08.02.2012.

PROGLAŠENJE NAJBOLJIH - Izabrani najbolji sportaši Samobora za 2011. godinu

Dominirali karate i rukomet

PROGLAŠENJE NAJBOLJIH - Izabrani najbolji sportaši Samobora za 2011. godinu

Rukometašica Ivana Lovrić i karatist Matej Tomazin najbolji su sportaši, a Ženski rukometni klub Samobor i muška postava Karate kluba Samobor najbolje ekipe našega grada u tradicionalnom izboru Samoborskog športskog saveza. U novoj Sportskoj dvorani Samobor 7. veljače njima su predani pehari i ček s upisanim novčanim iznosima (7.500 kuna ekipe i 3.750 kuna pojedinci), a uz njih nagrade su dobili treneri i sportaši koji su svojim uspjesima u prošloj, ali i prijašnjih godina, ostavili značajan trag u brojnoj i uspješnoj sportskoj obitelji Grada.

Tako je nagrada za najboljeg trenera u 2011. godini pripala Davoru Mrzaku iz Karate kluba Samobor, u kategoriji najboljeg veterana Josipu Šančiću iz Judo kluba Samobor, dok je jubilarna nagrada pripala Teniskom klubu Samobor 1890 za tri desetljeća uspješnog rada.

Za postignute rezultate nagrađene su i mlade nade u dobi do 15 godina. Kod djevojčica priznanja su primile Ema Mihelić (GK Samobor), Dora Trošelj (ŽRK Samobor), Dora Bortas (JK Samobor), Marina Bratanić (KK Bregana), Mia Ribić (MCK Marović), Lucija Gečević (Karate klub Samobor), Klara Znika (STK Samobor) i Ana Fresl (AK Samobor 2007). Kod dječaka nagrada za perspektivnog sportaša do 15 godina pripala je Hrvoju Belaku (NK Samobor), Mateju Čižmešiji (Košarkaški klub Samobor), Leonardu Šogoriću (Karate klub Samobor), Nikoli Bašiću (TK Samobor 1890), Filipu Šipeku (JK Samobor), Filipu Kufrinu (AK Samobor 2007). Luki Skenderu (SK Samobor), Mihaelu Matijaščiću (KK Bregana) i Roku Puhariću (OK Japetić).

Po prvi puta, odlukom Samoborskog športskog saveza, dodijeljene su i posebne nagrade pojedincima za značajna i višegodišnja izvanredna sportska postignuća. Dobitnici ove nagrade su nogometni trener Stjepan Čordaš, pikadist Vlado Deščak, odbojkaš Inoslav Krnić, višebojac Matija Baron, stolnotenisač Stanko Eskolić, nogometaš Slađan Ašanin, relijaš Antun Filipec, skijaš Ivan Olivari, klizačica Mirna Librić, streličarka Lana Koller Fundelić te karatistica Ana Lenard.

Posebna nagrada dodijeljena je dječacima 2001. godišta Rukometnog kluba Rudar, koji su na prvenstvu Hrvatske u mini rukometu u Karlovcu osvojili drugo mjesto u konkurenciji 64 ekipe, pod vodstvom svog trenera, zlatnog rukometnog olimpijca Vladimira Šujstera.

U ime nagrađenih sportaša riječi zahvale uputila je Ivana Lovrić. Ona je u svom govoru naglasila da sportaše ne treba gledati samo kroz prizmu utakmica i nastupa, jer iza toga je puno treninga, zalaganja i odricanja. Sve to omogućuje da se postane zdrava i kvalitetna osoba koja razvija i tijelo i duh, razvija vrijednosti solidarnosti, odgovornosti i discipline, koje se nose i dalje u život kada se prestane s karijerom, poručila je Ivana Lovrić te iskoristila prigodu i zahvalila svojim suigračicama, upravi ŽRK Samobor i navijačima što su je izvrsno prihvatili.

Na ovoj su svečanosti bili nazočni i uručivali nagrade predjednik samoborskog Gradskog vijeća Željko Žarko, zamjenici gradonačelnika Željko Stanec i Hrvoje Frankić, pročelnik za društvene djelatnosti Damir Fabek, saborski zastupnik Davor Stier, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop, pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za lokalni sport Siniša Krajač, ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Milan Kolman, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović, predstavnik Samoborske banke kao pokrovitelja izbora Damir Mihalinec te, naravno, domaćini – predsjednik Samoborskog športskog saveza Boris Makarun i tajnik Juro Horvat. Pozdrave i čestitke svim nazočnim sportašicama i sportašima, trenerima, sportskim dužnosnicima i djelatnicima uputili su Boris Makarun, Vladimir Bregović, Josip Čop i Željko Stanec.

Uz vrhunske sportaše ide i vrhunska glazba pa je tako u novoj sportskoj dvorani nastupila Gradska glazba Samobor, uz soliste Predraga Dadu Tanasića i Kristinu Koščević, koji su se istaknuli u nedavnoj emisiji HTV-a Pjevaj moju pjesmu. Program su svojim atraktivnim nastupom upotpunile i mlade višestruko nagrađivane gimnastičarke Gimnastičkog kluba Samobor.

M.Š.

 

PROGLAŠENJE NAJBOLJIH - Izabrani najbolji sportaši Samobora za 2011. godinu

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002