20.02.2012.

KOŠARKA - Seniori - A2 liga – 18. kolo Samobor – Hermes Analitica 75:76 (33:30)

Suci vidjeli što ostali nisu

SAMOBOR: Imbert 2, Ribarić 11, Gionechetti 2, Han 3, Hrvoj 16, Šilobod 5, Levanić 6, Nakić 27, Gašparac, Tkalčić 3, Ušić, Bekavac. Trener: Milan Ličina

HERMES ANALITICA: Šarić 2, Jularić Di. 5, Kožul V., Jularić Dr. 12, Bačić, Garafolić 21, Krstanović S. 16, Kožul L., Krstanović A. 7, Perković 13. Trener: P. Stanić

Košarkaši Samobora u cijeloj utakmici imali su igru i vodstvo, da bi u zadnjoj minuti prosuli veliko vodstvo od 6 koševa. Naime, u zadnjoj minuti Samoborci imaju posjed lopte van terena i junior Tkalčić odbija nogom loptu u zid da ju lakše podigne, dok mu sudac Krajc dosta rigorozno, bez prethodnog upozorenja, dosuđuje tehničku, a nakon prigovora i isključujuću. Gosti koriste poklonjeno i s tri od četiri pogođena bacanja te tricom odmah dolaze do izjednačenja. Samoborci brzaju u prvom napadu, bek Ribarić krivo proigrava centra Nakića, a u sljedećem napadu malo prebrzo ide na prodor i iznuđuje 8 sekundi prije kraja 2 slobodna bacanja, od kojih pogađa samo jedno za vodstvo od koša razlike. U zadnjem napadu pola sekunde prije kraja utakmice gostujući igrač Jularić blokiran je na ziceru čisto bez dodira od Samoborca Levanića, međutim na čuđenje svih u dvorani, pa čak i gostujućeg igrača, oglasio se sudac Reić dosudivši 2 bacanja, koje gostujući igrač pogađa za najslađu pobjedu od koša razlike. Kod Samoboraca gotovo bez greške odigrali su centri Nakić s 27 i Hrvoj sa 16 koševa. Kod gostiju najučinkovitiji su bili Garafolić s 21 i Krstanović S. sa 16 koševa.

T.I.

 
20.02.2012.

KOŠARKA - Kadeti – 1. HRL – 15. kolo Samobor – Šanac 71:50 (34:21)

Dvije odlične dionice za čistu pobjedu

SAMOBOR: Smolčić 14, Mandalinić 9, Sladić 6, Levanić 9, Korade, Džimbeg 6, Šuvaković 27, Antunović. Trener: Marin Sedlar

ŠANAC: Lukačić S. 12, Lukačić K., Đurčević 4, Muratović 2, Požar 2, Tvrdinić 10, Kasunić 14, Pastuhović 6, Kos, Katić. Trener: V. Đukić

Kadeti Samobora odličnom obranom limitiraju u prvoj četvrtini goste iz Karlovca na samo 6 koševa te ostvaruju desetak koševa prednosti. Početkom drugog poluvremena Samoborci odigravaju još jednu dionicu odlično u obrani te odlaze na dvadesetak koševa prednosti, koje uspješno brane do kraja utakmice za zasluženu i uvjerljivu pobjedu. Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošću Šuvaković s 27 i Smolčić sa 14 koševa. Kod Šanca iz Karlovca najučinkovitiji je bio Kasunić sa 14 ubačenih koševa.

T.I.

 
20.02.2012.

KOŠARKA - Mlađi kadeti – 2. HRL – 3. kolo Samobor II – Ogulin 83:34 (49:11)

Primili samo 11 koševa do poluvremena

SAMOBOR II: Lopac, Srabotnak 16, Komerički 2, Alilović 12, Marković 7, Škiljan 4, Kupres 17, Matijaščić 7, Golić, Planinčić 10, Iviček 8. Trener: Mirko Mandalinić

OGULIN: Vučić M. 2, Marut, Božičević, Magdić 2, Trninić 3, Prebežić, Sertić, Gjugja, Kovač 7, Vučić N. 20. Trener: Vorkapić

Mlađi kadeti Samobora II nastavljaju i dalje s pobjedama, ovaj puta kao domaćini protiv ekipe Ogulina, i to uvjerljivo s 83:34. Prvu četvrtinu Ogulinci dobro igraju i održavaju priključak, dok u drugoj četvrtini Samoborci zonskim presingom u potpunosti razbijaju Ogulince dobivši tu dionicu s 36:2 i već tada je riješeno pitanje pobjednika. Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošću Kupres sa 17, Srabotnak sa 16 i Alilović s 12 koševa. Kod Ogulina najučinkovitiji je bio Vučić N. s 20 koševa.

