17.02.2018.

Proglašenje najboljih u sportu Grada Samobora u 2017.

Najbolji Helena Vuković i Mario Vavro

Velika dvorana Centra za mlade bila je skoro premala za brojne samoborske sportaše i uzvanike koji su u petak, 16. veljače, došli na svečanost proglašenja najboljih u sportu Grada Samobora u 2017. godini. To i ne treba čuditi, jer pod okriljem Samoborskog športskog saveza, koji je i ove godine, po 24. put, bio organizator svečanosti, djeluje 55 sportskih udruga u 35 sportskih grana, a u kojima trenira 4 400 aktivnih sportaša, uz 2 700 djece i oko 600 rekreativaca.

S ponosom i veseljem proglašenje naših najboljih sportaša i klubova pratili su i gradski čelnici, zamjenici gradonačelnika Grada Samobora Sanja Horvat Iveković i Željko Stanec, predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić, njegovi zamjenici Maja Gračanin i Vinko Jaklenec, pročelnik Juro Horvat, predsjednik Samoborskog športskog saveza Miro Kelečić, zamjenik župana Zagrebačke županije i potpredsjednik SŠS-a Hrvoje Frankić, njegov kolega Davor Cipek, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora za lokalni sport Siniša Krajač, potpredsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Boris Makarun, te brojni drugi gosti, koji su našim sportašima i uručivali zaslužene nagrade i priznanja.

Uslijedili su zatim pozdravni govori i pohvale sportašima od strane čelnika SŠS-a te film o sportu u Samoboru 2017.

Uz kratke video prezentacije predstavljeni su svi nominirani sportaši i klubovi u pojedinim kategorijama, a nagrade i priznanja primili su najbolji: veteranka Ivana Medvedović iz Stolnoteniskog kluba Samobor, kojemu je dodijeljeno i priznanje za 50 godina rada i djelovanja, sportski djelatnik Ivan Bezjak iz Društva za športsku rekreaciju Šport za sve, trener Judo kluba Profectus Matija Frlić, perspektivne sportašice Josipa Koletić, Nika Kovač i Leire Golubić, njihovi mladi kolege Ivan Lindić, Borna Stanić, Leon Gorički, Mislav Prekrat, Fran Martinko, Niko Mixich i Mihael Bartolić, ekipa djevojčica A ŽRK Samobor te učenici Maja Petrušić i Ivan Lindić iz ŠSD Bogumilac.

Priznanje su primile i perspektivne mlade ekipe - kadeti Karate kluba Samobor, Rukometni klub Rudar - B dječaci, mlađe kadetkinje Gimnastičkog kluba Samobor te djevojčice A Ženskog rukometnog kluba Samobor.

Nagradu za vrhunsko postignuće u 2017. primio je Pavao Jozić, član STKI Synergia Samobor, a NK Zrinski bio je klub s najuspješnijom sezonom i rezutatima.

Posebno priznanje za razvoj i unapređenje sporta osoba s invaliditetom primio je Viktor Jozić iz STKI Synergia Samobor.

Za najbolju žensku sportsku ekipu Grada Samobora u 2017. godini je izabrana ekipa Karate kluba Samobor – Ana Lenard, Maja Lenard, Silvija Buzaljko i Ivana Bebek, a u istoj kategoriji među muškim ekipama briljirao je opet Rukometni klub Rudar.

Prije vrhunca svečanosti i proglašenja najboljih sportaša pojedinačno, kao i u stankama tijekom dodjele nagrada i priznanja, svojim sjajnim izvedbama predstavio se jazz sastav Glazbene škole Ferdo Livadić - Leandro Havliček za klavijaturama, Matea Mihalić na saksofonu i na bas gitari Vid Držinčić Klepić, koje vodi prof. Nikolina Tičinović Čavrag.

Pavao Jozić proglašen je i najboljim sportašem s invaliditetom, a uz njega su najboljima u 2017. proglašeni Helena Vuković iz Judo kluba Profectus Samobor i Mario Vavro, član Streličarskog kluba Samobor, u ime kojega je nagradu preuzela njegova trenerica Lana Koller Fundelić.

Na vrijednim nagradama, priznanjima, poklonima sponzora i novčanoj potpori koju im je osigurao Grad, zahvalio je u ime svih sportaša Pavao Jozić, a uslijedila je i zajednička fotografija, nakon koje su se sportaši svih generacija nastavili još dugo družiti uz prigodan domjenak.

M.K.

 
17.02.2018.

Najava 9. kola 1. HL zapad i Kupa Hrvatske za žene i muškarce

STOLNI TENIS - Stolnotenisačice čekaju preokret

Najava 9. kola 1. HL zapad i Kupa Hrvatske za žene i muškarce

U subotu, 17. veljače, igra se 9. kolo 1. HL zapad.

Muška ekipa u 16 sati dočekuje stolnotenisače STK Zaboka, koji će pokušati preokrenuti jesenski poraz od 3:4, a djevojke odlaze na reket u STK Sveti Jakov iz Jadranovog i STK Crikvenica.

Drugi tjedan igra se 2. kolo Kupa Hrvatske. Muška ekipa dočekuje opet STK Zabok, a utakmica se igra u ponedjeljak, 19. veljače u 17,30 sati, dok stolnotenisačice u srijedu, 21. veljače u 17,30 sati, dočekuju superligašku ekipu Aquaestila iz Duge Rese.

Sve domaće utakmice se igraju u dvorani Synergia Konzum, Ul. Bleiburških žrtava 1945/1, Samobor.

K.Z.

 

Proglašenje najboljih u sportu Grada Samobora u 2017.

Najava 9. kola 1. HL zapad i Kupa Hrvatske za žene i muškarce

Arhiva 2018

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002