22.11.2003.

Održan Cup Samobora u kyokushin karateu

Karateke Mladosti najbolje!

Održan Cup Samobora u kyokushin karateu

Karate klub Mladost iz Samobora organizirao je 8. studenoga 2003. kyokushin karate turnir za mlađe uzraste pod nazivom Cup Samobor 2003. Turnir se održao u dvorani OŠ Bogumila Tonija u Samoboru, s početkom u 15 sati. Na turniru je sudjelovalo 130 natjecatelja iz više hrvatskih klubova: Moslavina iz Kutine, Dr. Ante Starčević iz Zagreba, Dugo Selo iz Dugog Sela, AIK iz Varaždinskih Toplica i Mladost iz Samobora. Borci su se natjecali u više dobnih i težinskih kategorija. Unatoč vrlo jakoj konkurenciji KK Mladost osvojio je 24 odličja – 6 zlata, 7 srebrnih i 11 bronci. Prva mjesta su osvojili Zoran Đukić, Antun Kazimović, Filip Belak, Ivan Andrašić, Lovro Belak i Romana Vrančić.

T.I.

 
22.11.2003.

2. HRL zapad, muški - 8. kolo Rudar – Arena 35:27 (18:14)

Rudari uvjerljivi

SAMOBOR – Dvorana Bogumil Toni

Gledatelja 100

Suci: Prpić i Szekely (oba iz Zagreba)

Rudar

P. Fresl, Kušić 3, Šujster 7, Maglić, Štibuhar 8, Kuhar 2, S. Štajnkler, Kurilić 10, Prosoli 4, Gaća, J. Štajnkler, P. Fresl II, Skendrović 1, V. Štajnkler

Arena

Jukan 3, Jovanović, Špac 1, Barišić, Jurović, Bašić 2, Breščić 7, Tomešev 4, Vrkljan 5, Mrkonjić, Lovrinović 5, Gračić, Deumić

Utakmica je samo u prvih 15-ak minuta bila rezultatski neizvjesna, a tada se Rudari odvajaju i do poluvremena vode sa četiri pogotka razlike. U nastavku se prednost stalno povećavala, pa Rudari pred kraj susreta dolaze i do najveće prednosti od 11 pogodaka, 34:23. Gosti su ipak ublažili poraz u samoj završnici nakon što su kod domaćih priliku dobili i igrači koji inače manje igraju.

Na tablici vodi Gorica sa 16 bodova, slijede Maksimir Princ i Buzet BUP sa 12 bodova, dok je Rudar na sedmom mjestu sa 6 bodova.

Mladen Sirovica

 
22.11.2003.

2. HRL zapad, žene - 8. kolo Samobor – Hrvatski dragovoljac 19:24 (7:9)

Dragovoljke bolje

SAMOBOR – Dvorana Bogumil Toni

Gledatelja 30

Samobor: Gorenc, Tomašković 1(1), Pavlin, Novak 3, Ekart 4, Plazina 4, Kopljar 6(2), Čop, Soldić, Ivić 1, Švabel, Kuzmić, Žgela, Mandić

Hrvatski dragovoljac: Svečnjak, Valentaković 4, Pasarić, Cofek, Sučić, Krpina, Biga 4 (1), Janjanin 5(1), Pazman 2, Jurković, Mance, Čuljak 5, Barić 2, Mršić 2(1)

Obje su ekipe u prvome dijelu igrale vrlo slabo u fazi napada, ali su gošće ipak dobile taj dio igre sa dva pogotka razlike. U nastavku ipak bolji rukomet u kojem su dragovoljke pokazale zašto su visoko na tablici, iako je činjenica da su igru Samobora karakterizirale brojne pogreške.

Na tablici vodi Sloga sa 14 bodova, slijedi Hrvatski dragovoljac sa 13 bodova, a Samobor je na sedmom mjestu sa 8 bodova.

Mladen Sirovica

 
22.11.2003.

3. HNL sredite - 13. kolo Samobor – Karlovac 0:5 (0:3)

Bolna petica za Samobor

SAMOBOR – Gradski stadion

Gledatelja 100

Suci: Vukojević (Zagreb) Pomoćnici: Olujić i Dobrović (oba iz Zagreba)

Delegat: Pasanec (Kutina)

Strijelci: 0:1 Kuljanac (14), 0:2 Kuljanac (38), 0:3 Vodanović (43), 0:4 Drvodelić (84), 0:5 Kuljanac (87)

Samobor: Fabijan, Dolić (od 54. Vrkić), Pušeljić, Čičko, Zeljković, Makarun, Petričević, Horvat (od 49. Skumrak), Merkl, Plepelić, Hainešek; Trener: Stjepan Bašić

Karlovac: Skočibušić, Lončar (od 59. Milošević), Bičanić, Božić, Žitko, Kuljanac, Drvodelić, Koretić, Vodanović (od 76. Bursać), Vrbanić, Štefančić (od 85. Lucijanić); Trener: Stjepan Benić

Samobor je doživio katastrofu u utakmici u kojoj je zaigrao bez polovice standardnih prvotimaca koji su bili ozlijeđeni ili kartonirani. Karlovac je rano poveo preko Kuljanca, a Samobor je jedinu priliku u cijelom susretu imao sredinom prvoga dijela kada Hainešek iz vrlo izgledne situacije prebacuje vratara, ali i gol. Krajem poluvremena Karlovčani postižu još dva pogotka koji im omogućavaju da u nastavku zaigraju rasterećenije. U nastavku se igrao slab nogomet, a gosti su pred kraj susreta još dva puta matirali dekoncentriranu samoborsku obranu.