T.I.

 
20.02.2012.

KOŠARKA - Juniori – 2. HRL – 3. kolo Samobor – Petar Zrinski 68:37 (36:20)

Druga domaća pobjeda

SAMOBOR: Imbert 15, Vranić 10, Račić, Dašić, Mandalinić 3, Džimbeg 2, Levanić 11, Smolčić 8, Šuvaković 5, Jardas 4, Šandrk 10. Josip Vlah

PETAR ZRINSKI: Tkalčić 5, Morić 4, Kerepčić 5, Jendriš 2, Drvenkar A. 2, Drvenkar M. 3, Topalović 1, Čulo 1, Pavić, Zeman 8, Jelen, Barišić 6. Trener: Hrvoje Konopa

Juniori Samobora ubilježili su i drugu domaću pobjedu protiv ekipe Petar Zrinski iz Vrbovca, i to uvjerljivim rezultatom od 68:37. Od početka do kraja utakmice Samoborci igraju čvrsto u obrani i stvaraju desetak koševa prednosti, koja se postepeno do kraja utakmice penje na 31 koš razlike. Kod Samoboraca istakli su se učinkovitošću Imbert s 15, Levanić s 11, Vranić s 10 i Šandrk s double-double učinkom od 10 koševa i 10 skokova. Kod gostiju najučinkovitiji je bio Zeman, tek s 8 ubačenih koševa.

T.I.

 
20.02.2012.

JUDO - Prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje, Podsused, 18. veljače

Pet medalja i pokal za Samoborce!

U subotu, 18. veljače, u sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu održano je Prvenstvo RH za kadete i kadetkinje u judu. Na prvenstvu je nastupilo 213 natjecatelja iz 39 klubova iz cijele Hrvatske, a natjecatelji Judo kluba Samobor ostvarili su velik uspjeh.

Samoborci su u natjecanje krenuli s hendikepom. Prošlogodišnja viceprvakinja Hrvatske u uzrastu kadetkinja, Lucija Ivošević je zbog bolesti izgubila dva tjedna treninga. Prvi trening je imala dan prije natjecanja, ali nije mogla izdržati napore, pa je odlučeno da Lucija neće nastupiti na državnom prvenstvu.

Trener Josip Šančić je na raspolaganju imao osam natjecatelja, s time da je čak šestero bilo uzrasta mlađih kadeta, ali su prema pravilima Hrvatskog judo saveza imali pravo nastupa.

Filip Greblički je mlađi kadet i na ovom je natjecanju nastupio u cilju stjecanja iskustva. Odmah je u prvoj borbi izgubio i završio natjecanje.

Dominik Jurković je u prvoj borbi izvrsno počeo, vodio na wazari i neobjašnjivo nastavljao napade. Prilikom jednog napada je zbog neopreznosti pao na kontru protivnika i njegov nastup je bio završen.

Josip Garašić je u prvom kolu pokazao svoju izuzetnu fizičku snagu, protivnika dva puta potpuno podignuo u zrak i bacio na pod, ali u drugom kolu s poznatim protivnikom je napravio veliku grešku i završio natjecanje.

Dora Bogović je imala nepovoljan ždrijeb, prema kojem je u prvom kolu imala borbu s daleko iskusnijom protivnicom iz Splita. Nakon jednog napada protivnice Dora je prilikom pada na tatami izvela okret u zraku i protivnicu uhvatila u zahvat iz kojeg nije bilo moguće izići. Tom pobjedom je Dora otvorila put prema finalu.

Dora i Marta Bortas, Ante Vukres i Katarina Lucija Vuković nisu imali gotovo nikakvih problema u prvom dijelu natjecanja i ostvarili su ulaske u finala.

Prva je u kategoriji do 40 kg u finalu nastupila Dora Bortas i nakon početnog ispitivanja snage s protivnicom iz Zagreba, zagospodarila je borilištem i čvrstim stavom prisilila protivnicu na nedozvoljene tehnike, što joj je donijelo diskvalifikaciju. Time je Dora Bortas, prošlogodišnja prvakinja u uzrastu djevojčica i mlađih kadetkinja, ove godine postala kadetska prvakinja Hrvatske.

