16.06.2012.

Izvanredna sjednica Skupštine Samoborskog športskog saveza

Uvodi se tajno glasanje

Izvanredna sjednica Skupštine Samoborskog športskog saveza

Ako se redovna Skupština Samoborskog športskog saveza u ožujku mogla okarakterizirati burnom, onda bi se izvanredna sjednica Skupštine 15. lipnja mogla nazvati bonacom. Naime, nakon redovne procedure na početku sjednice, članovi Skupštine Samoborskog športskog saveza bez rasprave su jednoglasno prihvatili novi Statut saveza. Predsjednik povjerenstva za izradu Statuta Žarko Adamek pojasnio je da se nije željelo raditi treće izmjene, već se krenulo u izradu novoga Statuta već krajem ožujka. Prvi nacrt upućen je svim članicama SŠS-a na javnu raspravu, s koje su stigle dvije primjedbe, o kojima su povjerenstvo i Izvršni odbor raspravljali te ih ugradili u konačan prijedlog, koji je na kraju na Skupštini i usvojen. Žarko Adamek istaknuo je i najvažnije promjene. Prije svega uvođenje tajnog glasovanja u svim izborima za sve funkcije u Skupštini. Iako je bilo razmišljanja da sve članice postanu ravnopravne u Skupštini, Adamek je rekao kako se ipak odlučilo zadržati kontinuitet te su u Statutu zadržane odredbe o postojanju Vijeća novoformiranih sportskih udruga koje imenuje jednog predstavnika u Skupštinu SŠS-a.

Budući da je na redovnoj sjednici najviše primjedbi bilo oko ovlasti tajnika i kome on odgovara za rad, iako na sjednici nije rečeno, u novom Statutu može se uočiti kako je sada definirano da tajnik odgovara predsjedniku, Izvršnom odboru i Skupštini, a ne kao prije samo Skupštini.

No, na izvanrednoj sjednici Skupštine samoborskog športskog saveza, kojoj je nazočilo 28 od ukupno 42 člana, Damir Frlić iz Judo kluba Samobor upozorio je da bi trebalo, nakon Statuta, izraditi i pravilnike kojima bi se definiralo planiranje novčanih sredstava, iznajmljivanje dvorane i plaćanje stvarno iskorištenih sati u njoj, dok je Darko Šimunec iz Karate kluba Samobor rekao kako će biti nužno provesti i reviziju članstva, jer prema odredbama novog Statuta neke članice više ne bi mogle imati ravnopravan status. Tajnik SŠS-a Juro Horvat pojasnio je kako je svim klubovima dan rok od 6 mjeseci da naprave nužne prilagodbe, prije svega da ispoštuju klauzulu o članstvu u krovnom nacionalnom savezu, kojeg priznaje Hrvatski olimpijski odbor.

M.Š.

 

Izvanredna sjednica Skupštine Samoborskog športskog saveza

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002