24.07.2012.

KARTING - Samoborski mladi kartingaš ostvario još jedan odličan ovosezonski rezultat

Martin Kodrić 4. na Europskom prvenstvu

KARTING - Samoborski mladi kartingaš ostvario još jedan odličan ovosezonski rezultat

Mladi samoborski kartingaš Martin Kodrić ostvario je još jedan odličan ovosezonski rezultat. Naime, proteklog vikenda (21. i 22. srpnja) održan je drugi dio Europskog Prvenstva u Velikoj Britaniji, gdje je ovaj naš mladi vozač osvojio 3. i 9. mjesto u finalnim utrkama klase KF3.

Natjecanje je započeo sjajno. Kodrić je ostvario najbolje vrijeme kvalifikacijskog treninga u konkurenciji više od 80 vozača i osigurao najbolje startne pozicije u kvalifikacijskim utrkama. Prvu i drugu kvalifikacijsku utrku je pobijedio, međutim, nakon druge utrke je dobio 10 sekundi kazne zbog prebrzog starta i to temeljem sudačke procjene, a ne mjernog uređaja. Ta ga je sudačka procjena vjerojatno koštala boljeg rezultata, a i mogućeg osvajanja naslova. Pobijedio je i u preostalim kvalifikacijskim utrkama, no ranije spomenuta sudačka kazna ga ja pomaknula s prve na drugu poziciju ukupnog poretka nakon kvalifikacijskih utrka, odnosno drugu startnu poziciju za prvu finalnu utrku. U utrci je Kodrić dao sve od sebe, ali više od trećeg mjesta jednostavno nije mogao. Pobjedu je na domaćem terenu odnio Britanac George Russell, ispred Francuza Doriana Boccolaccia.

U drugoj finalnoj utrci Martin se našao u dodatnim problemima. Nakon kontakta s Boccolaccijem, obojica su izletjela sa staze i time olakšali Britancu Russellu put do još jedne pobjede. Obojica su utrku završili, ali bez pobjedničkog postolja. Njihovim kontaktom je profitirao Talijan Luca Corberi osvojivši drugo, a Rumunj Petru Gabriel Florescu treće mjesto. Tu drugu utrku Martin Kodrić je završio na 9. mjestu.

U ukupnom zbroju rezultata iz prvog dijela Prvenstva Europe održanog u Francuskoj i ovog drugog dijela iz Velike Britanije, Martin Kodrić je na kraju 4. najbolji vozač u Europi. Titulu najboljeg ove godine odnosi Britanac Russell, ispred Francuza Doriana Boccolaccia i Španjolca Alexa Paloua. Četvrto mjesto je obično najnezahvalnije mjesto koje se može osvojiti. Da nije bilo sudačke procjene možda bismo mladog Kodrića gledali na najvišoj stepenici podija Europskog prvenstva. No, gledajući objektivno, biti 4. u Europi je zaista velik rezultat, koji mnogi vozači mogu samo priželjkivati.

I.H.

 

KARTING - Samoborski mladi kartingaš ostvario još jedan odličan ovosezonski rezultat

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002