Nešto neizvjesniju borbu je imala Dorina sestra Marta. U kategoriji do 44 kg gubila je od protivnice iz Župe Dubrovačke, ali je u izvrsnom napadu izjednačila i odmah protivnicu uhvatila u zahvat iz kojeg se nije mogla izvući. Time je i Marta Bortas postala kadetska prvakinja Hrvatske.

Ante Vukres odradio je najtežu finalnu borbu. S tri godine starijim i iskusnijim protivnikom iz Splita nakon 4 minute iscrpljujuće borbe nije bilo pobjednika. U dodatnih dvije minute Ante je hrabro napadao i samo 16 sekundi prije kraja borbe pokleknuo. Time je osvojio srebrnu medalju.

Dora Bogović je u kategoriji do 63 kg u finalu imala protivnicu iz Zagreba, koja već duže vrijeme niže izvrsne rezultate i u Hrvatskoj i u Europi. Nakon pruženog izvrsnog otpora, Dora je morala priznati da je protivnica bolja.

Katarina Lucija Vuković je u finalu imala poznatu protivnicu iz Splita, koju je prije desetak dana pobijedila na turniru u Italiji. Ali, ovaj puta Katarina taktički nije odradila borbu prema trenerovim uputama i nakon samo 50-ak sekundi pada na ipon.

Na kraju, Judo klub Samobor je osvojio 5 državnih medalja. Sestre Bortas su državne prvakinje, a Ante Vukres, Dora Bogović i Katarina Lucija Vuković državni viceprvaci. U ekipnom plasmanu kadetkinje Judo kluba Samobor su državne viceprvakinje.

Trener Josip Šančić je mišljenja da je moglo i bolje, ali i ovaj rezultat je velik uspjeh. Pogotovo ako se uzme u obzir da sestre Bortas i Ante Vukres još nisu kadeti, a da su Dora Bogović i Katarina Lucija Vuković imale finala s daleko iskusnijim protivnicama.

Natjecatelji Judo kluba Samobor za tjedan dana nastupaju na Prvenstvu RH za juniore i juniorke u Dubrovniku, a nakon toga 3. ožujka slijedi Kup Samobora, 21. međunarodni judo turnir u sportskoj dvorani OŠ Bogumila Tonija, na kojem će nastupiti natjecatelji i natjecateljice iz 15 europskih država. Više o Judo klubu Samobor možete pročitati na web stranici www.judoklubsamobor.hr.

I.H.

 
20.02.2012.

RUKOMET - Održan 4. fašnički turnir u mini rukometu u organizaciji RK Rudar

Izbornik Goluža dijelio nagrade najboljima

RUKOMET - Održan 4. fašnički turnir u mini rukometu u organizaciji RK Rudar

Ekipe Rudara i Poleta ponijele su titule najboljih na 4. fašničkom turniru u mini rukometu za dječake 2001. i 2002. godišta, koji je 19. veljače održan u novoj Sportskoj dvorani Samobor. Nakon što je prethodnog vikenda turnir morao biti otkazan zbog izrazito loših vremenskih prilika, organizatore je poslužilo vrijeme te se ovaj puta okupilo 25 ekipa dječaka 2002. godišta te 15 ekipa dječaka 2001. godišta.

Domaćini, RK Rudar iz Ruda uvjerljivo je slavio u kategoriji 2001. godišta, ostvarivši sve četiri pobjede u grupi, a potom svladavši u četvrtfinalu Ormož 12:5 te u polufinalu Maksimir Pastelu 12:3. U finalu ih je čekala ekipa Slatine, koja je imala sve četiri pobjede u grupi, a u čevrtfinalu je bila bolja od Virovitice 12:10 te u polufinalu od RŠ Karlovac također 12:10. Finalni ogled ponudio je zanimljiv i do samog kraja neizvjestan rukomet, da bi u zadnjoj minuti Rudari potvrdili pobjedu i došli do zasluženog slavlja 16:12. U utakmici za treće mjesto RŠ Karlovac pobijedio je Maksimir Pastelu 7:6.

