01.02.2008.

Nakon ostavki gradonačelnice Ines Balint i zamjenika gradonačelnice Zlatka Habdelića svetonedeljsko Vijeće izabralo nove čelne ljude Grada

Gradonačelnik (opet) Krunoslav Markovinović

Nakon ostavki gradonačelnice Ines Balint i zamjenika gradonačelnice Zlatka Habdelića svetonedeljsko Vijeće izabralo nove čelne ljude Grada

Iznenadne ostavke gradonačelnice Svete Nedelje Ines Balint i zamjenika gradonačelnika Zlatka Habdelića nisu dobile nikakvo dodatno pojašnjenje na sjednici svetonedeljskog vijeća 31. siječnja. Naime, ni bivša gradonačelnica, niti njen zamjenik nisu došli na sjednicu pa je tako bez ikakve rasprave, u svega 20-ak minuta rada, prihvaćeno pisano objašnjenje ostavki i izabrano novo vodstvo Grada.

Kao što se i očekivalo, jednoglasno je za novog gradonačelnika izabran Krunoslav Markovinović, a novi zamjenik gradonačelnika je Stjepan Čakanić. Markovinovićevo dosadašnje mjesto predsjednika Vijeća preuzeo je pak Drago Prahin. Novi gradonačelnik odmah je predložio i članove Poglavarstva u kojemu će, kao i do sad, sjediti Miroslav Benić i Ratimir Slavić, dok je novi član HSS-ov Dragutin Vinovrški Pentek.

- Ulazak člana HSS-a u novo Poglavarstvao plod je naše želje da i oporbu uključimo u rad izvršne vlasti. Imali smo isti slučaj u jednom prijašnjem mandatu, kada je HDZ imao i znatno uvjerljiviju većinu, iako se to tada nije pokazalo najpraktičnijim, jer je bilo usporavanja rada Poglavarstva. No, ovaj put će, nadamo se, biti drugačije i da će ulazak oporbe u Poglavarstvo doprinijeti transparentnosti rada – pojasnio je gradonačelnik Markovinović.

Vijeće je na ovoj sjednici "popunjeno" s dva nova člana. Kako je prelaskom na nove fukcije zamrznut mandat Markovinoviću i Penteku, tako su njihova mjesta zauzeli Ivana Petravić i Mijo Jurin.

Kruno Solenički

Razlozi samo na papiru

Obzirom da sada bivša gradonačelnica i njen zamjenik nisu nazočili sjednici, vijećnici su o ostavkama mogli samo čitati.

Osim zahvale građanima, članovima Vijeća i Poglavarstva, stručnim službama, stranačkim kolegama i predstavnicima medija na dosadašnjoj suradnji, bivša gradonačelnica u pisanoj je ostavci navela razloge za takav potez.

– Želja mi je da se više posvetim svojoj liječničkoj struci, radu sa svojim pacijentima, stručnom i znanstvenom usavršavanju, a napose svojoj obitelji – napisala je Ines Balint.

Zamjenik gradonačelnice Zlatko Habdelić svoju je ostavku objasnio prelaskom na novu funkciju.

– Povećanjem obima posla, obzirom na razvoj poduzetništva na području Grada Svete Nedelje, stvorena je potreba za većom ulogom Poduzetničkog centra Sveta Nedelja. U dogovoru s predsjednikom Gradskog vijeća Svete Nedelje, predlaže se da se umjesto dužnosti zamjenika gradonačelnice profesionalno bavim razvojem gospodarstva na području Grada Svete Nedelje – obrazloženje je Zlatka Habdelića.

 

Nakon ostavki gradonačelnice Ines Balint i zamjenika gradonačelnice Zlatka Habdelića svetonedeljsko Vijeće izabralo nove čelne ljude Grada

Arhiva 2008

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

2005

2004

2003

2002