21.09.2008.

Grad Samobor predstavio se na manifestaciji Eko – etno Hrvatska na Zagrebačkom velesajmu

Nagrada za ukupni nastup

Grad Samobor predstavio se na manifestaciji Eko – etno Hrvatska na Zagrebačkom velesajmu

Po drugi put Grad Samobor je okupio svoje izlagače i predstavio dio bogate ponude na sajmu Eko – etno Hrvatska i za taj svoj nastup dobio nagradu za ukupnost nastupa u konkurenciji jedinica lokalne samouprave, ispred brojnih drugih gradova i županija. Tijekom trajanja sajma svoje su proizvode na štandovima izložili Igomat (Samoborska salama), Vendicija, Obitelj Filipec, Obrt Srčeko, MIS Oslaković, Pčelarsko društvo Samobor, Obitelj Franceković, Slastičarnica U Prolazu, Kristal Tuk, Katica Tkalčić svoje kraluše i nošnje, Meridijani, Obiteljsko gospodarstvo Sirovica, Pekarna Zemljič, a predstavili su se i samoborska Turistička zajednica, Matica hrvatska – Ogranak Samobor, Samoborski muzej te Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje.

Predstavljanje na pozornici u paviljonu 1 Zagrebačkog velesajma priređeno je u subotu, 20. rujna, a scenski su ga osvježili svima prepoznatljivi fašnički likovi Sraka i Fiškal, koji su na svoj razigran način predstavili Samobor kao grad u kojem ljudi dobro žive pa ih se sve više u njemu i nastanjuje. Napomenuli su i druge prednosti kao grada koji se i dalje razvija, jer uskoro počinje realizacija velikih projekata, neizostavna je i obrtnička tradicija, a tu su Fašnik i Salamijada kao tradicionalne manifestacije. Nisu zaboravili istaknuti i da je Samobor grad kulture, jer u njemu djeluje najstarija Gradska glazba ovih prostora, u tijeku je vrlo uspješna Samoborska glazbena jesen, a grad se ponosi i Glazbenom školom te su njihovi predstavnici – kvartet saksofona (Andrija Roko Vušković, Karlo Mlakar, Domagoj Ivanković i Marko Rušnov, mentor prof. Tomislav Žužak) bili zaduženi za glazbeni ugođaj.

Nekoliko prigodnih riječi izrekao je i gradonačelnik Antun Dubravko Filipec, kojem je predana nagrada za najbolji nastup. Stoga je gradonačelnik zahvalio svim izlagačima koji su svojim proizvodima i nastupom predstavili u pravom svjetlu Grad Samobor. To pravo svjetlo dokazalo se i po velikoj gužvi koja je nastala oko stolova na kojima su se mogli degustirati kremšnite, pekarski proizvodi, bermet, vino i salama.

Po završetku nastupa pročelnik Odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Grada Samobora Željko Radovanić rekao je da su u Odjelu i Gradu vrlo zadovoljni, posebice što zadovoljstvo osjećaju i kod izlagača, koji su temelj manifestacije.

- Nama je obveza i veselje da naš eko - etno motiv možemo preslikati i približiti pučanstvu i svim posjetiteljima Velesajma. Tijekom prezentacije pripremili smo i kušanje samoborskih proizvoda, od vina, bermeta, kremšnita, kolača, kruha i salama, a koliko smo se god dobro pripremili i puno toga ponijeli, u pola sata prezentacije sve je nestalo. To znači da su naši proizvodi prepoznatljivi, da su kvalitetni, što dokazuje i nagrada za najuspješniji ukupni nastup u kategoriji jedinica lokalne samouprave. Ta nagrada nas svakako veseli, ali i obvezuje da nam sljedeće godine nastup bude bar još malo bolji – istaknuo je Željko Radovanić.

Naravno, osim na sajmu Eko – etno Hrvatska, brojni samoborski obrtnici predstavili su se i na drugim specijaliziranim smotrama tijekom međunarodnog jesenskog Zagrebačkog velesajma.

Mato Šipuš

 

Grad Samobor predstavio se na manifestaciji Eko – etno Hrvatska na Zagrebačkom velesajmu

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002