U kategoriji 2002. godišta pobjeda je pripala ekipi Poleta, koja je u finalu pobijedila RŠ Karlovac 1 s 9:6, dok je u utakmici za treće mjesto CO Zagreb bio bolji od Rudara 1 nakon izvođenja šesteraca 10:8. Prije toga Polet je sva četiri puta slavio u grupi, dok je u četvrfinalu svladao Sisciu s 13:8, a u polufinalu Rudar 1 sa 7:2. Finalist RŠ Karlovac 1 u četvrtfinalu pobijedio je Ogulin 17:10, a u polufinalu CO Zagreb 14:13, nakon izvođenja šesteraca.

Na kraju turnira podijeljeni su pehari, medalje i vrijedne nagrade najboljim ekipama i pojedincima. Kod 2001. godišta najbolji vratar je Lovro Frajhaut (Slatina), a najbolji igrač Mihael Trčak (Rudar). Najbolju petorku čine Tin Beriša (Maksimir Pastela), Tomislav Delač (RŠ Karlovac), Filip Mataija (Slatina), Ivan Timon Tus i Maksimilian Jurić (oba Rudar). Kod 2002. godišta najbolji vratar je Lovro Hodak (RŠ Karlovac 1), a najbolji igrač Anto Agatić (Polet). Najbolju petorku čine Antonio Ban (Rudar 1), Leon Jutreša (CO Zagreb), Fran Bajac (RŠ Karlovac 1), Ivan Lisica i Josip Bendra (oba Polet). Priznanje je dobio i najmlađi igrač turnira, a bio je to Jan Škreb iz RK Rudar.

Nagrade najboljima uručivali su tajnik Samoborskog športskog saveza Juro Horvat te poseban gost, izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Slavko Goluža, što će zasigurno svim nagrađenima i njihovim roditeljima ostati dugo u sjećanju.

I ove su godine stizale pohvale sudionika za organizaciju turnira, jer su za sve ekipe bili osigurani hrana, piće i krafne. To će organizatorima iz RK Rudar biti zasigurno dodatni poticaj da sljedeće godine okupe još više ekipa i zadrže ovu razinu organizacije.

M.Š.

 
20.02.2012.

KARATE - Kup mladosti – Ivanić-Grad, 18. veljače

Odličan nastup samoborskih mladih snaga

KARATE - Kup mladosti – Ivanić-Grad, 18. veljače

Karate klub Mladost pod pokroviteljsktvom Grada Ivanić-Grada organizirao je 18. veljače u sportskoj dvorani Žeravinec vrlo kvalitetan, 24. po redu, tradicionalni međunarodni turnir za djecu i kadete (uzrast od 7 do 16 godina). U gradu bogatom naftom okupilo se u subotu čak 480 mladih sportaša iz 50 klubova Hrvatke, Slovenije i Slovačke. Treba napomenuti odličnu organizaciju kluba domaćina, kao i već tradicionalnu ljubaznost uz prepoznatljivu kvalitetu turnira koja je na vrlo visokoj razini.

Samoborski karate klinci su u Ivaniću pokazali svoju kvalitetu te popunili svoju trofejnu sobu sa šest odličja.

Zlatnim medaljama su se na Kupu mladosti okitili Nika Jelen (ml. učenice kate) i Dino Šimunec (ml. učenici kate), a srebrom Dario Szell (ml. učenici kate) i Kruno Fadljević (učenici kate). Brončano odličje su osvojili Jurica Runtas (ml. učenici kate) i Helena Škreb (učenice borbe).

Na korak do medalje su bili Magdalena Šuflaj, Damjan Nenadić, Fran Trošelj, Dorijan Romić i Mark Knezović, koji su izgubili borbe za treće mjesto te osvojili tzv. drvene medalje.

I.H.

FOTO: Trofejni karate klinci

 

KOŠARKA - Seniori - A2 liga – 18. kolo Samobor – Hermes Analitica 75:76 (33:30)

KOŠARKA - Kadeti – 1. HRL – 15. kolo Samobor – Šanac 71:50 (34:21)

KOŠARKA - Mlađi kadeti – 2. HRL – 3. kolo Samobor II – Ogulin 83:34 (49:11)

KOŠARKA - Juniori – 2. HRL – 3. kolo Samobor – Petar Zrinski 68:37 (36:20)

JUDO - Prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje, Podsused, 18. veljače

RUKOMET - Održan 4. fašnički turnir u mini rukometu u organizaciji RK Rudar

KARATE - Kup mladosti – Ivanić-Grad, 18. veljače

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002