11.04.2018.

Besplatna radionica za roditelje djece u sportu u organizaciji Samoborskog športskog saveza

RADIONICA - Djeca i roditelji u sportu

Besplatna radionica za roditelje djece u sportu u organizaciji Samoborskog športskog saveza

Da bi dijete na pravi način zakoračilo u svijet sporta presudnu ulogu moraju odigrati roditelji. Njihova je misija ukazati djeci na pravilan razvojni put i onda kada to ona još nisu sama sposobna učiniti. Prvi korak je najvažniji, a postave li se roditelji prema sportu ispravno, djeca će biti na najboljem putu da zavole sport.

Djeca koja se žale da njihovo bavljenje sportom ne zanima njihove roditelje češće i brže odustaju i ne postižu vrhunske rezultate. Postoji i dio djece koja postaju ekstremno nervozna kad ih roditelji gledaju ili jako navijaju. Ako je i vaše dijete takvo, na vama je da poštujete njegovu želju i ne otežavate mu sportski razvoj. Želite li da dijete bude uspješno u sportu, budite otvoreni za djetetove emocionalne i intelektualne potrebe.

Roditelji djece koja su vrlo uspješna pokazuju visoku zainteresiranost za aktivnosti svoje djece, potiču i nagrađuju dječji napor više nego same rezultate. Topli su i pružaju podršku, čak i kad djeca čine pogreške. Za njih se može reći da su svojoj djeci osobni savjetodavci.

Želite li saznati više, svakako posjetite radionicu Djeca i roditelji u sportu - radionica za roditelje, 19. travnja, četvrtak, u 18,30 sati u Centru za mlade – Bunker Samobor.

Ova radionica je namijenjena roditeljima koji žele da im djeca zavole sport i vježbanje. Na radionici će se obraditi sljedeće teme:

- dr.sc. Ksenija Bosnar, Mia Masnjak i Ivana Herceg (psihologice) - Nije lako biti roditelj – kako opisujemo roditeljsku ulogu, što činiti kad smo roditelji djeteta u sportu i što ne činiti kad smo roditelji djeteta u sportu (griješimo i kad imamo najbolje namjere)

- dr.sc. Franjo Prot (kineziolog) - kako odabrati sport za svoje dijete

- dr.sc. Miroslav Hrženjak (kineziolog) - što roditelji djece u sportu mogu očekivati od institucija.

M.R.

 

Besplatna radionica za roditelje djece u sportu u organizaciji Samoborskog športskog saveza

Arhiva 2018

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002