04.07.2017.

Svjetski kup za mlade - Umag, od 30. lipnja do 2. srpnja

KARATE - Iskra Majsec brončana

Svjetski kup za mlade - Umag, od 30. lipnja do 2. srpnja

Samoborska mlada karatistica Iskra Majsec, članica Karate kluba Samobor, tituli državne prvakinje u katama dodala je još jedan vrhunski rezultat osvojivši brončanu medalju na Svjetskom kupu održanom u Umagu od 30. lipnja do 2. srpnja.

U konkurenciji 31 mlade karatistice do 12 godina Iskra je s četiri pobjede i jednim porazom zauzela 3. mjesto te tim rezultatom još jednom potvrdila svoju međunarodnu kvalitetu.

U 1. kolu imala je Iskra dosta lošu izvedbu kate, ali srećom ipak bolju od predstavnice BiH, koju je pobijedila tijesnom sudačkom odlukom 3:2. U 2. kolu ždrijeb joj je dodijelio prošlogodišnju pobjednicu, Španjolku Garziu Lozano, od koje gubi 4:1, ali u vjeri da će njena suparnica doći do finala, čime bi dobila priliku za osvajanje medalje kroz repasaž. Upravo se to i dogodilo u Umagu. Španjolka je dalje sve superiorno pobijedila, tako da je Iskra s još tri sigurne pobjede (sve s 5:0) u repasažu osigurala brončanu medalju.

U prvom krugu repasaža pobijedila je predstavnicu Litve, zatim u drugom odličnu Slovakinju, da bi u direktnom susretu za treće mjesto nadvisila Bugarku Tsanevu.

U Umagu je sudjelovalo 2400 sportašica iz sportaša iz čak 70 zemalja svijeta sa svih kontinenata te je time ovaj svjetski kup postao itekako respektabilan sportski karate događaj u svijetu. Tehničkom organizatoru Hrvatskom karate savezu dolaze pohvale sa svih strana za organizaciju, a Svjetska karate federacija (WKF) već sada najavljuje da će Umag i naredne godine dobiti njihovo povjerenje, a samim time i domaćinstvo ovog velikog karate događanja.

T.I.

 
04.07.2017.

6. ekipno i pojedinačno prvenstvo Grada Samobora

STOLNI TENIS - Prva Sveta Helena i Krunoslav Znika

U lipnju su održana dva stolnoteniska natjecanja: 6. ekipno i 6. pojedinačno prvenstvo Grada Samobora.

Novi prvak je ekipa Svete Helene u sastavu: Petrić Božidar, Petrić Matej, Petrić Antonio, Petrić Filip, Golubić Kristijan, Golubić Filip i Pavlić Stanislav.

Druga je ekipa STK Samobora u sastavu Viher Vilim, Brglez Bernard, Znika Krunoslav i Librić Dražen, a treći pobjedinici 4. i 5. prvenstva ekipa Samo treba delati u sastavu Kos Renato, Stopić Željko, Noršić Vid, Balden-Joacim Diter, Mihaljević Krešimir, Eskulić Stanko, Eskulić Marko i Pantelić Slobodan.

Četvrti su bili Tamburaši (Šepl Ivan, Vlahović Mario, Damir Ladović, Tomislav Blažević i Škiljan Felix), peti Škalac Instalacije d.o.o. (Škalac Miroslav, Karabaić Hrvoje, Močan Krunoslav, Škvorc Nenad, Ladan Branko i Škalac Lovro), šesti CB Anastazija (Vrhovski Tomislav, Peris Marko, Sedlar Jakov, Kraljević Ante, Gaberc Natko, Medved Tomislav), sedmi Synergia Konzum – Tigrovi (Osrečki Zoran, Stinčić Tomo, Klasan Danko, Petlak Željko), osmi Synergia Konzum – Sokoli (Jozić Viktor, Đira Vjekoslav, Knežević Karlo i Pavlović Emil) i deveti Župa Krista Kralja (Budinski Branimir, Marić Ante, Marić Jozo, Brunović Hrvoje, Brunović Dražen, Kobeščak Kruno, Jerković Marko, Frkin Josip, Oslaković Milan).

Nakon odigranog pojedinačnog turnira redoslijed je bio sljedeći:

1. Krunoslav Znika

2. Stanisalv Pavlić

3. Kristijan Golubić

4. Renato Kos

5. Milan Oslaković

6. Emil Pavlović

7. Felix Škiljan

8. Krešo Mihaljević

9. Vili Viher

10. Josip Frkin

11. Dražen Brunović

12. Lovro Škalac

S.S.

 

Svjetski kup za mlade - Umag, od 30. lipnja do 2. srpnja

6. ekipno i pojedinačno prvenstvo Grada Samobora

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002