Na tablici vodi Naftaš Ivanić sa 34 boda, slijedi Karlovac sa 28 bodova, a Samobor je na devetom mjestu sa 18 bodova.

Mladen Sirovica

 
22.11.2003.

Gospić - Prvenstvo Hrvatske u katama za mlađe uzrasne kategorije

Samobor - Anindol opet najuspješniji

Gospić - Prvenstvo Hrvatske u katama za mlađe uzrasne kategorije

U novoj sportskoj dvorani u Gospiću u subotu, 15. studenoga, održano je prvenstvo Hrvatske u katama za mlađe uzrasne kategorije (od 7 do 16 godina starosti).

Prije samog dolaska u Gospić mladi Samoborci su u nekim uzrasnim kategorijama slovili kao favoriti, što se na kraju pokazalo točnom procjenom. Pokazalo se je i dokazalo da je karate klub Samobor -Anindol u ovom trenutku rasadnik vrsnih kataša. Naročito veseli činjenica da je Samobor – Anindol u vrhu ponude hrvatskog kata programa. U borbama je to oduvijek bio, a sada to postaje i u disciplini kata.

Samoborski klub je bio daleko najuspješniji klub, a rezultati su postignuti u vrlo jakoj konkurenciji. Gotovo sve liste uzrasnih kategorija bile su popunjene (32 najecatelja), a neke su brojile i preko 60 natjecatelja. Na prvenstvu HR sudjelovalo je 235 natjecatelja iz 33 hrvatska kluba.

Najuspješniji su bili mladi Samoborci s ukupno 15 medalja, a zatim slijede Virovitičani s 5, te Polet iz Zagreba sa 6 medalja. Valja izdvojiti prva mjesta Harisa Kovačevića i Tomislava Stolara, druga mjesta Adriana Rajčevića, Tomislava Celižića i Maje Lenard, te treća mjesta Tomislava Stolara, Harisa Kovačevića, te Maje i Ane Lenard.

Kvaliteta kata u Hrvatskoj dignuta je na vrlo visoku razinu, pa više nikome nije čudno što se naši kataši sa velikih natjecanja redovito vraćaju s osvojenim medaljama.

D.Š.

 
22.11.2003.

Nakon velikog uspjeha na Svjetskom prvenstvu

Karatisti kod Mesića

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić upriličio je u petak 14. studenoga prijem za karate reprezentativke Hrvatske koje su u Marseillu na Svjetskom prventvu osvojile 4 odličja – 2 zlata i 2 bronce (Jelena Kovačević iz Opatije, Petra Naranđa iz Čakovca, Mirna Šenjug iz Virovitice i Maja Janković iz Samobora).

Uz njih, prijemu su nazočili i predstavnici Hrvatskog karate saveza na čelu s predsjednikom Stjepanom Čelanom i glavnim tajnikom Darkom Šimuncem.

Osim Maje Janković i Darka Šimunca na prijemu je bio i još jedan Samoborac, Davor Cipek, koji obnaša funkciju tehničkog tajnika Hrvatskog karate saveza.

U ugodnom 45-minutnom razgovoru i ispijanju kave s predsjednikom Mesićem dodirnute su neke teme koje tište karate sportaše, prvenstveno one oko osiguravanja uvjeta za postizanje visokih sportskih dostignuća.

Predsjednik Mesić izrazio je veliko zadovoljstvo radom i rezultatima hrvatskih karate djelatnika i sportaša koji su uspjeli unazad nekoliko godina karate postaviti u vrh sportske ponude naše države.

Karate je postao najtrofejniji hrvatski sport, a sve je bazirano na velikom i upornom radu, ljubavi i entuzijazmu, konstatirano je tijekom susreta.

Karate obitelj broji više od 180 članica u Svjetskoj karate federaciji, te spada u najbrojnije sportske asocijacije, a hrvatski karate u toj piramidi sve se više približava samom vrhu.

Predsjednik Mesić posebno je čestitao djevojkama, te im poželio da se i nadalje penju na pobjednička postolja i ponosno pronose ime naše zemlje diljem svijeta.

Na kraju primanja glavni tajnik Darko Šimunec uručio je predsjedniku Mesiću prigodni poklon od strane Hrvatskog karate saveza - trenirku s obilježjima karate reprezentacije, te CD sa Svjetskog prvenstva iz Marseilla, posebno napravljen za tu prigodu.

D.Š.

 

Održan Cup Samobora u kyokushin karateu

2. HRL zapad, muški - 8. kolo Rudar – Arena 35:27 (18:14)

2. HRL zapad, žene - 8. kolo Samobor – Hrvatski dragovoljac 19:24 (7:9)

3. HNL sredite - 13. kolo Samobor – Karlovac 0:5 (0:3)

Gospić - Prvenstvo Hrvatske u katama za mlađe uzrasne kategorije

Nakon velikog uspjeha na Svjetskom prvenstvu

Arhiva 2003

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2002