16.10.2017.

Međunarodni kyokushin karate turnir 22. Memorijal Branka Bošnjaka

KYOKUSHIN - Nika Jakobović 2. u svojoj kategoriji

Tradicionalni karate turnir Memorijal Branka Bošnjaka održan je u subotu, 14. listopada, u Sportskoj dvorani Samobor, u nazočnosti brojnih uzvanika, sportskih djelatnika i, naravno, samih natjecatelja. Ovaj turnir već 22. godinu zaredom organizira Karate klub Mladost, uz suorganizaciju Udruge veterana specijalne jedinice policije Alfe Zagreb, u sjećanje na svojeg nekadašnjeg vrsnog borca i poginulog branitelja Domovinskog rata.

Na svečanom otvorenju o značaju ovog turnira i Brankovom doprinosu u radu kluba, kao i u oslobođenju domovine, govorili su poseban izaslanik ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, dr. Josip Mihaljević, te izaslanica ministra Tome Medveda i državna tajnica u Ministarstvu hrvatskih branitelja Nevenka Benić, koja je i otvorila ovogodišnji memorijal. Oboje su istaknuli njegovu hrabrost i predanost, kojima je zauvijek zadužio svoj klub i državu za koju se borio.

U ime organizatora nazočne je pozdravio predsjednik Karate kluba Samobor Vladimir Belak, a u ime Grada Samobora prisutnima se obratio pročelnik Juro Horvat.

Ove je godine na memorijal stiglo sedamdesetak natjecatelja iz 13 zemalja, koji su se za naslove borili u 9 težinskih kategorija, a prvi put su nastupili i kyokushin borci iz Kuvajta.

U najjačim kategorijama prva mjesta osvojili su Francuskinja Camille Haddouche i Danac Faddy Allan, a posebno je vrijedan rezultat i naše domaće natjecateljice Nike Jakobović, koja je osvojila 2. mjesto u lakoj kategoriji do 50 kg i posebnu nagradu shihana Furka Kalmana.

S.S.

Rezultati

ŽENE -50 kg LAKA

I. EIDER CARDENOSA - ŠPANJOLSKA

II. Nika Jakobović - HRVATSKA

III. Tsveta Ignatova - BUGARSKA

ŽENE -55 kg SREDNJA

I. Veronika Nemeth - MAĐARSKA

II. Anna Bielska - POLJSKA

III. UXUE LOPEZ DE ALDA – ŠPANJOLSKA

III. Evelin Bernáth - MAĐARSKA

ŽENE - 60 kg TEŠKA

I. Anett Leiter - MAĐARSKA

II. Kovacs Eszter - MAĐARSKA

III. Cecilia Wallin - ŠVEDSKA

ŽENE -65kg TEŠKA

I. Ivanka Deleva - BUGARSKA

II. MAGDALENA GUSTAITYTE - LITVA

III. AISTE TATARUNAITE - LITVA

III. Sanne Larsson - ŠVEDSKA

ŽENE + 65kg SUPER TEŠKA

I. HADDOUCHE Camille - FRANCUSKA

II. AIALA GARCIA - ŠPANJOLSKA

III. BRIGITA GUSTAITYTE - LITVA

III. Christine Buchholtz - DANSKA

MUŠKARCI -65 kg LAKA

I. SENECHAL Anthony - FRANCUSKA

II. Ziyafatalla (Milad) Samizade - ŠVEDSKA

III. Daniel Sternik - POLJSKA

III. Stefan Chervenkov - ŠVEDSKA

MUŠKARCI -75 kg SREDNJA

I. Fekete Farkas Mór - MAĐARSKA

II. Ali Hayder - ŠVEDSKA

III. BRENNET Aurélien - FRANCUSKA

III. MARTIN THAUVOYE - BELGIJA

MUŠKARCI -85 kg TEŠKA

I. Tamás Popovics - MAĐARSKA

II. Rasmus Bergström - ŠVEDSKA

III. Bálint Ujvári - MAĐARSKA

III. Miroslav Milev - BUGARSKA

MUŠKARCI + 85 kg SUPER TEŠKA

I. Fady Allan - DANSKA

II. Kristoffer Breindal - DANSKA

III. ABDELLAH IMRAN YAHI - ŠPANJOLSKA

III. LIZÁK RICHÁRD – ŠPANJOLSKA

POSEBNE NAGRADE:

NAJBOLJI BORBENI DUH: HADDOUCHE Camille – FRANCUSKA

NAJBOLJA BORBENA TEHNIKA: FEKETE FARKAS MOR – MAĐARSKA

NAGRADA SHIHANA FURKA KALMANA: NIKA JAKOBOVĆ - HRVATSKA

 
16.10.2017.

