02.04.2012.

BICIKLIZAM - BBK Krpelj organizirao pohod na Slani Dol

Ni snijeg ih nije preplašio

Iako se tijekom noći poprilično zabijelilo Samoborsko gorje, niti taj snijeg nije omeo članove Brdsko – biciklističkog kluba Krpelj i njihove prijatelje iz ostalih klubova da u nedjelju ujutro, 1. travnja, krenu u pohode Slanom Dolu. Bio je to drugi takav organizirani pohod "okupacije" biciklima jednog popularnog izletišta, nakon što su početkom ožujka biciklisti zauzeli Japetić. Vodstvo samoborskog BBK Krpelj ističe da im je cilj uključivanje što većeg broja rekreativaca u ove "okupacije" (za njih su planirane lakše rute) te upoznavanje biciklista i turista s ljepotama samoborskih brega i gastronomskom ponudom.

Od predstojećih aktivnosti članova BBK Krpelj ističe se njihovo uključivanje u projekt Biciklima do Londona. Naime, BK Pedalinec organizator je akcije u kojoj će se biciklima krenuti iz Hrvatske prema Londonu, na 30. ljetne olimpijske igre. Na put se kreće 25. lipnja, a BBK Krpelj će predstavljati Željko Vlahović, Tomislav Barbić i Hrvoje Vešligaj.

M.Š.

 
02.04.2012.

RUKOMET - 2. HRL zapad, 18. kolo Rudar – Petrinja 33:22 (17:7)

Deklasirani gosti

Razigrani rukometaši Rudara nastavljaju s dobrim igrama u proljetnom dijelu sezone, a njihova nova žrtva bila je solidna ekipa Petrinje. Iako su gosti došli u kompletnom sastavu i s ambicijom da prekinu niz od dva poraza, uraganski početak ekipe Rudara brzo je ugasio njihove želje i do kraja utakmice Petrinjcima je bio cilj izbjeći katastrofalan poraz. Rudari su odličnom obranom zaustavili gostujuće napadače, a efikasnim napadom već su u 9. minuti imali vodstvo 7:0. Gostima nije pomogla ni minuta odmora, niti pokušaji gostujućeg trenera Mesarova da brojnim izmjenama zaustavi raspoložene Rudare, koji istim tempom nastavljaju do poluvremena.

U drugom poluvremenu trener domaćih ostavlja na klupi nositelje igre Josipa Štajnklera, Hrvoja Štibohara, Zvonimira Đikića i Hrvoja Turkovića, ali se to nije osjetilo u igri, jer domaći rukometaši sredinom drugog dijela imaju 13 pogodaka prednosti (26:13). Izuzev vratara, svih 13 igrača Rudara upisalo se u listu strijelaca, što se rijetko događa. Svojih prvih 15 minuta za seniorsku ekipu Rudara odigrao je i petnaestogodišnji Tomislav Štajnkler.

Pred Rudarima je sada stanka za uskrsne blagdane, a sljedeću utakmicu igraju 14. travnja u Kostreni kod posljednjeplasirane ekipe Kvarnera, što je prilika za nastavak uspješnog niza.

Rudar: V. Lehpamer, F. Kumerle 1, T. Štajnkler 1, M. Štajnkler 4, S. Šujster 3, J. Cvetković 2, J. Kerepčić 1, H. Štibohar 2, Z. Fabeković 7, D. Trčak 1, P. Fresl, Z. Đikić 3, J. Štajnkler 2, A. Trčak 2, H. Turković, E. Fresl 4.

D.G.

 
02.04.2012.

JUDO - Kup Maksimira – Podsused, 31. ožujka

Samoborci solidni

JUDO - Kup Maksimira – Podsused, 31. ožujka

U subotu, 31. ožujka, u dvorani Sutinska vrela u Podsusedu održan je judo turnir Kup Maksimira za uzraste od dječjeg do juniorskog. Temeljem trenerskog plana, Judo klub Samobor je nastupio samo u tri uzrasta: dječaci i djevojčice do 9 godina, dječaci i djevojčice do 11 godina i mlađim kadetima. I samo s tri uzrasne kategorije Samoborci su završili 4. ekipno.

Kod najmlađih, do 9 godina starosti i u vrlo jakoj kategoriji do 30 kg Ivan Lindić je osvojio zlato, a Ivan Bubanović 5. mjesto. Bruno Babić je u kategoriji do 24 kg bio treći, a Borna Tot 5.

Kod djevojčica do 9 godina ponovno posebno treba istaknuti Justinu Jakopec, koja je na prošlotjednom turniru u Velikoj Gorici osvojila uz zlato i nagradu za najbolju natjecateljicu u tom uzrastu, a ponovno je došla do zlatne medalje. Emma Piljek je osvojila srebro, a Dora Hrkec broncu.

U uzrastu dječaka do 11 godina Antonio Hrkec je osvojio zlato, Marko Cerić i Marko Svečnjak bronce, Fran Guliš, Borna Ergović i Tomislav Domotorffy 5. mjesta, a Vatroslav Jakopec 7.

