08.03.2003.

Alpsko skijanje - natjecanja za Gorenje pokal

Samoborci solidni

Nastavljena su natjecanja za Gorenje pokal u kojem se natječu najmlađe uzrasne kategorije skijaša alpinaca.

Na natjecanjima na Bjelolasici, u kategoriji mlađi dječaci, u veleslalomu je Kristijan Bratanić zauzeo 2. mjesto, Leo Martinović je bio 4., Karlo Vlašić 7., Roko Cvetković 8., a Sven Opravić 9.

U slalomu su predstavnici Ski kluba Samobor postigli sljedeće rezultate: Kristijan Bratanić je bio 2., Roko Cvetković 4., Leo Martinović 6., Karlo Vlašić 11, a Sven Opravić 13.

U kategoriji starijih dječaka Marko Živković bio je 11. u veleslalomu.

S.H.

 
08.03.2003.

Tradicionalni međunarodni karete turnir u Tuzli

Mrzak izuzetno uspješan!

U Tuzli je u 01. ožujka održan tradicionalni međunarodni turnir u karateu za sve uzrastne kategorije.

Sportska dvorana Mejdan bila je poprište susreta 820 sportaša iz 5 zemalja (B i H, Hrvatska, SRJ, Makedonija i Slovenija) koji su željeli provjeriti svoju trenutnu formu.

Između većeg broja hrvatskih karateka u Tuzli su se našli i mladi Samoborci, članovi karate kluba SAMOBOR - ANINDOL.

Ovaj turnir bio je idealan za provjeru trenutne pripremljenosti prve seniorske postave koju uskoro očekuju značajna natjecanja – prvenstvo Hrvatske, a nakon toga neke od njih i seniorsko prvenstvo Europe u Bremenu.

Mlađima je ovo bio jedan od niza nastupa na kojima potvrđuju svoju kvalitetu stvaranu višegodišnjim dobrim radom.

Da se u proteklom mini - pripremnom razdoblju više nego dobro radilo, nakon ovog natjecanja je svima jasno . Tjelesno odlično pripremljeni seniori su pokazali da su spremni za najveća sportska dostignuća te da se pred njih mogu postaviti vrlo visoki dometi.

Davor Mrzak imao je svoj dan te je u svojoj težinskoj kategoriji (do 75 kg) bio nenadmašan te na kraju bio prvi. Pobjedom je stekao i mogućnost nastupa u otvorenoj kategoriji te je i u njoj ušao u finalnu borbu koju je za dlaku izgubio u produžecima.

Drugim mjestom je osigurao 200 EUR-a. Davor je bio i najuspješniji hrvatski predstavnik na ovom jakom natjecanju.

Najbolji u seniorskoj kategoriji do 60 kg bio je Tomislav Udovičić, koji je ponovno dokazao da ga čeka uspješna sportska karijera.

REZULTATI KK SAMOBOR – ANINDOL:

DJECA – KATE 10 GODINA:

2. mjesto: Andiano Rajković

DJECA – KATE 11 GODINA:

1. mjesto: Haris Kovačević

DJECA – KATE 12 GODINA:

1. mjesto: Tomislav Stolar

KADETI KATE POJEDINAČNO:

2. mjesto: Marko Lenard

KADETI KATE EKIPNO:

2. mjesto: SAMOBOR - ANINDOL (Carić, Vrbančić, Lenard)

SENIORI - BORBE DO 60 KG:

1. mjesto : Tomislav Udovčić

SENIORI - BORBE DO 65 KG:

3. mjesto : Dario Svetić

SENIORI - BORBE DO 75 Kg:

1. mjesto: Davor Mrzak

SENIORI - BORBE PREKO 80 KG:

3. mjesto: Robert Fay

SENIORI - BORBE APSOLUTNA KATEGORIJA:

2. mjesto: Davor Mrzak

D.Š.

 
08.03.2003.

Međunarodni judo kup

Samoborci uspješni

Dvanaesti Kup Samobora u judu za mlađe uzrasne kategorije održan je u samoborskoj sportskoj dvorani u primjerenoj organizaciji Judo kluba Samobor. Od zamalo 600 natjecatelja iz 46 hrvatskih, slovenskih, austrijskih i klubova iz Bosne i Hercegovine najveći uspjeh postigli su članovi Judo kluba Judokan Spinvalis – Požega, a naši mladi sugrađani, Samoborci, zauzeli su 6. mjesto. Najuspješnijom natjecateljicom proglašena je Sanja Deladio iz Judo kluba Arsenal-Ivezić iz Varaždina, dok je najuspješniji natjecatelj bio Marko Štorek iz kluba Dugave. Od samoborskih natjecatelja zapažene rezultate su postigli u konkurenciji mlađih kadetkinja do 52 kg, drugo mjesto – Franceković, a kod mlađih kadeta do 65 kg, prvo mjesto – Košak. Kod djevojčica do 32 kg rođenih 91. i 92. godine treće mjesto je zauzela Tomašković, kao i u konkurenciji djevojčica rođenih 1993., a do 32 kg – Petkovski. Kod dječaka rođenih 1992. iznad 46 kg drugo i treće mjesto osvojili su Matešić i Tadić, a u konkurenciji 1991. godišta iznad 46 kg Tandarić je osvojio drugo mjesto.

T.I.

 
08.03.2003.

U Samoboru se igra i stolni tenis

Najbolji pingač u gradu!

U Samoboru se igra i stolni tenis

Znate li gdje se igra najbolji stolni tenis u gradu? Zaljubljenici tog sporta ostali su mu dosljedni, dok se celuloidna loptica i dalje čuje i odzvanja u prostorijama mjesnog doma Klokočevac. Tri samoborske ekipe nastupaju u natjecanju zagrebačkog SOKAZ-a.

Samo kratko predstavljanje ekipa i, naravno, nezaobilazna zahvala Poglavarstvu Grada Samobora, MO Klokočevac i NK Klokočevac, Sportskom savezu Samobor i još mnogim drugima na bezrezervnoj pomoći i podršci.

Ekipa KLOKOČEVAC (6. liga) u sastavu Marijan Lehpamer, Marijan Kuhtić i Antun Tonković jesenskim drugim mjestom potvrđuju kvalitetu te skok u petu ligu. Ekipa KLOKOČEVCA I (7. liga) pojačana prvoligaškim igračem Marijanom Šarićem, te Davor Marić i Božidar Petrić s osvojenim trećim mjestom osigurala je prolaz u šestu ligu, a KLOKOČEVAC - KUNO u sastavu Damir Pleše, Dražen Librić, Tomislav Medved i Krunoslav Znika (5. liga) čekaju svoju priliku.

Tko voli pogledati stolni tenis ili misli da je bolji, neka navrati u Klokočevac (ima 5 "fore", budući da po novim pravilima set traje do 11 poena), jer pingač je ipak sport za sve generacije.

Krunoslav Znika, dipl.inž

 

Alpsko skijanje - natjecanja za Gorenje pokal

Tradicionalni međunarodni karete turnir u Tuzli

Međunarodni judo kup

U Samoboru se igra i stolni tenis

Arhiva 2003

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2002