13.08.2018.

Odlični nastupi samoborskih judaša na Svjetskom juniorskom kupu

JUDO - Helena zlatna, Marcel brončani

Odlični nastupi samoborskih judaša na Svjetskom juniorskom kupu

Od 10. do 12. kolovoza u rumunjskom Cluju održan je Svjetski juniorski kup u judu na kojem je nastupilo 230 natjecatelja s tri kontinenta, a među njima i dvoje natjecatelja Judo kluba Profectus Samobor - Helena Vuković i Marcel Škalec, osvojivši zlatno, odnosno broncu.

Helena je ponovo bila najuspješnija hrvatska predstavnica na natjecanju. U kategoriji preko 78 kg u prvom kolu je bila slobodna, a zatim pobjeđuje rumunjsku prvakinju. U polufinalu Heleni se suprotstavlja afrička juniorska i kadetska prvakinja Petorius iz Zimbabvea. Njih dvije su se borile već ove godine na Otvorenom prvenstvu Danske kada je Helena pobijedila pa je i ovoga puta primijenila uspješni recept iz Danske.

U finalu protivnica je bila poznata Somkhishvilli iz Gruzije, europska kadetska prvakinja i svjetska kadetska viceprvakinja. Gruzijka je vrlo teško doživjela poraz prošle godine u finalu svjetskog kadetskog prvenstva baš od Helene, a još jedan joj je Helena priuštila na svjetskom juniorskom kupu u Leibnitzu. Izvrsno se poznaju, a svaka je njihova borba vrlo neizvjesna. Ovo rumunjsko finale se održalo na isti dan kao i prošlogodišnje finale svjetskog kadetskog prvenstva u Čileu i zanimljivo je da je i rezultat bio identičan. Regularni dio je završio sa po dvije kazne za obje konkurentice, a u dodatnom vremenu Helena je kontrirala Gruzijku, bacila je na wazari i osvojila zlatnu medalju.

Marcel Škalec nastupio je u kategoriji preko 100 kg, ali nije imao sreće sa ždrijebom i u prvoj borbi gubi od kasnijeg pobjednika, Zaalishvilija iz Gruzije. Ipak, kroz repasaž, Marcel prvo pobjeđuje domaćeg predstavnika, a u borbi za medalju mu se suprotstavlja gruzijski juniorski prvak Berezka. Vrlo izjednačena borba u regularnom dijelu završava bez pobjednika, a u dodatnom vremenu Marcel je čekao protivnički napad. Kada je gruzijski prvak napao, Marcel je izvrsno kontrirao, bacio protivnika i pobijedio wazarijem. Time je osigurao svoju četvrtu brončanu medalju sa svjetskih kupova, ali i prvu u juniorskom uzrastu.

Ovim natjecanjem završila je sezona juniorskih kupova i slijedi nastup na Europskom juniorskom prvenstvu, koje se ove godine održava 13. rujna u Sofiji.

I.H.

Foto: JK Profectus Samobor

 
13.08.2018.

Članovi KKK Fortis i KKK Domenica stjecali nova znanja

KYOKUSHIN - ljetni kamp u Njemačkoj

Članovi KKK Fortis i KKK Domenica stjecali nova znanja

Ovogodišnji ljetni kamp europske IKO Matsushima Kyokushinkaikan organizacije održan je od 2. do 5. kolovoza u Bad Hersfeldu u središnjoj Njemačkoj. Osim sudionika iz Finske, Estonije, Danske, Ukrajine, Gruzije, Belgije, Njemačke, Mađarske, Austrije, Italije i Hrvatske, na kampu su sudjelovali i gosti iz Australije i SAD-a.

Hrvatski ogranak ove organizacije predstavljali su članovi samoborskog Fortisa i svetonedeljske Domenice: Tomo Fabekovec, Vladimir Sekelj, Tina Horkić, Ana Skukan i Luka Sekelj. Kamp je vodio shihan Klaus Rex, predsjednik europske organizacije iz Danske, a među instruktorima bio je i dopredsjednik svjetske organizacije hanshi John Taylor iz Australije.

U četiri dana odrađeno je ukupno 11 treninga na kojima su instruktori prenosili svoja znanja na 90-tak sudionika kampa.

V.S.

Foto: naš tim u društvu instruktora Kampa

 

Odlični nastupi samoborskih judaša na Svjetskom juniorskom kupu

Članovi KKK Fortis i KKK Domenica stjecali nova znanja

Arhiva 2018

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002