06.04.2011.

Redovni susret gradonačelnika Kreše Beljaka s novinarima prošao u znaku najnovijih informacija o Šmidhenu

Mjesec dana do "zelenog svjetla" za Šmidhen?

Redovni susret gradonačelnika Kreše Beljaka s novinarima prošao u znaku najnovijih informacija o Šmidhenu

Novo druženje s novinarima 6. travnja gradonačelnik Krešo Beljak iskoristio je da izvijesti o redovnim aktivnostima. Iz tih informacija iskočila je vijest o održavanju radnog sastanka s potpredsjednikom Vlade Petrom Čobankovićem i ravnateljem Agencije za upravljanje državnom imovinom Vedranom Duvnjakom na kojem je tema bila Šmidhen. Gradonačelnik je rekao da je sastanak bio uspješan te da bi u roku mjesec dana trebale biti riješene prepreke koje su do sada predstavljale problem, što bi značilo da bi se projekt napokon trebao pokrenuti u sljedeću fazu, ali da će i tada veliku ulogu imati državne institucije, naglasivši da je Samobor kao jedinica lokalne samouprave učinio sve što je mogao po tom pitanju, baš kao i Fantazija. Rekao je i da bi upravljanje imovinom trebalo prepustiti jedinicama lokalne samouprave, jer je teško očekivati da se kvalitetno može upravljati imovinom iz jednog ureda pa se tako i realizacija zadnje faze oko Šmidhena provlači već pune dvije godine.

Što se tiče financija, gradonačelnik je rekao kako je Grad u ožujku uprihodovao manje nego u istom razdoblju prošle godine, ali da je stanje i dalje stabilno te da se, prema dosadašnjem iskustvu, očekuje bolja situacija u narednim mjesecima. Ponovio je da je Samobor i dalje u puno boljoj situaciji u odnosu na druge sredine u Hrvatskoj.

Autobusni kolodvor treba biti gotov 31. svibnja, a za mjesec dana bit će upućen predpoziv svim zainteresiranima za tamošnje poslovne prostore, koji će ići na javni natječaj, rekao je gradonačelnik i demantirao priče kako se već zna tko će dobiti poslovne prostore. Rekao je i da je ukupna cijena izgradnje kolodvora s nekadašnjih 50 milijuna kuna spuštena na planiranih 36 milijuna kuna te da se time demantiraju i priče raznih dušebrižnika o pogodavanju nekome te dodao da posao koji sada rade samoborske firme na kolodvoru znači i zadržavanje radnih mjesta za brojne zaposlenike.

Odluka o određivanju lokacije Tarno kod Ivanić Grada za županijski centar za gospodarenje otpadom u jednu ruku neće biti povoljna za Samobor, jer se radi o vrlo udaljenoj lokaciji, što bi u budućnosti moglo značiti skuplji prijevoz otpada do tamo, komentirao je gradonačelnik Beljak odluku skupštine Zagrebačke županije, ali i dodao kako bi, s druge strane, problem iz ekoloških razloga nastao i da se lokacija nalazi na području Samobora ili njegove okolice, upozorivši da bi trebalo i na razini države pojačati mjere selektiranja otpada i kažnjavati one koji se ne drže pozitivnih odredbi.

M.Š.

Ulaznice u prodaji

Gradonačelnik je uputio i poziv građanima da posjete Proljetni sajam i Salamijadu 16. i 17. travnja. I dok je obilazak Proljetnog sajma besplatan, za Salamijadu se moraju osigurati ulaznice. One se za posjetitelje nalaze u prodaji u uredu Turističke zajednice i to po cijeni od 140 kuna, dok proizvođači salama svoje ulaznice s popustom mogu podići u Veterinarskoj stanici.

 

Redovni susret gradonačelnika Kreše Beljaka s novinarima prošao u znaku najnovijih informacija o Šmidhenu

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002