Samoborci vodili seminar kyokushin karatea IBK Hrvatska u Rumunjskoj

KYOKUSHIN - Suradnja se nastavlja na proljeće

Na poziv senseija Kamilla Gyulle Lukacha u rumunjskom gradu Reghina 14. listopada seminar su vodili samoborski karatisti hanshi Mladen Šančić, 8. Dan, shihan Zvonko Samaržija, 7. Dan, i shihan Nenad Šančić, 5. Dan. Pred oko 40-ak sudionika seminara prikazali su bazične tehnike, borbene kombinacije, same borbe i kate.

Sudionici su bili oduševljeni seminarom pa su naši predavači pozvani da u travnju dođu voditi IBK kyokushin kamp u trajanju od 3 do 4 dana, što je dokaz da su ovaj svoj nastup dobro odradili. Sensei Gyulla, kao dobar domaćin, pokazao im je sve znamenitosti grada te ih nakon toga odveo na zasluženi ručak, a Samoborci su, naravno, zahvalili na domaćinstvu i pozivu na buduću suradnju.

T.I.

 
16.10.2017.

"Plesom do zvijezda" – besplatna škola plesa za učenike Grada Samobora

PLES - Prijavite se i zaplešite

Projekt "Plesom do zvijezda" realiziraju Športski plesni klub Samobor i Samoborski športski savez, a osmišljen je za prezentaciju plesnog pokreta i kulture kroz stručni rad s vrhunskim sportskim natjecateljima i koji u suštini prezentira rad škola u Samoboru te njene učenice i učenike.

Plesni projekt u svojoj prvoj fazi u cilju ima pripremu plesne koreografije za učenike osnovnih škola u Samoboru pod stručnim vodstvom plesnih voditelja Petre Jeričević i Damira Horvatinčića, uspješnih sportskih natjecatelja te pobjednika popularne emisije Ples sa zvijezdama.

U pripremi i kreiranju plesne priredbe besplatno sudjeluju polaznici koji se putem prijavnice prijavljuju za sudjelovanje u plesnom projektu. Kroz organizirane plesne rekreacijske treninge u trajanju dva mjeseca djeca bi pripremala koreografiju iz područja sportskog plesa.

U drugoj fazi, po okončanju obuke, ŠPK Samobor će organizirati plesno-rekreacijsko natjecanje za svu djecu uključenu u projekt, a koje će suditi članovi Hrvatskog sportskog plesnog saveza. Svaki sudionik dobit će, sukladno ocjenama sudaca, priznanje (brončano, srebrno ili zlatno) za svoj nastup. Natjecanje će biti organizirano u jednoj od osnovnih škola (OŠ M. Langa Bregana/OŠ B. Tonija Samobor) u kojima će se projekt odvijati.

U trećoj fazi ŠPK Samobor po završetku školskog plesnog programa uključuje zainteresirane polaznike u rad kluba kroz prigodnu prezentaciju plesnih parova, pojedinaca i plesnih grupa te kratkog uvodnog sata. Svi zainteresirani imaju mogućnost postati članovima plesne obitelji ŠPK Samobor i započeti novu sportsku priču u Gradu Samoboru ili odlučiti rekreacijski baviti se plesom.

Ovim putem pozivamo sve učenice i učenike da se prijave i nauče cha cha cha, engleski valcer ili bilo koji drugi ples.

T.I.

 

Međunarodni kyokushin karate turnir 22. Memorijal Branka Bošnjaka

Samoborci vodili seminar kyokushin karatea IBK Hrvatska u Rumunjskoj

"Plesom do zvijezda" – besplatna škola plesa za učenike Grada Samobora

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002