15.12.2017.

Stolnoteniski klub Samobor proslavio 50 godina kontinuiranog rada

STOLNI TENIS - Još uvijek vitalan i s reketom u rukama

Stolni tenis jedan je od rijetkih sportova u kojem baš svi, od najmlađih do najstarijih, mogu uživati u bilo kojoj životnoj dobi. I u Samoboru "pingač" ima dugu tradiciju kroz radničke sportske igre, a sve je za ozbiljno počelo prije 50 godina, kada je na inicijativu prof. Josipa Leopolda i ing. Ivana Medvedovića u okviru tadašnjeg ŠSFK Mladost osnovan i prvi stolnoteniski klub, sa sjedištem u maloj dvorani Partizana kod tržnice i s 2 stola za ovu popularnu igru.

Obilježavajući 5 desetljeća kontinuiranog rada, u petak, 15. prosinca, u sportskoj dvorani Synergia okupile su se sve generacije kluba, od najmlađih uzrasta, bivših stolnotenisača i stolnotenisačica, trenera i prijatelja ovoga sporta, kojima su se pridružili i predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zlatko Pospiš, gradski pročelnik Juro Horvat, predsjednik i tajnica Samoborskog športskog saveza, Miro Kelečić i Marijana Radek, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić te brojni drugi uzvanici i gosti.

Predsjednik kluba Krunoslav Znika čast otvorenja prigodne svečanosti prepustio je jednom od osnivača kluba i dugogodišnjem treneru ing. Ivanu Medvedoviću, koji se prisjetio početaka rada kluba, ali i velikih uspjeha naših stolnotenisačica, koje su redovito osvajale najviše nagrade i kao reprezentativke bivše države. Sjajni uspjesi samoborskih stolnotenisača, koji i danas visoko kotiraju u ligama u kojima se natječu, nagrađeni su priznanjima i medaljama, a koje je u povodu velike obljetnice svima osobno uručio predsjednik Znika.

Monografiju koja je za ovu obljetnicu tiskana predstavio je njezin izvršni urednik Edi Kirschenheuter, naglasivši kako je ona tek kronološki presjek bogate povijesti stolnog tenisa u Samoboru i našega kluba do današnjih dana, jer materijala, podataka i dokumentacije ima i puno više, ali će to morati ostati za neku buduću obljetnicu.

Prije zajedničke predblagdanske večere čestitke vodstvu i članovima kluba uputili su već prije navedeni uzvanici i gosti, pozvavši sve da dođu u klub, odigraju pokoji meč malim reketom i lopticom, a koji će im razgibati ne samo tijelo, već i duh i mozak.

M.K.

 

Stolnoteniski klub Samobor proslavio 50 godina kontinuiranog rada

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002