20.04.2011.

Premijerka Jadranka Kosor i gradonačelnik Krešo Beljak potpisali Ugovor o prijenosu nekretnina Vojarne Taborec na Grad Samobor

Završni čin prijenosa bivše vojarne Gradu

Premijerka Jadranka Kosor i gradonačelnik Krešo Beljak potpisali Ugovor o prijenosu nekretnina Vojarne Taborec na Grad Samobor

Nakon što je hrvatska Vlada na svojoj sjednici 10. ožujka donijela odluku o "prijenosu nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske – prostora dijela bivše Vojarne Taborec Gradu Samoboru u svrhu prenamjene istih nekretnina u sadržaje javne i društvene namjene i za razvoj Grada", očekivao se još samo završni čin potpisivanja Ugovora između Vlade i Grada Samobora. On se dogodio 20. travnja, kada su u samoborskoj gradskoj vijećnici premijerka Jadranka Kosor i gradonačelnik Krešo Beljak potpisali darovni Ugovor.

Tom je prigodom gradonačelnik Beljak izrekao dobrodošlicu premijerki i ministru Popijaču, koji je bio u njezinoj pratnji, te zahvalio svima koji su pomogli i sudjelovali u realizaciji odluke. Naglasio je gradonačelnik da potpisivanje ugovora predstavlja velik događaj za sve sadašnje i buduće stanovnike, s obzirom da će se u prostor vojarne prvo preseliti policijska postaja, potom vatrogasci, a na tom su prostoru planirani i ostali sadržaji društvene namjene kao što su nova škola, vrtić, prostor za mlade, dom za starije osobe i slično.

Premijerka Jadranka Kosor rekla je kako je Vlada jednoglasno donijela odluku o donaciji vojarne, čija je vrijednost procijenjena na 53 milijuna kuna, jer je bila zadovoljna predloženim projektom kojim će svi objekti biti iskorišteni za potrebe građana Samobora. Dodala je kako se nada i daljnjoj dobroj suradnji s Gradom Samoborom.

Nakon službenog dijela posjeta premijerka Kosor i ministar Popijač ostali su još oko pola sata u Samoboru razgovarajući s gradonačelnikom Beljakom i njegovim suradnicima.

M.Š.

Pressica gradonačelnika

Nakon što je ispratio premijerku i njezine suradnike, samoborski gradonačelnik Krešo Beljak je održao konferenciju za novinare, na kojoj su bili svi koalicijski partneri – HSS, HNS i SDP. Gradonačelnik je još jednom iskazao zadovoljstvo što se okončao proces preuzimanja bivše Vojarne Taborec te što sada počinje proces njezina preuređenja. Već narednog tjedna održat će se sastanak s ministrom Tomislavom Karamarkom oko uređenja policijske postaje, a priredit će se sva potrebna dokumentacija za preseljenje Javne vatrogasne postrojbe. Raspisat će se natječaj i za uređenje ambulante za dijalizu, za što već postoji interes. U vojarni će se urediti i prometnice, koje će se integrirati u postojeću prometnu mrežu, a potom će se unutar vojarne imenovati ulice i trgovi. Beljak je dodao da se cijeli projekt uređenja planiranih sadržaja ne može završiti u jednom ili dva mandata, već će za to biti potrebno i cijelo desetljeće. Ponovio je da zasluge za dobivanje vojarne pripadaju i potpredsjedniku Vlade Božidaru Pankretiću, koji, nažalost, nije nazočio samom činu potpisivanja ugovora.

Marica Jelenić rekla je da nakon ovog čina sada mogu krenuti konkretniji razgovori o načinu financiranja pojedinih sadržaja, kao što je izgradnja doma umirovljenika ili uređenja centra za mlade, jer se mogu iskoristiti i sredstva iz pretpristupnih fondova EU.

Sanja Horvat Iveković rekla je kako svi građani Samobora mogu biti zadovoljni dobitkom vojarne u vlasništvo, jer se u njega može preseliti dio sadržaja, a sam prostor je održavanjem Salamijade pokazao da ga građani već prihvaćaju kao mjesto okupljanja, u kojem će u budućnosti funkcionirati i ostali sadržaji.

Radovi u Perkovčevoj

Na pressici su gradonačelnik Beljak i zamjenik Željko Stanec komentirali i ponovne radove u Perkovčevoj ulici. Naglasili su da je takva situacija nastala zbog nenadležnosti Grada Samobora u poslovima vodoopskrbe, jer o njima odlučuje Zagrebački holding – podružnica Vodoopskrba i odvodnja. Iako su ti radovi bili planirani u 2009. i 2010. godini, zbog situacije u Holdingu, uz promjenu direktora, nisu bili raspisivani natječaji za područje Samobora te se tek sada pristupilo realizaciji zamjene dotrajalog cjevovoda. Ponovimo, radovi su u Perkovčevoj od Ulice Grič do Mirnovečke te na početku Mirnovečke planirani do kraja svibnja.

 

Premijerka Jadranka Kosor i gradonačelnik Krešo Beljak potpisali Ugovor o prijenosu nekretnina Vojarne Taborec na Grad Samobor

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002