Kod djevojčica, Tena Pšeničnjak je osvojila zlato, Diana Sertić 5., a Lucija Vukres 9. mjesto.

U uzrastu mlađih kadeta do 15 godina Josip Garašić je kroz 4 teške borbe došao do zlata, a Lucija Ivošević je, izgubivši jednu borbu, osvojila srebro.

U želji da se što bolje pripreme za državna prvenstva, u uzrastu mlađih kadeta i kadetkinja nastupilo je i troje natjecatelja mlađeg uzrasta. Ždrijeb nije pomazio Bornu Ivoševića, koji je uz dobre borbe na kraju završio 7. No, ždrijeb nije imao utjecaja na kategorije u kojima su nastupili Filip Šipek i Helena Vuković. U obje kategorije su bile borbe svaki sa svakim, a Filip i Helena su kroz vrlo teške borbe osvojili zlatne medalje.

S.S.

 
02.04.2012.

JUDO - Skupština Judo kluba Samobor

Kreditom do novog kombija

Redovna izvještajna skupština Judo kluba Samobor održana je u četvrtak u novoj sportskoj dvorani kraj srednjih škola u Hebrangovoj ulici. Pred četrdesetak članova i roditelja, Upravni odbor i treneri su predstavili rezultate rada i financijsko izvješće za 2011. godinu, koji su bez rasprave prihvaćeni. Trener Josip Šančić je podsjetio na najvažnije rezultate u protekloj godini: europsku brončanu medalju u veteranskom uzrastu, 8 prvaka Hrvatske, te još 16 državnih medalja, brojne ekipne naslove i preko 300 osvojenih medalja. Klub je osnovao Dječji judo vrtić, u sklopu Dječjeg vrtića Grigor Vitez, te sudjelovao u humanitarnim i drugim akcijama. Financijski u 2011. godini klub je pozitivno poslovao.

U nastavku je skupština donijela odluku o kreditnom zaduženju kluba za kupnju novijeg kombi vozila te je prihvaćen financijski i plan rada za 2012. godinu. U ime Samoborskog športskog saveza skupštinarima Judo kluba Samobor obratio se tajnik Juro Horvat, napomenuvši da je u 2011. godini klub napravio rezultatski i organizacijski korak naprijed, pohvalio je transparentnost rada i financija te pozdravio povećanje materijalne baze kupnjom kombi vozila i ulaganjem u školovanje trenera.

Na kraju je predsjednik Damir Frlić zahvalio na suradnji u protekloj godini svim donatorima i roditeljima, bez kojih Judo klub Samobor ne bi mogao biti toliko uspješan.

I.H.

 
02.04.2012.

KARATEB - Grand Prix Međimurja 2012 – Nedelišće, 31. ožujka

Samoborci "rasturili" u Međimurju

KARATEB - Grand Prix Međimurja 2012 – Nedelišće, 31. ožujka

Karate klub Međimurje organizirao je u poznatom sportskom centru Aton u Nedelišću međunarodno sportsko karate okupljanje za 349 sportaša iz 34 klubova Hrvatske i BiH. Na turniru je sudjelovalo i 13 samoborskih mladih karateka, koji su nastupili u katama, a s ciljem da im to bude posljednja provjera i važan trening pred prvenstvo Hrvatske, koje će se održati za dva tjedna u Križu pored Ivanić Grada.

Prema svemu viđenom u Atonu, iz Križa bi trebale doći dobre vijesti i svakako solidan broj državnih medalja. Kvaliteta samoborskih karateka nije upitna, a trebat će malo i sreće da se sve posloži prema očekivanju trenera. Samoborski karate meštri su u Nedelišću osvojili ukupno 13 medalja - 6 zlata, 4 srebra i 3 bronce.

Zlatnim medaljama u Nedelišću su se okitili Dino Šimunec (mlađi učenici), Kruno Fadljević (učenici), Lucija Gečević (učenice), ekipa mlađih učenika (Fran Trošelj, Damjan Nenadić i Dino Šimunec), ekipa učenica (Marta Reder, Nika Medved, Lucija Gečević) i ekipa učenika (Fran Trošelj, Damjan Nenadić i Kruno Fadljević).

Srebrnu medalju su osvojili Fran Trošelj (mlađi učenici), Magdalena Šuflaj (mlađe učenice), Lucija Gečević (mlađe kadetkinje) i Luka Meštrović (mlađi kadeti).

Brončanu medalju su osvojili Damjan Nenadić (mlađi učenici), Veronika Horak (mlađe učenice) i ekipa mlađih učenica (Nika Medved, Veronika Horak, Magdalena Šuflaj).

S.S.

FOTO: Sportaši s trenerima i roditeljima

 

BICIKLIZAM - BBK Krpelj organizirao pohod na Slani Dol

RUKOMET - 2. HRL zapad, 18. kolo Rudar – Petrinja 33:22 (17:7)

JUDO - Kup Maksimira – Podsused, 31. ožujka

JUDO - Skupština Judo kluba Samobor

KARATEB - Grand Prix Međimurja 2012 – Nedelišće, 31. ožujka

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002