko 200 milijuna eura. No, dosadašnji zastoj nije bez posljedica.

- Naime, sada, ovisno i o ažurnosti glede sljedećih koraka, moramo analizirati kako korigirati timing i faznost projekta, koji je izuzetno kompleksan te kao takav zahtijeva precizno planiranje kako bi se zadržala njegova konkurentnost i izvodljivost glede poslovnih pokazatelja. No, u jedno smo sigurni. Ovaj projekt na hrvatsku, a i regionalnu turističku scenu i tržište donosi povećanje atraktivnosti i konkurentnosti naše zemlje i zbog toga će biti posebno uspješan – optimističan je Gedike, dodajući da projekt na Šmidhenu konceptualno korespondira sa svjetskim trendovima kada je turistička potražnja u pitanju.

- Glede financijske konstrukcije, kako je poznato od prošle godine, ugovorena je suradnja po tom pitanju – podsjeća na kraju Artur Gedike na "pokrivenost" Šmidhena, odnosno Fantasylanda kroz dogovor s ruskim investicijskim fondom. Dakle, glavna prepreka projektu je uklonjena, novac je spreman. Usudimo li se nadati...?

K.S.

 

Fantazija konačno dobila suglasnost na parcelacijski elaborat za vodeni park na Šmidhenu

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002